Без цукру і вечері: Олена Ісінбаєва розкрила секрети свого харчування

1207

Володарка 28 світових рекордів і легендарна стрибунка з жердиною, 37-річна Олена Ісінбаєва завершила свою спортивну кар’єру в 2016 році, але продовжує залишатися членом олімпійського комітету і популизатором спорту.

Зараз Олена насолоджується материнством і виховує двох чудових дітей, доньку Єву (5) і сина Добрині, якому всього рік і вісім місяців. Діти народилися у шлюбі зі спортсменом, метальником списи Микитою Петиновым, за якого Олена вийшла заміж у грудні 2014 року.

© Instagram @isinbaevayelena

Зіркова мама ретельно охороняє спокій своєї родини і використовує свій особистий блог, в основному, для того, щоб розповісти про роботу та благодійної діяльності, адже відомо, що вона є членом правління благодійного фонду «Воскресіння».

Сімейних кадрів в її особистому блозі немає, проте іноді знаменитість робить виняток із правил і влаштовує прямі ефіри, для того, щоб відповісти на найцікавіші запитання фанатів і поділитися рідкісними подробицями приватного життя. Наприклад, цієї весни Олена нарешті відповіла на найбільш часто задається питання шанувальників про те, чому вона приховує своїх спадкоємців.

Не хочу щоб на них раніше часу чинили якийсь тиск… Вони ще не готові показати себе світові. Хай зміцніють і підростуть, — пояснила Ісінбаєва.

Один з таких сеансів зв’язку відбувся і в це воскресіння. Олімпійська чемпіонка розкрила секрети свого харчування, а також розповіла про виховання Єви і Добрині і про те, як вони з чоловіком прищеплюють своїм спадкоємцям любов до спорту.

Почала Олена з рекомендацій по правильному харчуванню. Екс-спортсменка зізналася, що її стиль харчування, як у відомій приказці: «Сніданок з’їж сам, обід розділи з другом, вечерю віддай ворогові».

  • Сніданок – можна їсти все що завгодно, але не раніше, ніж за годину до тренування.
  • Обід – половина того, що ви хотіли б з’їсти.
  • Вечеря – не є зовсім або обмежитися чимось легким, наприклад, склянкою кефіру або невеликим шматочком вареного м’яса.

Також Олена торкнулася животрепетну для багатьох тему відмови від солодкого. Знаменитість впевнена, що повністю виключати з раціону солодке не можна і не корисно, так як фруктоза дуже корисна для мозку. Проте можна і потрібно виключити з раціону білий цукор і продукти, які його містять.

До речі, зоряна матуся зазначила, що своїм дітям вона не забороняє їсти солодке. Однак вони вже знають, що трохи солодощів в першій половині дня не зашкодить, а от увечері шоколад і тістечка під забороною.

© Instagram @isinbaevayelena

Ісінбаєва також дала пораду батькам, які з дитинства хочуть прищепити своїм дітям любов до спорту. Вона впевнена, що це можна зробити лише своїм прикладом.

Не можна, лежачи на дивані розповідати дитині про переваги спорту, – каже Олена. – Треба показати дітям, що ти сам залучений в спорт.

Наприклад, своїй доньці Єві знаменитість показала, чтто вміє віджиматися і підтягуватися, а також продемонструвала їй архівні відеозапису тренувань. Дівчинка вже рік регулярно займається спортом і, за свідченням Олени, стала активніше і уверенее в собі. На жаль, вид спорту, яким займається її дочка, вона не розкрила.

Також олімпійська чемпіонка похвалилася першими спортивними успіхами сина Добрині. Малюкові всього рік і вісім місяців і він вже освоїв шведську стінку. Олена з посмішкою зазначила, що вони з чоловіком з дня на день чекають, коли малюк заговорить, але поки він воліє мовчати.

До речі, цієї зими спортсменка прийшла в гості до телеведучого Івана Урганта і в ефірі Першого каналу відкрила секрет, ким бачить свого сина в майбутньому і розповіла, чому вибрала йому таке рідкісне ім’я.

Олена зізналася, що, коли завагітніла другою дитиною, відразу сказала чоловікові: якщо це хлопчик, його будуть кликати Добриня Микитич. Спортсменка не приховує, що при виборі відштовхувалася від імені чоловіка і від його комплекції. Відомо, що Микита Петін має богатирське статура і зріст 2 метри, адже він чемпіон з метання списа.

© Instagram @isinbaevayelena

Ісінбаєва з гордістю розповіла, що Добриня дуже виріс за цей рік. Зараз в ньому приблизно 85 см і доводиться купувати одяг на кілька розмірів більше. До речі, малюк, на подив своїх батьків, пішов до 11 місяців. Зіркова матуся також розповіла, що вони з чоловіком планують віддати сина в хокей з 3-х років. За словами Олени, вони сподіваються, що богатиря Добрині вийде відмінний нападник і прекрасна зміна відомому російському хокеїстові Олександру Овечкину.

Фото на анонс: Instagram @isinbaevayelena