Де і як треба спати: доктор Комаровський пояснив про дитячий сон в колясці

989

Багато молоді матусі будують свій графік так, щоб поєднати дитячий сон (ранковий, денний або вечірній) з прогулянкою на свіжому повітрі. А так як вільного часу у матерів немовлят небагато, вони планують ще в магазин зайти на зворотному шляху, і зайва вага прогнати, «накручуючи» кілометри з коляскою. Тому сон малюка в цьому дитячому вигляді транспорті на свіжому повітрі унікальний! Мама так багато всього може встигнути…

Читайте також:Зоряні коляски: в чому знаменитості возять своїх дітей

Як оцінює необхідність дитячого сну в колясці під час прогулянки доктор Комаровський? Відомий педіатр впевнений:

Найголовніше: перебування (сон) на свіжому повітрі дитині дуже потрібно. Тим не менш ніякої необхідності в тому, щоб під час сну дитини катали по свіжому повітрю в колясці, не існує.

Ідеальний балкон, якщо ви живете в місті, або певне місце у дворі, якщо ви маєте свій дім: місце для сну оснащується простою і недорогою системою відео — або аудіоконтролю, після чого сон дитини і справи/відпочинок мами не заважають один одному.

Євген Комаровський назвав три чинники, які, на його думку, виправдані для руху дитини під час сну:

У вас немає ніякої можливості вкласти дитину спати поруч з будинком — немає безпечного власного двору, немає балкону.

Повітря та інші фактори навколишнього середовища поряд з будинком не підходять для спокійного сну (пил, шум, бруд, сонце), але неподалік розташований зручний у всіх відносинах парк.

Ви особисто відчуваєте потребу в прогулянках, спілкуванні, свіжому повітрі і саме з цією метою вирушаєте гуляти разом з коляскою.

© Instagram @darya_adam_

Виявилося, що серед матусь-користувачів Мережі чимало прихильниць прогулянки з коляскою під час дитячого сну:

Це такий кайф — погуляти з коляскою! Це час так швидко пролітає, ловіть хвилини щастя!

Поважаю мам, які багато гуляють — здоров’я собі та дитині нагулюють.

І з дочкою і з сином завжди гуляла в будь-яку погоду. Тим більше зараз до колясок повний набір для будь-якої погоди. Сина навіть якось після денного годування поклала в коляску, винесла у двір(приватний будинок) та спав він сім годин. Вже на вулиці потемніло, поставила коляску під вікно, прочинила вікно, а синуля ,спав як бабак.І зараз діти привчені,щоб у домі завжди було комфортно-прохолодно.

Читайте також:Порада дня: освойте «чарівний» алгоритм, щоб зібрати дитину на прогулянку без сліз і сварок

Були і прихильниці «прогулянок» на балконі, які розповіли про свій досвід:

Обидва моїх дитини «виросли» на балконі 🙈)))) Зручно — і час є для справ, і дитина гуляє, навіть в ночі))) Сама б я все одно стільки не змогла на вулиці бути.

Коли Я сказала лікарю (лора), що дитина спить на балконі, вона витріщила очі і сказала що це чи не дикість, і взагалі, тіло остигає. Але ми все одно врятували на балконі, а шум трамвая нам був колискової.

© Instagram @kochelaeva_anna

Підводячи підсумок теми дитячого сну, педіатр Євген Комаровський підкреслює:

Завжди, коли є можливість, слід прагнути до того, щоб дитина спала на свіжому повітрі максимально довго (після кожного годування) і щоб цей сон не вимагав постійної присутності дорослих членів сім’ї (як правило, мова йде про маму). У дорослих досить домашніх справ і просто приводів виспатися і відпочити.

А ви віддаєте перевагу дитячий сон під час «прогулянки» на вулиці чи на балконі?

Фото на анонс: Instagram @mrs.dulces