Вчені пояснили, що відмова від тваринної їжі під час вагітності шкодить майбутній дитині

1169

Спори між вегетаріанцями і тими, хто не відмовляється від їжі тваринного походження, тривають уже далеко не перший рік. І вчені в черговий раз попередили прихильників рослинних дієт, особливо вагітних жінок.

Справа в тому, що вегетаріанство, веганство і можуть становити небезпеку для інтелекту їхніх майбутніх дітей, запевняють фахівці. Згідно з дослідженням доктора Емми Дербішир, опублікованому в науковому журналі BMJ Nutrition, Prevention & Health, відмова від тваринної їжі викликає гостру нестачу холіну – елемента, що відіграє вирішальне значення у розвитку мозку.

Необхідний для інтелектуального розвитку малюка холін у великих кількостях міститься в рибі, м’ясі, молоці, яйцях, а також в інших продуктах тваринного походження. А ось рослинна їжа, яку воліють вегетаріанці і вегани, багата цим з’єднанням набагато менших дозах.

Особливо холін важливий для вагітних, так як його дефіцит в організмі підвищує ризик розвитку дефектів нервової трубки – зачатка центральної нервової системи у майбутнього потомства. Вчені відзначають, що холін надходить в організм дитини при годуванні грудьми і забезпечує правильний розвиток мозку.

Читайте також:

  • Вчені з’ясували, чиї гени визначають дату пологів
  • Вчені: стрес під час вагітності може привести до проблем з фертильністю
  • 5 дивовижних фактів про малюків, про які дізналися вчені
Фото на анонс: Depositphotos