Вправи для тонкої талії: ефективні заняття вдома і в тренажерному залі

966

Зміст:

  • Як зробити талію тонкою – основні аспекти
  • Ефективні вправи
  • Вправа №1
  • Вправа №2
  • Вправа №3
  • Вправа №4
  • Вправа №5
  • Що не допоможе
  • Красива фігура – це не тільки відсутність жирових відкладень, але і сексуальний силует. Ідеальна форма «пісочний годинник» досягається за допомогою виснажливих дієт, тренувань, пластичних операцій.Параметри жіночої фігури залежать від численних факторів, серед яких спадкова схильність, кількість пологів, спосіб життя, наявність захворювань внутрішніх органів, систем. Домогтися приголомшливого ефекту можливо тільки комплексно, поєднуючи правильні вправи, особливості харчування, змінюючи спосіб життя.

    Як зробити талію тонкою – основні аспекти

    Основою успішних занять по поліпшенню зовнішнього вигляду і силуету вважаються правильне харчування та активний спосіб життя. Крім вправ, спрямованих на прес і зміцнення живота, важливо повністю змінити харчові звички: обмежити сіль, збільшити споживання рідини, знизити вуглеводи.

    Вправи для тонкої талії – комплекс вправ на всі типи м’язів низу живота і підребер’я

    Фахівці по красі і фітнесу рекомендують почати заняття з підбору індивідуальних програм занять. По-перше, якщо жінка давно займалася або взагалі не займалася спортом, важливо правильно організувати системні фізичні навантаження, оцінити особливості організму, будову тіла.

    По-друге, деякі вправи сприяють нарощуванню м’язової маси на талії, розширюючи обсяги ще більше. Щоб змоделювати гарний силует в області талії, потрібно звернути увагу на наступні особливості:

    • необхідно виконувати вправи на м’язові структури всього тіла, роблячи упор на зміцнення м’язів боків, живота;
    • для створення особливого акценту на тонкій талії можна наростити м’язову масу на стегнах, плечах, передпліччях (широкі стегна підкреслюють тонкість талії).

    Створити ідеальну фігуру складніше жінкам з типом фігури «прямокутник» або «перевернутий трикутник», після кількох родів, старші 40 років, коли еластичність тканин значно знижується.

    Не слід впадати у відчай, якщо результати не відчуваються миттєво. Активні заняття спортом, правильна організація режиму сну, неспання і завзятість рано чи пізно принесуть свої плоди.

    Необхідно розуміти, що локальне позбавлення від жирових відкладень можливо тільки за допомогою хірургічного втручання. Для створення красивої фігури потрібне комплексне вплив на м’язи всього тіла.

    Ефективні вправи

    Вправи для тонкої талії дозволяють опрацювати відразу кілька груп м’язів: косі, прямі і поперечні м’язи живота, внутрішні подреберные м’язи, малі і великі. Завдяки зміцненню м’язового каркаса живота і боків поліпшується легеневий кровотік, поглиблюється дихання, тканини і головний мозок краще насичуються киснем. Перед будь тренуванням існує розминочний блок:

    • легкі бічні нахили, руки на талії, ноги на ширині плечей;
    • почерговий підйом ніг в зігнутих колінах 10-15 разів з кожної сторони;
    • підйом на носки ніг, частота 1 раз в 1-2 секунди, руки на талії;
    • почергові махи руками за типом «млини» – відбувається м’яка навантаження на м’язи спини, боків;
    • сидячи на підлозі в позі «лотоса», здійснювати тягнуть руху в бік в одну й іншу сторону.

    Перед заняттями рекомендується прийняти теплу розслаблюючу ванну, масаж, особливо це необхідно починаючим спортсменам. Новачкам слід поступово переходити до більш складних вправ з високою частотою підходів. Відразу починати агресивні заняття спортом і виснажливими вправами для талії відбувається зворотний ефект – м’язи «забиваються», складно піддаються розтягуванню, тверднуть.

    Вправа №1

    Такий тип фізичного навантаження дозволяє розширити простір між стегнами і ребрами, значно зняти навантаження з хребта. Для виконання елемента потрібно гімнастичний прокручивающийся валик за типом качалки. Необхідно встати на карачки, щільно взяти валик з двох сторін і повільно відкочувати його від себе. При цьому живіт повинен бути максимально втягнутий. На кілька секунд фіксуються в позі максимального розтягування, м’яко погойдуючись, немов розтягуючись ще більше.

    в домашних условияхПоліпшити силует можна і в домашніх умовах, дотримуючись дієти і здоровий спосіб життя

    Після валик відкочують тому, надаючи тілу вихідне положення тіла. По завершенню циклу з 10-15 підходів здійснюють глибокі вдихи з підняттям рук догори і переходять до наступного елемента.

