Відпочинок з дітьми: 10 найкращих країн для подорожей

2294

Збираючись подорожувати з дітьми, багато сімей обирають відпочинок за кордоном. Якщо ви теж зважилися на відпустку за межами Росії, рекомендуємо вивчити наш огляд. Ми підготували 10 найбільш цікавих напрямків, які вас не розчарують. Надихайтеся, подорожуйте і діліться враженнями з нами!

1. Каттоліка, Емілія-Романья, Італія

Чисте Адріатичне море омиває цей італійський курорт з прекрасно обладнаними піщаними пляжами, на яких ви знайдете все — від невеликих басейнів і джакузі до тренажерних залів під відкритим небом, більярду, настільного тенісу, оренди човнів і, звичайно, дитячих клубів.

Пляжні ресторани і кафе з різноманітним смачним меню, яке підійде навіть для самих маленьких гурманів, до ваших послуг. Обов’язково спробуйте місцеве вино, сири і мед, страви зі свіжими морепродуктами і прошутто — сиров’ялену шинку, приготовану з використанням морської солі.

Читайте також:Дмитро Шепелєв знайомить сина з пам’ятками Італії

У сімейних готелях прекрасні дитячі програми, дискотеки, також працюють няні та аніматори. Величезний акваріум відкриє перед дітьми і дорослими двері в захоплюючий підводний світ зі справжніми акулами. В центрі міста, крім чудових пам’ятників старовинної архітектури, проходять дитячі анімаційні подання з участю циркових артистів.

© Instagram @dressparma, @love_borghi_italiani, @hoteleliseoigea @jess_ismore
© Instagram @wde72, @scrgiuseppe, @italy.outdoors, @emiliaromagna_cartoline

2. Элафониси, Крит, Греція

Элафониси відомий своїми чарівними рожевими пляжами з надзвичайно теплою бірюзовою водою, ласкавим сонечком, оздоровлюючим чистим повітрям. Перламутрово-рожевий колір пісок набуває завдяки мільйонам частинок раковин і шматочків коралових рифів, які хвилі розкидають на березі.

Незважаючи на те, що сам чарівний пляж знаходиться на відстані кількох кілометрів від комфортабельних готелів, це місце дуже популярне для сімейного відпочинку. Пологий протяжний берег ідеальний для купання малюків, а практично повна відсутність хвиль робить цей пляж одним з найбільш безпечних. Невеликі затишні готелі і готелі вас чекають на самому острові для спокійного відпочинку, в кожній таверні обов’язково передбачена зона для дітей з майданчиками та ігровими кімнатами.

Читайте також:Грецькі канікули: Віра Брежнєва опублікувала зворушливі фото з дочкою Сарою з відпустки

Якщо зважитеся поїхати оглянути визначні пам’ятки, то вашому погляду постануть приголомшливі найдавніші монастирі, Кносський Палац, Мінойські Руїни, Печера Зевса, ущелина Малі, аквапарки з дитячими басейнами і аніматорами, міні-зоопарки, Лабіринт Мінотавра, інтерактивний музей Homo Sapiens Museum. На кожному кроці таверни з водоспадами і фонтанами, де можна перекусити і освіжитися.

© Instagram @bethevassallo, @viura_, @greeking.me @hanneslattsveen
© Instagram @sachsentouri, @mrtraveltoronto, @ola.steplewska, @ma96riii

3. Кальві, Корсика Франція

Довгий піщаний пляж Кальві, який поступово спускається до дивовижних блакитним водам, хороша інфраструктура і маса симпатичних містечок навколо полуденних екскурсій.

© Instagram @calviontherocks, @adrienciuppa

4. Коста-Дорада, Іспанія

М’який, теплий клімат без надмірної спеки, доглянуті пляжі, комфортабельні готелі будь-якої категорії, смачна кухня і безліч різноманітних розваг для дітей та дорослих. Пологий берег і м’який пісок приваблюють мандрівників з дітьми будь-якого віку.

Читайте також:Діти-Поліна-Барселона: родина Дибровых в Іспанії

Тут знаходиться найбільший в Іспанії розважальний парк «Порт Авентура», аквапарки «Коста-Кариби» і «Акваполіс», парк «Аквалеон» з зоопарком і аквапарком, мотузкові парки з трасами будь-якої складності. Любителям гострих відчуттів рекомендуємо відвідати картинг-трек, бобслейну трасу, лабіринт жахів «13 кімнат», «Будинок ілюзій», скалодромів та інші майданчики для активного відпочинку. Безліч парків для прогулянок, світяться і співаючі фонтани, античні пам’ятники часів Римської Імперії, в тому числі амфітеатр і римський акведук.

