Користь і шкода горіхів кешью для жінок

1275

Зміст:

  • Чим корисний кешью для жіночого організму
  • Калорійність кешью
  • Протипоказання до вживання кешью
  • Горіхи — це висококалорійна їжа, але при цьому в них міститься багато корисних мікроелементів. Вони рекомендуються в якості доповнення до основного раціону живлення і вважаються відмінним способом швидко перекусити і відчути приплив сил. Особливу користь несе кешью для жінок.Кешью допомагає перемогти ракову пухлину на ранніх стадіях захворювання

    Чим корисний кешью для жіночого організму

    Кеш’ю, або індійський горіх з’явився на сонячних землях Бразилії. Він був основним інгредієнтом в їжі місцевих жителів. Після плодові дерева були завезені в Азію. На даний момент найбільші поставки кешью по всьому світу здійснює В’єтнам.

    Користь кешью важко піддати сумнівам. Цей продукт можна рекомендувати всім жінкам, які хочуть виглядати молодо і бути здоровими. Плоди сприятливо впливають на:

  • Репродуктивну систему жінки. «основна причина, чому необхідно включити їх в раціон. Вони знижують ризик появи запальних процесів, позбавляють від болю під час менструацій, допомагають в терапії деяких видів безпліддя. Рекомендують вживати кешью жінкам, які планують вагітність, плоди підвищують шанси на успішне зачаття.
  • Імунну систему людини. Кешью добре зміцнюють організм, допомагаючи йому в боротьбі з вірусами і бактеріями.
  • Роботу серця. Завдяки багатому складу, горішки знижують рівень холестерину. Також вони сприяють розрідженню крові, з-за чого налагоджується робота серцевого м’яза.
  • Організм вагітної жінки. В період гестації існує підвищений ризик розвитку анемії, захворювання виникає на тлі недостатності заліза. Кешью здатний забезпечувати організм цим елементом. Якщо регулярно їсти ці плоди під час вагітності, ризики появи анемії знижуються до мінімуму.
  • Психологічний стан. Горіхи багаті антиоксидантами, які допомагають боротися зі стресом, поганим настроєм, безсонням. Плоди містять триптофан, що допомагає стабілізувати емоційний стан.
  • Здоров’я нігтів і волосся. Кешью багатий кальцієм, цей мінерал допомагає усунути ламкість нігтьових пластин, а також покращує стан волосся.
  • Добова норма кешью становить 30 грам плодів.

    Калорійність кешью

    Енергетична цінність кешью дуже висока. У 100 грамах міститься 600 ккал. При цьому протягом дня в середньому жінка повинна споживати не більше 2000 ккал. Одна порція кешью може цілком замінити повноцінний прийом їжі. При введенні горіхів в щоденне меню жінкам варто враховувати цей факт і рахувати калорії, щоб позитивні властивості кешью не обернулася неконтрольованим набором зайвої ваги.

    Протипоказання до вживання кешью

    Кожен продукт має свій перелік протипоказань. Кешью не є винятком. Варто відмовитися від вживання плодів при:

    • наявність алергії на горіхи;
    • сечокам’яної хвороби;
    • непереносимості рослинного білка.

    Користь і шкода цих плодів несумірні. Завдати шкоди здоров’ю можна тільки при значному та постійному перевищенні максимальної добової норми споживання. У кешью міститься велика кількість протеїну, якщо з’їсти занадто багато плодів протягом дня, це може викликати симптоми білкового отруєння — розлад стільця, блювота, нудота, запаморочення. Також варто враховувати, що цей вид горіхів є важким для шлунка, тому при надмірному вживанні може викликати тяжкість, хворобливі відчуття.

    Корисний кешью, відповідь очевидна — так. Жменя плодів бажано ввести в щоденний раціон кожної жінки, яка піклується про своє здоров’я. Що принесе кешью вам, користь чи шкоду, залежить тільки від правильного і помірного споживання, але це стосується абсолютно будь-яких продуктів.

    Читайте далі: користь імбиру для жінок