Гель-лак тріскається на нігтях: чому, що робити?

1153

Зміст:

  • Пошкодження манікюру на нарощених і натуральних нігтях
  • Як наносити лак гель, щоб він протримався більше 3 днів
  • Що робити, якщо з’явилися тріщини
  • Щоб зрозуміти, чому гель лак тріскається на нігтях, слід проаналізувати, як його наносили і в чому полягає помилка. Причин може бути кілька, і варто витратити трохи часу на їх пошук, щоб у майбутньому уникнути подібних проблем.

    Пошкодження манікюру на нарощених і натуральних нігтях

    Гель лак є одним з найбільш міцних покриттів і повинен триматися не менше двох тижнів. Але трапляється, що він починає відпадати вже в перший день, особливо на штучних нігтях. Причиною може бути пошкодження пластини при нарощуванні. Якщо вона занадто тонка або товста, має нерівну поверхню або почервоніння, краще відкласти її покриття, зайнятися зміцненням і лікуванням.

    Щоб гель лак не тріскався на нігтях, потрібно використовувати якісні матеріали

    Проблеми виникають і у власниць своїх нігтів. Не завжди вони виглядають здоровими, гнуться, шаруються, при великій довжині загортаються, викликаючи тріщинки на свіжому покритті. У цьому випадку перед фарбуванням слід привести їх в порядок, обстригти пошкоджені краї, надати красиву форму. Якщо вони занадто тонкі, для зміцнення використовується шар акрилу або гелю.

    Навіть на здоровою і рівній поверхні шелак не тримається, якщо вона мокра або жирна. Перед проведенням манікюру не дозволяється використовувати крем. Руки потрібно добре висушити, провести попереднє знежирення, завдавши за допомогою косметичної серветки на всю площу, включаючи область біля кутикули, спеціальний клинсер, спирт або рідина для зняття лаку.

    Як наносити лак гель, щоб він протримався більше 3 днів

    Основною причиною появи тріщин на манікюрі є помилки при його виконанні. Важливо вибрати якісний матеріал, використовувати лак і базу одного бренду або хоча б подібної твердості. Під час процедури дотримуйтеся розробленої технології:

  • На нігтьову пластину нанесіть базове покриття. Воно живить рогівку, покращує зчеплення і захищає її від агресивних речовин, що входять в гель.
  • Запобіжите попадання пилинок в процесі нанесення. При висиханні вони стануть концентраторами напруги і викликають руйнування покриття.
  • Кожен шар фіксуйте за допомогою лампи. Він не повинен бути товстим, інакше під дією ультрафіолету не зможе достатньо просохнути.
  • Нанесіть топове покриття. На ньому економити не слід, застосування неякісного матеріалу викликає появу тріщин на кінчиках.
  • Виконати такий манікюр не складно в домашніх умовах, але бажано хоча б раз спробувати в салоні. Це дозволить вивчити всі етапи, помітити деякі особливості і секрети майстра.

    Що робити, якщо з’явилися тріщини

    Здавалося б, все зроблено як слід, але на поверхні намітилася зрадницька смужка, готова розростатися в сторони. Ця ситуація небезпечна не тільки для покриття, є ризик пошкодження нігтя, його інфікування. У цьому випадку важливо вчасно вжити заходів і скоріше відновити поверхню. Існує ряд способів усунення проблеми, що залежать від розмірів і місця появи тріщини:

  • Запечатування біогелем. На пошкоджене місце нанесіть дегидратор, після його висихання пензликом втирати гель, накладіть шматочок файбер-стрічки, зробіть вирівнюючий шар лаку.
  • Ремонт шовком. Пилочкою видаліть гель з проблемного нігтя, обезжирьте, нанесіть базу і квадратик спеціального шовку.
  • Застосування шелаку. Спосіб виручає при появі невеликий тріщини посередині пластини. Необхідно опрацювати її пилкою і покрити засобом.
  • Не допускайте збільшення пошкодження, ремонтуйте його самостійно або відвідуйте салон. Але якщо тріщини з’являються по черзі на декількох нігтях, зверніться до лікаря. Причиною може бути погіршення здоров’я і більш серйозні проблеми.

    Гель лак робить руки акуратними, спрощує догляд за ними, не викликає складнощів при дотриманні простих правил. На його якість впливають використовувані матеріали, правильність нанесення, самопочуття жінки. Для отримання потрібного результату ретельно готуйтеся до манікюру і не забувайте про гарному настрої.

    Читайте також: прикореневе мелірування