Гортайте

View this post on Instagram

A post shared by Ольга Куколева (@o.kukoleva) on Jun 8, 2019 at 12:04am PDT

© Instagram @superchachin, @thecityof.salou, @voucherpages, @mediterraneanwayy
© Instagram @castelldetamarit, @j_b_r_h, @yuljahomenko, @_mariiagorbunova_

5. Айя-Напа, Кіпр

На цьому популярному курорті з пологими піщаними пляжами широкий вибір готелів — від недорогих апартаментів до готелів вищої категорії. У центрі міста розташовано безліч гучних нічних розваг: ресторани, клуби і дискотеки, тому для відпочинку з дітьми краще вибирати готелі на околицях.

В комфортабельних готелях передбачено все для дітей будь-якого віку: дитяче меню, водні гірки, басейни, дитячі майданчики, аніматори та ігрові кімнати. Дітей чекають великий парк атракціонів, аквапарк «WaterWorld», створений за мотивами міфів Давньої Греції, красивий монастир Айя-Напа, парк «Каво Греко». Можна відправитися в морську подорож на кораблі, насолоджуючись дивовижно красивими пейзажами Кіпру.

© Instagram @fly_cyprus, @aroundprotaras, @basikko
© Instagram @yakuptpsz, @elena4mina, @urs_steiger, @ivanlucavavassori, @adrijana_bc

6. Палолем, Гоа, Індія

Один з найбільш південних і красивих пляжів Гоа з м’яким, розкішним піском, екзотичними пальмами, яскравими будиночками і розвиненою інфраструктурою. Спокійне море без хвиль, прогріта вода і пологий берег роблять цей пляж комфортним навіть для самих маленьких туристів. Тут можна розміститися як в шикарних готелях (з найвищим сервісом з усіма зручностями та розвагами для дітей), так і в звичайних гестхаусах.

Безліч прибережних ресторанів з стравами з тільки що спійманої риби, фруктових крамниць з екзотичними дешевими фруктами, сувенірних крамничок з місцевими виробами, дайвінг, трекінг і, звичайно, заняття йогою для будь-якого віку. Обов’язково відвідайте острів метеликів, взявши напрокат човен, діти будуть в захваті від строкатих пурхають створінь. На пляжі Медового Місяця можна зробити чудові фотографії дивовижних пейзажів, які надовго залишаться у вашій пам’яті.

Читайте також:10 незвичайних речей, які знадобляться у подорожі з дітьми

Помандруйте до водоспадів Dudhsagar («Море молока»), які входять у сотню найбільших водоспадів світу, в заповідник Cotigao, а також до руїнах форту Кабо-так-Рама на тихому і дуже красивому пляжі Агонда. Влаштуйте дітям сюрприз: на світанку або заході рушайте на човні до дельфінів, які охоче підпливають і спілкуються з людьми.

© Instagram @kokandarshan1, @biji_unique, @palolem2019
© Instagram @megharajeev, @oksmurz, @ravikiranmadas, @joindomislife, @adventure_nation_outdoor_tribe, @caboserai

7. Чавенг, острів Самуї, Таїланд

Самуї — це ідеальне поєднання мальовничої природи і всіх благ цивілізації з найрізноманітнішими варіантами проживання для сімейного відпочинку. Чисті піщані пляжі з ідеальним пологим входом в море є величезним плюсом. Також для дітей тут є аквапарки, зоопарки, картинг, футбол, гольф, батути.

Читайте також:Перша подорож: Сергій Сафронов взяв на відпочинок 4-місячну доньку

Рекомендуємо відвідати крокодилячу і зміїну ферму, де можна побачити появу на світ маленьких крокодильчиків в спеціальних інкубаторах. У Tiger Zoo & Aquarium можна познайомитися з гігантськими хижими кішками — бенгальськими тиграми, пантерами, леопардами, — подивитися виступ забавних тюленів, заглянути в акваріуми і басейни з рибами і черепахами. На затишній фермі Paradise Park Farm мешкають олені, кози, мавпи, кролики, їжаки, страуси, папуги, яких із задоволенням пригостять ваші малюки.

