Для дітей особливі розваги: біограф Єлизавети II розповів, як проходить Різдво в королівській родині

464

Лічені місяці залишилися до святкування Нового року і Різдва. І якщо до першого свята королівська родина готується ретельно, то другий повинен бути бездоганним! І за підготовку різдвяного обіду відповідає Єлизавета II. Королівський біограф Кеннет Роуз, який загинув в 2014 році, описав у своїх щоденниках, як проходить Різдво у палаці. Про це йому розповів кузен Єлизавети II, Едвард, герцог Кентський.

Читайте також:І ось вона, ошатна: як виглядає головна різдвяна ялинка королівської сім’ї

Представник королівської сім’ї зазначив, що королева Єлизавета II продумує кожну деталь при підготовці до свята. Наприклад, її Величність ніколи не посадить дітей за одним столом з дорослими. Для самих маленьких гостей накривають окремий стіл в іншій кімнаті.

По-перше, малюкам не дуже цікаво сидіти поруч з дорослими і слухати їх розмови. А по-друге, діти можуть вередувати і хуліганити, заважаючи спілкуванню дорослих. Коли обід підходить до кінця, то двері між двома кімнатами відкривають і діти вриваються до дорослих, щоб отримати свої подарунки.

Різдвяний портрет. Сцена з музею мадам Тюссо. © Instagram @theavenuemiami

До речі, дітей у палаці досить багато. У Кейт Міддлтон і принца Вільяма підростають троє спадкоємців: старший син Джордж, чарівна дочка Шарлотта і наймолодший – принц Луї.

© Instagram @royalbaby.it

В минулому році стала мамою і Меган Маркл. Разом з принцом Гаррі вона виховує сина Арчі. Герцоги Сассекские активно ведуть свою сторінку в соцмережах і діляться цікавими подіями з життя. Наприклад, вони розповіли фоловерам про прізвисько, яке дали своєму малюкові. Подружжя ласкаво називають синочка «гарбузиком».

© Instagram @royallybroke, @ms.meghanmarkle_forever

Читайте також:Свята все ближче: різдвяні королівські марки

До речі, цілком можливо, що Меган і Гаррі разом з сином переїдуть в Америку. За даними Daily Mail, закохані разом із сином поїдуть до Каліфорнії, де проведуть День подяки з матір’ю герцогині – Дорией Рэгланд. Для малюка Арчі ця поїздка в США стане першою.

Герцоги Сассекские планують затриматися в Штатах на шість тижнів і спробують влаштуватися там. Меган і Гаррі планують жити на дві країни – виконувати свої державні обов’язки у Великобританії і одночасно працювати в США. Як зазначив інсайдер, Меган і Гаррі за статутом не можуть працювати повний день у Віндзорі, тому подружжя можуть знайти собі друге заняття в Америці.

Фото на анонс: Instagram @theroyalfamily, @thesweetdahlingscompany, @theroyalcourier