Види гель-лаків для нігтів і особливості їх використання

2792

Зміст:

  • Склад
  • Для чого потрібен гель-лак і переваги його використання
  • Різновиди гель-лаків
  • Як правильно використовувати
  • Видалення старого шару
  • Гель-лак для нігтів – це речовина, яка поєднує в собі властивості лаку і гелю. Воно не висихає самостійно, а потребує додаткової полімеризації в УФ або Led лампи.

    Склад

    Гель-лаки характеризуються особливим складом, який дозволяє їм при нормальних умовах бути рідкими, а під впливом УФ-випромінювання тверднути.

    При нанесенні гель-лаку для нігтів необхідно дотримуватися технологію роботи

    Вони містять такі компоненти:

    • Плівкоутворювач. Це типу полімер −C=C−. Кожний атом вуглецю має стійку подвійну зв’язок, тому плівкоутворювач отримує такі властивості: міцність, стійкість до впливів навколишнього середовища, твердість.
    • Фотоинициаторы. Ці речовини поглинають УФ-випромінювання, в результаті чого розпадаються, утворюючи вільні радикали. Вони реагують з подвійними зв’язками плівкоутворювача.
    • Активні розчинники. Їх додають для додання засобу необхідної консистенції і в’язкості. За рахунок цього гель-лак легко наноситься, щільно зчіплюється з нігтьової пластиною.
    • Наповнювачі. Їх використовують для додання гель-лаку додаткових властивостей – блиску, пластичності та інших.
    • Пігмент. Це речовина, за допомогою якого гель-лак фарбують в певні кольори. Пігмент не розчиняється і не впливає на поглинання УФ-випромінювання.

    Перші три компоненти є обов’язковими, а останні два можуть бути відсутніми або спостерігатися в незначних кількостях.

    Для чого потрібен гель-лак і переваги його використання

    Гель-лаки потрібні для створення міцного покриття на нігтях, яке може протриматися 2-3 тижні з збереженням первісних характеристик.

    Гель-лаки володіють наступними перевагами:

    • Легко наносяться. Розподіляти речовина по нігтю можна пензликом, наявної в комплекті, або будь-якою зручною пензликом. Гель-лаки не висихають при нанесенні, тому їх можна розподілити рівномірно.
    • Довго носяться, не відшаровуються і не відколюються. А видалити речовину можна тільки спеціальними складами або апаратним методом.
    • Зміцнюють нігті. Вони не ламаються, а відростають до необхідної довжини.
    • Швидко висихають під впливом УФ-променів. В середньому процес полімеризації одного шару триває 60-120 секунд в залежності від потужності лампи.
    • Підходять для нігтиків різної довжини. Гель-лак можна використовувати навіть на коротких нігтики, і таке покриття не виглядатиме штучним, як це буває при нарощуванні гелем.
    • Нетоксичні, не роблять негативного впливу на нігті. Але необхідно купувати гель-лаки в спеціалізованих магазинах.

    Виконувати манікюр з використанням гель-лаку можна самостійно. Але необхідно дотримуватися технологію виконання процесу.

    РазновидностиЗалежно від різновиду гель-лаку технологія його нанесення відрізняється

    Різновиди гель-лаків

    Залежно від технології нанесення розрізняють три види гель лаків:

    • Однофазні. Це об’єднані склади, які поєднують в собі властивості бази, топа і гель-лаку. Вимагають нанесення в 1-2 шари, що залежить від ступеня пігментації. Щоб покриття вийшло більш стійким, його необхідно розподіляти з нахлестом для створення апекса нігтя.
    • Двофазні. Досить використовувати тільки базу або тільки топ, які поєднуються з кольоровим гель-лаком.
    • Трифазні. Їх необхідно наносити мінімум в три шари. Перший – база, яка необхідна для вирівнювання нігтьової пластини. Кольоровий лак наноситься в 1-3 шари. Чим світліше засіб, тим більше шарів потрібно для отримання рівномірного кольору. Останній шар – топ. Він може бути з глянсовим або матовим ефектом, використовується для закріплення манікюру. Є топи з липким шаром і без нього. У першому випадку після просушування в лампі нігті необхідно протерти знежирювачем.

