Вплив на дитину шавлії при грудному вигодовуванні

1115

Зміст:

  • Чи можна пити шавлія при грудному вигодовуванні
  • Шавлія для припинення грудного вигодовування
  • Як застосовувати шавлія для припинення лактації
  • Протипоказання до застосування
  • Шавлія – рослина, яка широко використовують у медицині для лікування жіночих захворювань. Шавлія застосовується як у вигляді висушеної трави, так і в таблетованій формі. Не завжди його можна використовувати без обмежень. Наприклад, під час годування грудьми це ліки протипоказано.

    Чи можна пити шавлія при грудному вигодовуванні

    Під час лактації рослина призначають тільки в одному випадку – для зменшення вироблення молока, якщо лактація занадто інтенсивна або її потрібно припинити. В інших випадках його застосовувати не бажано.

    Шавлія при грудному вигодовуванні вживати не можна

    Необдумане вживання кошти при годуванні дитини може призвести до різкого скорочення лактації, що, в свою чергу, негативно відіб’ється на стані малюка. При нестачі молока у матері зазвичай призначається штучне харчування, додатково до природного вигодовування, але набагато простіше не застосовувати шавлія, поки не виникне необхідність у припиненні лактації.

    Шавлія для припинення грудного вигодовування

    Якщо ви вважаєте, що пора припиняти грудне вигодовування, шавлія буде вам корисний. У рослині міститься велика кількість фітоестрогенів. Під час лактації рівень естрогенів в організмі жінки значно знижується, а рівень пролактину підвищується. Шавлія сприяє зростанню естрогенів та зниження пролактину, завдяки чому і кількість виробленого молока зменшується.

    При відлученні дитини від грудей інші способи можуть бути небезпечні. Особливо це відноситься до перетягування грудей тугими пов’язками, обмеження у вживанні рідини і в харчуванні, а також до гормональних препаратів. Шавлія – м’яке і безпечне, але дуже ефективний засіб, який практично ніколи не викликає побічних ефектів.

    Як застосовувати шавлія для припинення лактації

    Настій шавлії в цих цілях використовується найчастіше. 2 ст. л. сухого листя залийте склянкою окропу і залиште на 3-4 години під кришкою. Процідіть настій приймайте по 3 ст. л. рідини тричі на добу.

    Також можна використовувати наступний рецепт: масло шавлії і кипариса — по 2 краплі, масло герані, м’яти — по 3 краплі, — розвести в 25 г звичайного рослинного масла. Змочіть розчином марлю і прикладайте до грудей на 1-1,5 години в день. Цей спосіб можна використовувати як додатковий.

    Але не забувайте перед застосуванням таких засобів проконсультуватися з лікарем, чи не шкідливо це для вас і дитини. Лікар може змінити схему прийому або взагалі з якихось причин заборонити використовувати шавлія.

    Протипоказання до застосування

    При епілепсії, захворюваннях нирок, під час вагітності або при наявності алергії шавлія вживати заборонено. При патології жіночих статевих органів – можна тільки після консультації з лікарем.

    Шавлія – рослина, що допомагає зменшити лактацію при отучении дитини від грудей. Однак перед її застосуванням потрібно обов’язково порадитися з лікарем, а також виключити всілякі протипоказання.

    Дивіться далі: чим корисний базилік для жінок