Гінеколог назвав три гормону, завдяки яким починаються пологи

795

Пологи почалися!.. Вагітна це відчуває болю, яка дає про себе знати. Вона наростає, наближаючи процес зустрічі з малюком. Але як це все починається? Адже малюк, який ось-ось з’явиться на світ, не знає, що мама чекає його в дату, визначену лікарем (найчастіше з похибкою у декілька днів, а то й тижнів).

Читайте також:Передчасні пологи: як уникнути загрози

Про те, як починаються пологи, докладно розповіла акушер-гінеколог Юлія Вученович.

Процес народження відбувається під дією деяких речовин, що виробляються в організмі. У будиночку малюка немає годинників і календарів. Проте, після закінчення внутрішньоутробного етапу розвитку, Дитина подає сигнал тіла мами про те, що він готовий.

Тіло мами чекає цього сигналу. Всі органи і системи, зберігають і оберігають дитину в матці протягом багатьох тижнів, починають працювати у напрямку «вигнання».

Матка розкриває свою шийку. Малюк переходить у внеутробную життя.

© Instagram @nicolettegcurran

Читайте також:Акушер наочно показав, які зміни відбуваються з головою немовляти під час пологів

Лікар пояснює, що початок родового процесу відбувається під дією декількох гормонів:

Окситоцин—гормон пологів, він же гормон любові, він же гормон прихильності, він же гормон любові, він же антогонист з адреналіном. Не любить холод, страх, відчуття, що за ним пильно стежать.

Мелатонін — гормон сну. Любить м’якість і спокій, тишу або неголосні звуки, теплу ковдру і приглушене світло. У деяких людей з легкістю виробляється при відсутності спеціальних умов: навіть в офісі або в електричці, під дією бажання поспати.

Ендорфін— гормон радості, він же гормон знеболювання. Виробляється у відповідь на відчуття в пологах. Після народження малюка відбувається пік вироблення цього гормону.

© Instagram @sproutandblossomgr

Лікар зазначає, що породіллі здатні допомогти своєму маляті в появі на світ, і тим самим зробити процес менш болісним для себе.

Головною умовою для вироблення гормонів пологів є довіра до свого тіла, відсутність страхів і тривог, доброзичливий настрій та бажання пройти шлях до зустрічі з малюком природно, — зазначає акушер-гінеколог Юлія Вученович.

А як ви почували себе в пологах?

Фото на анонс: Instagram @birth_day_geboortefotografie, @mariifotografia