Баклажани фаршировані м’ясом, запечені в духовці по-турецьки-кращий рецепт

1084

від баклажанів фаршированих м’ясом відірватися неможливо, особливо, якщо ви приготуєте їх по-турецьки. У національній кухні країни, блюдо неймовірно популярно завдяки своєму незрівнянному смаку. Туристів страва приваблює своєю дивовижною назвою карниярик «»споротий живіт». І у нього є свої особливості приготування. В оригіналі рецепта використовується баранина, хоча допустимо замінити її будь-яким іншим м’ясом. У складі безліч пряних приправ, виключати які не раджу, інакше не зрозумієте справжнього турецького колориту смаку.

Гостре, ароматне блюдо-вдале поєднання ресторанної та домашньої кухні, але готується досить просто. Головне, дотримуйтесь правильну технологію приготування.

Як я говорила вище, баранину можна замінити нежирної свининою, яловичиною і навіть куркою, згадавши про калорійність і жирності страви (це зробить його придатним для дієтичного харчування).

Візьміть:

  • баклажани – 4 шт.
  • фарш з баранини – 400 гр.
  • цибуля-2 головки.
  • помідор.
  • часник-6 зубків.
  • гострий перчик чилі-2 стручки.
  • кінза або петрушка-30 гр.
  • майоран, базилік, коріандр — по чайній ложці.
  • томатна паста-велика ложка.
  • соняшникова олія-50 мл.
  • чорний перець, сіль-щіпка.

Покроковий рецепт:

Оскільки овоч обсмажується цілком, необхідно надати йому стійкість. Для цього з чотирьох сторін зріжте шкірку по всій довжині. Плодоніжки не чіпайте, за них буде зручно тримати баклажан при подальшій роботі.

На одній зі сторін зробіть довгий надріз ножем. Сюди ми будемо вкладати м’ясну начинку, тому робіть його досить глибоким, до половини плоду.

Налийте на сковорідку масло, викладіть заготовки. Обсмажте на середньому вогні з чотирьох сторін. Масла наливайте, не шкодуючи, синенькі його добре вбирають.

Сторону з прорізом для фаршу, прожарьте більше інших. Потім викладіть заготовки на тарілку.

Одночасно з смаженням, підготуйте інші інгредієнти. Наріжте цибулини дрібним кубиком.

Дуже дрібно порубати один стручок гострого перчика. Виймати насіння, або залишити, вирішите самі. Це залежить від того, наскільки гострий ваш сорт чилі, і від ваших уподобань. Другий стручок наріжте, видаливши насіннєву частину, на 2-4 частини.

Аналогічно покришите зубчики часнику, перекладіть їх в перцю.

Порубати зелень петрушки.

Замість обсмажених баклажанів закиньте на сковорідку подрібнену цибулю. До нього можна додати стебла петрушки, порізавши їх окремо від зелені. Смажте, помішуючи, близько хвилинки.

Надішліть готуватися фарш. Смажте, не знижуючи вогню, часто помішуючи і розбиваючи великі грудки.

Відразу щедро поперчіть, заправте м’ясо сушеним базиліком, майораном, коріандром. Розмішайте і продовжуйте смажити фарш.

Смажте, щоб випарувалася рідина. В процесі підсолити, при необхідності додайте масла і відрегулюйте потужність вогню.

Приблизно таким, як на фото, повинен вийти фарш.

Прийшов час відправити на сковорідку часник з перчиком чилі і петрушкою. Розмішайте, потомите на малому вогні ще пару хвилин, вимкніть конфорку.

Звільніть сковороду, переклавши начинку в миску. Покладіть томатну пасту, розведіть її теплою водою (сковорода гаряча, газ можна не включати). Це заливка для овочів.

Вкладіть фарш в» черевце » баклажанів, покладіть заготовки в жароміцну форму.

Полийте томатним соусом. Лейте, не шкодуючи, скільки увійде.

Поріжте помідори кружечками, накрийте м’ясо зверху. Покладіть перчики зрізом вниз.

Надішліть в духовку, прогріту до 170 о с приблизно на 25-35 хвилин (орієнтуйтеся по своїй печі).

Ще один чудовий рецепт синеньких з м’ясною начинкою. І теж в турецькій варіації. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші страви з фаршированих м’ясом баклажанів.