Бюті-блогер докладно розповів про багатошаровому догляді за волоссям

621

Іноді стан волосся не тішить від слова «зовсім». Вони стають тьмяними, ламкими, січеться на кінцях. Не поспішайте бігти в аптеку за диво-вітамінами, спробуйте застосувати комплексний підхід до відновлення краси волосся.

Читайте також:Секрети візажистів: 11 простих лайфхаков, які допоможуть стати гарніше

Власниця розкішної коси, б’юті-блогер Катерина Коцемир на своєму досвіді переконалася: щоб волосся були красивими, блискучими і здоровими, їм потрібен постійний догляд. Дівчина ділиться особистим досвідом.

Під час регулярних процедур використовується не одне-два, а цілий набір косметичних продуктів. На волоссі утворюється захисне покриття з декількох шарів, такий «пиріг».

Маленькі правила:

  • дотримуємося черговість;
  • шукаємо «свій» засіб;
  • не зловживаємо з кількістю баночок і флакончиків на одну процедуру.

Основні етапи процедури:

  • очищення і стимуляція росту;
  • харчування, відновлення або зволоження;
  • захист;
  • профілактика.
© Instagram @katie.kotcemir

Катерина Коцемир розповіла і про покроковому догляді за волоссям.

Крок 1: очищення

Це не тільки миття голови шампунем. Тут може бути і процедура «pre-poo», простіше кажучи, маска перед миттям, а також застосування скрабу. Що за чим слід?

Спочатку будь-які склади для «pre-poo», а найчастіше це масляні суміші. Їх наносять на вже забруднені волосся і витримують від 20 хвилин. Це не обов’язковий етап. Він потрібен, якщо хочеться підлікувати, підживити сухі пошкоджені пасма.

Потім скраб, пілінг, масажна маска. Якщо під рукою немає, замінюємо готові засоби на велику сіль, косметичну глину. Масажуючи голову 3-5 хвилин, змиваємо.

Наступний — шампунь. Важливо не помилитися з його вибором. Той, що вирішує завдання догляду. Або чергуємо два-три шампуню, один, наприклад, зволожуючий, інший – відновлюючий. Хай вони будуть з корисними екстрактами, маслами, колагеном,вітамінами.

Якщо волосся довге, їх легко можна ускладнити, «навантажити» всією своєю артилерією коштів. Тому пасма ретельно промиваємо, завдаючи шампунь не менше 2 разів.

© Depositphotos

Читайте також:Випадання волосся: боремося і перемагаємо

Крок 2: волосся пофарбовані і потрібно відновлення

Озброюємося маскою, в назві якої це властивість і зазначено. Мляві вимагають зволоження – аналогічно вибираємо маску по цілі. І так далі.

Маска. На цьому засобі не варто економити. Йому довірено перевтілення неживого полотна в шовковисті хвилясті локони.

Ампули. Їх використовуємо рідше, ніж маски, 1 раз на 7-15 днів. Чим більш пошкоджені волосся, тим частіше вдаємося до ампулам.

Деякі кондиціонери, креми і бальзами не поступаються маскам. Можливо, вам підійде така черговість: найкраща маска — 1 раз в 10 днів, хороший бальзам – при кожному митті в інші дні.

На кроці №2 є місце ще й для спреїв. Спреї роблять волосся зволоженими і гладкими, а значить, оберігають їх від ламкості і пошкоджень.

© Depositphotos

Читайте також:Трави для зміцнення і краси волосся

Крок 3: відповідальна сушка

Гаряче повітря фена, тепло прасування, фарбування професійними лінійками, просте волосся, бігуді і гумки – не друзі шовковистим локонам.

Перед укладанням кожної потрібні захищають продукти. Що це може бути:

  • спрей з кондиціонуючою функцією;
  • зволожуючий засіб;
  • термозахист;
  • масляний незмивний складу;
  • тонік містить кондиціонуючі дією;
  • сироватка;
  • лосьйон.
© Depositphotos

Як зрозуміти, що догляд працює і захищає волосся

  • він не обтяжує волосся;
  • шкіра голови залишається свіжою після нанесення, кінчики не обламуються.

Яка черговість? Спочатку на посушенные рушником пасма і шкіру голови наносимо кошти з легкою текстурою (спреї, лосьйони). Потім термозахист, відступаючи від коренів на пару сантиметрів. Масло наносимо на кінчики, приблизно на нижню третину довжини.

Кожен день проводите аромарасчесывания дерев’яним гребенем з крапелькою ефірного масла. Зволожуємо їх легким спреєм протягом дня.

Розчісуємо волосся щіткою з натуральної і м’якою щетиною.

© Depositphotos

А як ви доглядаєте за волоссям?

Фото на анонс: Depositphotos