© Instagram @baanjakawan, @when2wish, @hidalgo.83, @kreuzfahrten.de
© Instagram @larina_psh, @kristinejn, @viktoria_serebryanik, @utkinsy, @sapozhkof

8. Светі-Влас, Болгарія

Красиві гори і хвойний ліс створюють особливий мікроклімат, дуже корисний як для дітей, так і для дорослих. Тут переважно спокійне море, рівний піщаний пляж і великий вибір готелів на будь-який смак зі всім необхідним для спокійного, комфортного відпочинку. Не дарма в цьому місці зосереджено багато дитячих оздоровчих таборів.

До ваших послуг аніматори і няні, різноманітні тематичні дитячі майданчики, гойдалки, каруселі, батути, басейни для малюків, дитяче меню, дитячі клуби та ігрові кімнати. Рекомендуємо відвідати Варненський дельфінаріум, заповідник Ропотамо і археологічний музей Созополь. Ще можна покататися в один з найдавніших міст Європи — Несебр, включений в список ЮНЕСКО. Щоб відвідати аквапарки, дискотеки та інші галасливі розваги, потрібно дістатися до курорту Сонячний берег.

Є й тематичні легкі екскурсії для дітей — наприклад, «Болгарське село», присвячена національним звичаям і культури корінних жителів цих місць. Вона проходить у звичайному болгарському селі, де можна спробувати національну кухню, освоїти гончарна справа, навчитися ткати, прясти і побачити національний танець на вугіллі.

© Instagram @grigoryefimov, @igor.repela, @worldforusru, @vlassveti
© Instagram @tmindov, @rimorsko.city, @lenakelaseva, @daria.labut

9. Бечічі, Чорногорія

Бечічі — один з кращих пляжів на Будванськой Рив’єрі, з дітьми сюди приїжджають заради спокійного, комфортного пляжного відпочинку з-за відсутності гучних розваг. Тут сподобається тим, хто не любить спеку, але обожнює купатися в морі. Мілководді і ніжний пісочок будуть комфортні навіть малюкам, для яких поряд з берегом є гойдалки, батути, каруселі, невеликі водні гірки та атракціони.

В Бечічі навіть у сезон можна заселитися в комфортабельні апартаменти з власною кухнею або готель, в якому є аніматори, дитячий клуб, різноманітні заняття та дитяча дискотека вечорами. На узбережжі багато ресторанів і кафе зі смачною європейською кухнею, також є магазини з дитячими товарами, у тому числі харчуванням.

Читайте також:Юлія Ковальчук розповіла про подорожі з маленькою донькою

Аквапарки і лунапарк для дітей постарше є в сусідній Будві, але там в сезон берег просто переповнений відпочиваючими і місце для розміщення знайти непросто. Також в Будві можна насолодитися видом білосніжних яхт, прогулятись біля руїн древньої Цитаделі або відправитися на морську прогулянку до острову Святого Миколая.

© Instagram @ded_de_sad, @montenegro.view, @ova_olya, @sanya_stroitel_official, @designer_18izh

10. Аланья, Туреччина

Мабуть, найбільша різноманітність готелів і пляжів, розвинена інфраструктура як на територіях готелів, так і за їх межами, та завжди весела дитяча анімація чекає вас саме на цьому курорті. Спеціальне дитяче меню, турботливі аніматори, водні гірки, дрібні басейни і запальні вечірні шоу і дискотеки неодмінно сподобаються вашим дітям. Плюс найдемократичніші ціни на відпочинок!

В Аланії також знаходиться найбільший аквапарк цього курортного регіону — Water Planet, який ми рекомендуємо відвідати з дітьми, якщо їм все-таки вдасться занудьгувати в готелі. Тут є розваги як для найменших, так і екстрим для дорослих. А ще один аквапарк (трохи меншого розміру) Alanya більше підходить для дітей молодшого віку з маленькими веселими гірками в жабнику.

Також радимо побувати в інтерактивному дельфінарії Sealanya Sea Park, подивитися на шоу дельфінів і поспостерігати за акулами. А в лунапарке Аланії є чудові каруселі та гойдалки для малечі.

© Instagram @mpuzakova, @lena_yelena_, @nikafedyantseva, @alanya4fun, @oleksiy_chabanets
© Instagram @rusalochka_redwhite, @btom87, @viaggiotour_nsk

А ви які країни відвідали з дітьми?

Фото на анонс: Instagram, Depositphotos