Будьте обережніше: ВООЗ попередила про надлишковому вмісті цукру в дитячому харчуванні

542

Багато продукти дитячого харчування мають занадто високий вміст цукру, повідомляє ВООЗ. Більш того, у третини виробленого в Євросоюзі дитячого харчування міститься калорій більше, ніж належить за нормативами, а на упаковках для дітей молодше шести місяців і зовсім заявляється таку кількість вуглеводів, що з медичної точки зору неприпустимо для дітей більш старшого віку.

Правильне харчування в грудному віці і в наступні роки залишається запорукою оптимального росту і розвитку дітей, їх майбутньої здорової життя. Необхідно, щоб продукти харчування для дітей грудного і раннього дитячого віку відповідали загальноприйнятим рекомендаціям щодо поживних властивостей і складу, – зазначив Йоао Марення, керівник Європейського офісу ВООЗ з профілактики неінфекційних захворювань та боротьби з ними.

© Depositphotos

У ході дослідження фахівці перевірили майже 8 тисяч найменувань продуктів і напоїв, заявлених виробниками в якості повноцінного дитячого харчування, у 516 магазинів у трьох містах Євросоюзу (Будапешт, Відень, Софія), а також в Хайфі. У третини продуктів містилися цукор, концентровані фруктові соки або інші підсолоджувачі, які можуть впливати на ті, що формуються смакові уподобання дітей і привести до появи пристрасті до солодких продуктів.

© Depositphotos

Вчені прийшли до висновку про те, що необхідно більш жорстко контролювати складу дитячих сумішей і соків для малюків до шести місяців, тому що, як правило, ці продукти мало відрізняються за складом від дитячого харчування для дітей старшого віку.

У ході дослідження були виявлені й інші порушення виробників. Зокрема, неправильні назви, які дезінформують споживача про склад продукції. Наприклад, «Полунично-малинове пюре з бананом», якщо воно на 79% складається з яблучного пюре з бананом 8% і малиною 5%, має називатися «Яблучне пюре з бананом і малиною».

©Instagram @sannedej

Тому ВООЗ закликає мам не тільки уважно читати склад дитячої продукції, але і перевіряти з чого воно складається, а також рекомендує грудне вигодовування не менше 6 місяців з народження дитини, яке найбільш благотворно впливає на його здоров’я.

Читайте також:

  • Доктор Комаровський попереджає: це дитяче харчування не можна нагрівати в мікрохвильовій печі
  • 20 років практики: Анастасія Цвєтаєва розповіла про те, як перейшла на правильне харчування
  • Вікторія Дайнеко: «Годувати дитину грудьми до 6 місяців, потім це вже маніпуляція мамою»
Фото на анонс: Depositphotos