Бізнес для мам без вкладень: чим зайнятися в декреті

859

Зміст:

  • Як вибрати яким бізнесом зайнятися?
  • Як зробити роботу за фахом надомної?
  • Що із створеного своїми руками можна монетизувати?
  • Чим зайнятися мамі в інтернеті?
  • Пошук підробітку на час декретної відпустки зазвичай ведеться, щоб заробити грошей. Ті ж, хто не відчуває фінансових труднощів, хочуть витратити утворилося вільний час з користю. Вони заглиблюються у вивчення чогось нового, відкривають в собі таланти і застосовують їх з вигодою для сімейного бюджету. Існує багато варіантів, чим зайнятися в декреті. Головне, підібрати відповідний спосіб не на шкоду здоров’ю і догляду за малюком.Є способи заробітку, які допоможуть покращити фінансове становище майбутнім мамам до пологів

    Як вибрати яким бізнесом зайнятися?

    У першу чергу потрібно відповісти самій собі на чотири питання:

  • Що я вмію робити? Висококласні фахівці можуть реалізувати свої таланти і вдома, продаючи товари та послуги за оголошенням або через Інтернет. Але навіть без особливих умінь можна знайти підробіток, адекватно оцінивши свої здібності і пройшовши короткострокове навчання.
  • Скільки є вільного часу? При хорошому самопочутті до пологів його може бути досить багато. Але з появою малюка на світ виникає дефіцит часу. Але тут все залежить від індивідуальних особливостей дитини та реальної допомоги близьких.
  • Готова я навчатися? Якщо пізнання нового не входить в сферу ваших бажань, варто віддати перевагу підробці у вже відомій області.
  • На який заробіток я можу розраховувати? Оцініть свої можливості адекватно, щоб не було розчарування. Проста робота ніколи не приносить великих грошей.
  • Виходячи з відповідей на ці питання, можна розглянути три категорії підробітків без вкладень: робота за спеціальністю в домашніх умовах, монетизація хобі у сфері хендмейду, віддалений бізнес.

    Як зробити роботу за фахом надомної?

    Якщо ви до декретної відпустки працювали у сфері послуг, то цілком можете продовжити робити майже те ж саме в домашніх умовах. Простіше всього буде тій жінці, у якої є навички в одній з наступних професій:

  • Візажист, перукар, майстер манікюру. У себе вдома ви можете організувати міні-версію салону краси. Клієнтів можна знайти, давши оголошення в Інтернеті або поширивши інформацію серед знайомих і родичів. Єдиний мінус – доведеться витратитися на інструменти, якщо у вас їх немає.
  • Масажист. Сеанси можна проводити у себе або виїжджати до клієнта, якщо є з ким залишити дитину.
  • Бухгалтер. Щоб вести звітність для підприємців, офіс відвідувати необов’язково.
  • Кравчиня. Уміння шити можна непогано заробити. Те ж саме стосується в’язання на замовлення. Пропонуйте свої послуги сусідам, друзям, знайомим. Не бійтеся, що клієнтів не буде. Речі, куплені в магазині, рідко сідають по фігурі, і їх зазвичай потрібно підганяти. Також завжди є попит на ремонт одягу.
  • Кондитер. Пекти торти на замовлення може не обов’язково професіонал. Головне тут любов до кондитерського мистецтва та досвід у створенні смачною і красивою випічки.
  • Пропонувати послуги няні – хороший варіант підробітку після народження дитини, коли він трохи підросте. Ви допоможете вирішити проблему тим мамам, яким потрібно відлучитися на пару-трійку годин. Професійні няні не хочуть братися за таку роботу, вони шукають клієнтів на весь день. А вашій дитині буде корисно поспілкуватися з ровесниками.

    Якщо заняття виявиться до душі, можна навіть відкрити міні-дитсадок.

    А якщо до декретної відпустки ви працювали вчителем, можна взяти учнів. Репетиторствуют зараз не тільки оффлайн. Уроки можна вести і віддалено через веб-камеру. Можливий і продаж власного інформаційного продукту – платній розсилки, книг, аудіо — або відео-контенту. Плюси останнього способу незаперечні – над створенням інфопродукта ви попрацюєте один раз, а реалізовувати його можна нескінченно.

    Що із створеного своїми руками можна монетизувати?

    Хендмейд зараз користується популярністю: речі, виготовлені вручну, — індивідуальні та створюють тепле настрій. Якщо ви вмієте робити такі, можна перетворити хобі на джерело заробітку.