    З усіх перерахованих різновидів найбільшою популярністю користуються трифазні гель-лаки. За рахунок суміщення бази, гель-лаку стійкість покриття буде високою.

    Як правильно використовувати

    В процесі нанесення гель-лаку на нігті необхідно дотримуватися таку послідовність дій:

  • Підготувати нігтьову пластину до процедури. Для цього видалити кутикулу, підпиляти вільний край нігтя, створивши оптимальну форму. Для видалення кутикули можна провести обрізний і необрізний манікюр за допомогою апельсинової палички. Попередньо рекомендується нанести пом’якшувальні склади – будь-яке натуральне масло або спеціальні засоби для кутикули, щоб видаляти або відсувати огрубілою кутикулярний шар було легше.
  • Обробити нігтьову пластину матуючим бафом з абразивністю 100 грит. За рахунок цього можна домогтися гарної адгезії матеріалу.
  • Знежирити нігті, що забезпечить краще зчеплення з матеріалом. Нанести безкислотний праймер.
  • Нанести гель-лак в декілька шарів, враховуючи тип, щільність і насиченість кольору кошти. Кожен шар необхідно просушувати у лампі 1-2 хвилини.
  • Для створення дизайну можна використовувати стрази і блискітки. Їх необхідно наносити на липкий шар топа. Також можна створювати різні малюнки безпосередньо на гель-лаку. До речі, різні кольори лаків можна змішувати, створюючи відтінки. Зверху обов’язково зафіксувати топом.
  • Липкий шар видалити знежирювачем. Використовувати безворсові серветки, інакше ворсинки можуть залишатися на нігтьовій пластині, псуючи зовнішній вигляд створеного дизайну.
  • Засіб висихає під впливом УФ-випромінювання за рахунок реакцій полімеризації за 1-2 хвилини. Однак ці реакції тривають ще протягом 1-2 діб після проведеної процедури без впливу УФ випромінювання, але в уповільненому темпі. В цей час створене покриття ще не дуже стійкий, тому в перші 1-2 дні після манікюру рекомендується утриматися від тривалих водних процедур.

    Как использоватьВикористовувати гель-лак можна вдома або звернутися до фахівця

    Видалення старого шару

    Щоб виконувати манікюр гель-лаком в домашніх умовах, важливо навчитися видаляти старий шар. Для цього можна скористатися одним з двох методів:

    • В домашніх умовах краще скористатися хімічним методом видалення гель-лаку. Ватні диски зволожують ацетонсодержащими розчинниками і прикладають їх до всіх нігтям. Зверху покривають фольгою і витримують так 5-15 хвилин, що залежить від товщини покриття. Після цього старий гель-лак легко відокремлюється від нігтя, для полегшення процесу можна скористатися апельсиновими паличками. Але застосування хімічних речовин має недоліки – вони пересушують кутикулу і шкіру, роблять нігті більш слабкими і чутливими.
    • Механічний. Старе покриття видаляють пилочками з абразивністю 100-180 грит. Такий процес тривалий, на видалення гелю з одного нігтя може тривати до 10 хвилин. Притому, цей метод досить травматичний – можна травмувати тканини, що оточують нігтьову пластину. Також можна видаляти старе покриття спеціальним апаратом, але в цьому випадку необхідно діяти дуже обережно, не натискаючи фрезою на ніготь, інакше можна спиляти занадто багато і травмувати нігті.

    Застосовуючи гель-лаки, можна створити красивий манікюр всього за 2-3 години. А носити його можна буде протягом декількох тижнів. Тому такий варіант допоможе заощадити час – не потрібно буде часто фарбувати нігті звичайними лаками. Але необхідно ґрунтовно підійти до вибору гель-лаків. Купувати їх тільки в перевірених джерелах, інакше вони можуть бути поганої якості, з-за чого покриття буде швидко відшаровуватися, погано полімеризовані або містити шкідливі для нігтів компоненти.

    Також рекомендуємо почитати: віск для депіляції в домашніх умовах