    Вправа №2

    Класичні елементи на прес. Новачкам можна підкласти під голову м’який валик, по мірі закріплення вправи валик можна прибрати. Для виконання елемента лягають на підлогу, руки заводять за голову, підгинають ноги в колінах, стопи щільно притискають до підлоги. Вправа складається з декількох підходів:

    • Перший підхід роблять на прямі і поперечні м’язи живота. Тулуб поступово піднімають до колін на видиху, вдих – на розслабленні. Цикл – 10-15 підходів, через кожні 2-3 дні додають по 5 разів.
    • Після ліву ногу потрібно покласти на коліно правої ноги і правим ліктем намагаються дістати коліно лівої ноги. Ця вправа спрямована на підтяжку косих м’язів живота. Потрібно зробити до 10-15 підходів. Після потрібно випростатися на спині, глибоко вдихнути і поміняти ноги.

    По ходу виконання елемента задіяні практично всі м’язи живота. У новачків на наступний день відчувається легка біль у м’язах, що є нормою.

    Вправа №3

    Елемент називається «лебідь» або «човник». Необхідно лягти на живіт, руки і ноги випрямити, напружити м’язи і одночасно підняти догори ноги і руки. У такому положенні необхідно затриматися кілька секунд, після чого розслабитися і повторити елемент. Вправа дозволяє домогтися зміцнення сідниць, м’язів живота, передпліччя. Напружуються і міжреберні м’язові структури, поліпшується стан хребта. Елемент протипоказаний при грижах хребетного стовпа, захворюваннях кісткової тканини хребта.

    Вправа №4

    Елемент призначений для додання обрисів талії, зміцнення бічних м’язів очеревини, подовження відстані між стегнами і ребрами. Алгоритм виконання наступного:

    • положення на боці, ноги витягають уперед, м’який валик поміщають під щиколотки;
    • піднімають на лікоть, глибоко вдихають;
    • вільну руку піднімають, а тулуб повертають до підлоги.

    Суть вправи – утримувати баланс тіла так, щоб відчувати бічною лінією торсу м’язове опір. По черзі міняючи положення, елемент виконують 7-12 разів.

    Вправа №5

    Вакуумне вправа для плоского живота і талії. Необхідно лягти на спину, на видиху глибоко втягнути живіт в себе і протриматися в такому положенні 10-15 с. Після декількох підходів елемент ускладнюють, піднімаючи таз над поверхнею підлоги. Таким чином зміцнюються сідничні м’язи, талія стає тоншою.

    Комплекс вправ можна виконувати як вдома, так і в залі. Сьогодні відомо до півсотні ефективних елементів для створення міцних м’язів живота. При регулярних заняттях можна відчути ефект вже за тиждень.

    Що не допоможе

    Не всі вправи для тонкої талії можуть дійсно допомогти, тому фахівці рекомендують звернутися за допомогою. Тренер допоможе скласти індивідуальну програму, яка розробить і пропрацює вправи, допоможе правильно відчути кожну м’яз.

    как сделать талию тонкойПеред тим як зробити талію тонкою, може знадобитися консультація лікаря з приводу навантажень і правильного харчування

    Необов’язково цілими днями пропадати в тренажерному залі, однак не варто починати з наступних вправ:

    • Обруч або хулахуп. Виріб абсолютно не впливає на процеси жіросжіганія, метаболізм. Сучасні конструкції з шипами або кульками важкі, сприяють появі гематом на шкірі. Кращою альтернативою стане активна піша прогулянка.
    • Стягуючі корсети, вовняні пояси. Ще більш дивні і даремні вироби для створення тонкої талії. Часто утяжка або надмірний локальний розігрів талії призводять до наступних ускладнень: погіршення струму крові до серця, обмеження дихання, порушення пишеварения. Пояси і корсети приносять тимчасовий естетичний результат, який полягає в підтяжці проблемних місць.
    • Таблетки для схуднення, сечогінні засоби. Всі ці препарати можуть вивести надлишкову рідину з організму, поліпшити метаболізм, травлення, однак їх призначення повинно бути обґрунтованим, підкріплене лікарської діагностикою.

    Як таких вправ для тонкої талії не існує, майже всі вони спрямовані на опрацювання м’язи в цій області. В домашніх умовах можна поліпшити фігуру тільки комплексно, не тільки завдяки фізичним навантаженням. Щоб запустити процес жиросжигания, необхідно дотримуватися дієти.

    Також цікаво почитати: ультразвукова чистка обличчя