    чем заняться в декретеХендмейд — відмінна ідея, чим зайнятися в декреті

    Які власноруч виготовлені речі продаються:

    • декоративні свічки;
    • мило ручної роботи;
    • альбоми, виконані в техніці «скрапбукінг»;
    • красиві вишиті і в’язані вироби;
    • ювелірні прикраси, біжутерія з природного каменю, полімерної глини;
    • сувеніри, сплетені з бісеру або створені за технологією декупажу.

    Такі вироби можна продати на виставках, через спеціалізовані інтернет-ресурси, або знайомим. Свого роду хендмейдом можна також порахувати розведення кімнатних рослин і акваріумних рибок.

    Чим зайнятися мамі в інтернеті?

    За допомогою Всесвітній павутині можна знайти майже будь-яку інформацію і навчитися чому завгодно. Простори Інтернету дають нескінченні перспективи для того, щоб заробляти віддалено, в тому числі і для жінок в положенні, або молодих матерів. Щоб працювати віддалено, буде підключений до Інтернету комп’ютер або телефон, бажання і знання.

    Чим зайнятися в декреті, щоб заробити у Всесвітній мережі:

  • Фріланс. На просторах Інтернету є велика кількість майданчиків, які пропонують замовлення вільним виконавцям – фрілансерам. Працювати в Мережі можна як з разовими замовленнями, які відповідають вашим знанням і вмінням, або співпрацювати на постійній основі. Такою роботою можуть займатися копірайтери, дизайнери, програмісти та інші фахівці. Також існують платформи, які приваблюють людей, що не володіють особливими уміннями, кліки, написання відгуків, перегляду реклами.
  • Заробіток на аукціонах і «ринкових» майданчиках. Для цього зберіть будинку речі, якими ви вже не користуєтесь. Наприклад, одяг для дитини, з якої він виріс. Потім виставте їх на Інтернет-аукціон або на сайтах типу «Авіто». Деяким навіть вдається перепродувати речі на таких сервісах. Крім того, можна розмістити на майданчиках колекціонерів пропозиції про продаж виробів, що представляють антикварну цінність.
  • Заробіток на файлообмінниках. Вони дозволяють не просто завантажувати файли, але і заробляти. А хитрість тут в рекламі, яку необхідно переглянути перед початком скачування файлів. В іншому випадку завантаження не розпочнеться. Принцип тут простий: треба закачати контент, отримати посилання, помістити її на сторонньому сайті. Невеликий відсоток буде йти вам при кожному завантаженні по ній.
  • Гроші на іграх. Існують онлайн-ресурси, що дозволяють пограти тільки з оплатою підписки кожен місяць. Але вони дозволяють не тільки витрачатися, але і отримувати дохід. Все що потрібно – запрошувати нових гравців, і вам буде йти відсоток з їх щомісячних оплат.
  • Якщо брати участь у партнерських програмах, можна швидко почати заробляти онлайн, займаючись їх активним просуванням. Принцип отримання доходу тут такий: ви залучаєте нових клієнтів, і вам надходить частина грошей з продажу. І чим більше ви залучите, тим більші суми будете отримувати.

    чтобы заработать денегПоки мама вивчає можливості Інтернету, щоб заробити гроші, за малюком догляне тато

    Починати роботу у Всесвітній павутині варто з найпростіших варіантів:

    • інтернет-серфінгу;
    • реєстрації на різних ресурсах;
    • кліків переглядів реклами;
    • написання відгуків спілкування на форумах.

    Такий підробіток не передбачає великих знань або трудовитрат. Але і в грошовому плані виходить трохи.

    Звичайно, створити і розкрутити свій сайт більш привабливо в плані пасивного заробітку на тих, хто захоче розмістити у вас рекламу. Але це потребує часу і вкладів. Простіше зробити це через групу в соцмережах. У них можна заробляти, надаючи послуги контент-менеджменту та просування аккаунта – оголошень про пошук такого помічника безліч.

    Також цілком реально організовувати спільні покупки, виступаючи в якості ініціатора, і брати за це невеликий відсоток. Такий міні-бізнес теж зручніше вести через соцмережі.

    Інтернет-заробіток, мабуть, простіше інших видів «декретних» підробітків. Але знання й уміння цінуються високо, і цілком можливо, після вдалого старту в надомну роботу ви вирішите змінити своє життя і відкриєте перукарню, масажний салон або міні-ательє.

    Читайте в наступній статті: ботокс при вагітності