Дивовижні кадри: принц Вільям і Кейт Міддлтон стали магістрами

719

Вчора відгриміли головні салюти, проводжаючи російських випускників у нове, доросле життя і підводячи риску етапу безтурботним студентської пори. Студентські роки – щасливий час! Напевно, так можуть сказати і Кембриджі, переглядаючи архівні кадри часів свого навчання. І згадати, що 14 років тому вони закінчили Сент-Ендрюського університету – найстаріший в Шотландії. Шанувальники подружжя виявили в Мережі відео та фото про те, як це було.

Университет Сент-Эндрюс в Шотландии© Instagram @uniofstandrews, @UStAalumni

23 червня 2005 року принц Вільям і Кейт Мидддтон стали дипломованими спеціалістами. Символічно, що цей важливий день вони були разом, щоб через шість років створити міцну сім’ю.

Кейт Миддлтон и принц Уильям в университете Сент-Эндрюс© Instagram @royalcrownupdates

Церемонія завершення навчання була зворушливою і хвилюючою. Кожен з випускників падав на свої коліна, коли йому надягали мантію. Принц Вільям отримав ступінь магістра з географії, а Кейт Міддлтон – з історії мистецтв. Цікаво, що майбутній король спочатку також вивчав історію мистецтв, але потім вирішив змінити предмет.

Підтримати спадкоємця престолу в день закінчення університету приїхали багато його домочадці: королева Єлизавета II, принц Філіп, принц Чарльз c дружиною Каміллою.

Перед церемонією принц Вільям зізнався: «Сьогодні особливий день для мене, і я радий, що можу поділитися ним зі своєю сім’єю, і зокрема з моєю бабусею, яка доклала зусиль, щоб приїхати».

Зазначимо, був ризик, що королева пропустить урочистий в життя онука момент з-за сильної застуди, яка вплинула на її голос. Однак глава британської монархії зуміла впоратися з хворобою.

Ділячись своїми емоціями, принц Вільям додав: «Я дуже добре провів час у Сент-Ендрюсі, і мені буде дуже сумно йти. Я хочу сказати велике спасибі всім, хто зробив мій час тут таким приємним. Я зміг вести нормальну студентське життя».

Королева Елизавета II посетила церемонию вручения дипломов принца Уильяма и Кейт Миддлтон© Instagram @kate_middleton_royal_highness

До речі, принц Вільям закінчив університет як Вільям Уельс, оскільки, за традицією Віндзорів, юнаки британської королівської сім’ї беруть прізвище з титулу батька. Так Вільям і Гаррі навчалися брати Уельс, оскільки їх батько, Чарльз, носив титул принца Уельського.

Детальніше:Дивні традиції: у дітей принців Вільяма і Гаррі будуть різні прізвища

Майбутню герцогиню Кетрін підтримала її мама, Керол Міддлтон. Припустимо, що поруч були і інші члени сім’ї.

Кейт Миддлтон и принц Уильям в университете Сент-Эндрюс© Instagram @kate_middleton_royal_highness
Кейт Миддлтон и принц Уильям в университете Сент-Эндрюс© Instagram @kate_middleton_royal_highness

Відомо і те, яку тему вибрала Міддлтон для своєї дипломної роботи. Про це герцогиня розповіла під час відвідування Національної портретної галереї, ставши гостем виставки «Вікторіанські гіганти: народження художньої фотографії».

Як зазначають західні видання, герцогиня Кембриджська повідомила: «Цей [вікторіанський] період в історії фотографії давно цікавив мене. Будучи студенткою університету Сент-Ендрюс, я вибрала його в якості теми моєї дипломної роботи, і фотографії дітей, зокрема, які представлені переважно на виставці, представляють для мене реальний інтерес».

Вивчення історії мистецтв дозволило Кейт Міддлтон краще розуміти і роботу, якою вона займається у статусі дружини принца. Нагадаємо, герцогиня є покровителькою багатьох благодійних організацій а також установ культури.

Втім, знання з історії мистецтв допомагають Міддлтон як у королевської роботі, так і поза її. Багатодітна мама чудово малює і вже не раз демонструвала навики художниці.

Знання з географії, отримані принцом Вільямом, також корисні в його нинішній суспільній роботі, адже з цією наукою пов’язано безліч сфер діяльності людини. Наприклад, другий в черзі на британський престол – патрон благодійної організації, яка займається охороною дикої природи і захищає природне спадщина країн Африки.

А ви пам’ятаєте свій випускний?

Читайте також:

  • Знову до школи: чого навчають принцесу Шарлотту?
  • Навчання — світло: 10 фактів про принца Джорджа школі
  • Де буде вчитися принц Джордж: Кейт Міддлтон і принц Вільям не можуть домовитися
Фото на анонс: © Instagram @kensingtonroyal, @uniofstandrews, @kate_middleton_royal_highness, @royalcrownupdates