Для кого одягаєшся? Дмитро Шепелєв розповів про новий етап дорослішання сина

525

Дмитро Шепелєв трепетно оберігає життя 6-річного Платона – його сина від співачки Жанни Фріске. Шоумен вважає, що дитина повинна сама вирішувати, чи хочеться йому бути публічною людиною чи ні.

По-перше, згадую себе, у мене особисто досвід був поганий. Мене почали впізнавати, коли мені було приблизно 16. Я коли чув шепіт за спиною, дівоче «хі-хі», «підпишіть для дружини» обмирал, холонула, не знав, де сховатися. Я точно не справлявся, мені було погано від цього. Відверто кажу — мені й зараз не по собі, коли дізнаються. Сцена моя робота, але точно не моє життя. Я розумію, що сина може чекати велика сцена консерваторії, він дуже музично обдарований хлопчик. Або поле Ліги Чемпіонів, він грає у футбол — і тоді його, звичайно ж, дізнаються, у нього все для цього є. А може, його чекає наукова лабораторія, в якій слава взагалі не має значення. Тому, коли він стане старше, нехай вирішить сам потрібно йому це чи ні. А поки я за нього відповідаю, хочу щоб він жив спокійно. Такий простий відповідь, – розповідав він в одному зі своїх постів в Инстаграме.

© Instagram @dmitryshepelev

Проте останнім часом щасливий батько став все частіше брати у шанувальників поради по вихованню дітей. Нещодавно Дмитро поділився своїми методами виховання хлопчика. У своєму особистому блозі він опублікував відео, в якому детально описав, за якісь провини і як він карає Платона.

Слухайте, як ви караєте дітей, щоб вони слухалися? Я завжди був м’яким батьком, навіть занадто. Ну, розфарбував дитина підлогу фломастерами, і гаразд, давай сфотографую, потім посміємося. Але дитина дорослішає і разом з ним дорослішають витівки. Ось з останнього: «Тато, ми тут напИсали у ванну…» Сміюся, але видаю рукавички, ганчірку — прибирайте раз так. Або ось ще. Я прошу не бігати після казки на ніч. Бо потім починаються хованки під ліжком, а потім «посидь зі мною ще», «ой, мені страшно», «ой, не можу заснути». Тому, хто встав — того штраф — день без солодкого. Найсуворіше, що я коли-небудь робив — це три дні без солодкого і без мультфільмів. І що ви думаєте — не працює, тому що тато добрий, тато все простить. І ось що мені робити? Адже Я розумію, пам’ятаю по собі, дитинство саме солодке час для пустощів. Але ж і голову пора включати, чай вже 6 років! Коротше, як бути суворим, розставити межі і залишатися при цьому іншому? Ось ви що робите? Тільки не кажіть, що б’єте 😂 — звернувся телеведучий до передплатників за порадою.

View this post on Instagram

A post shared by Дмитро Шепелєв (@dmitryshepelev) on Jun 13, 2019 at 12:49am PDT

А сьогодні Шепелєв розповів історію з життя: син не хоче одягати улюблену річ з-за того, що інший хлопчик на тренуванні висміяв його. Дмитро поділився, що сказав синові сам, і дізнався у читачів особистого блогу: що робити в такому випадку?

Як ви поступаєте, коли дитина відмовляється надягати круті шмотки, які ще вчора з задоволенням носив?Нещодавно мені заяву від сина. — Цей комбінезон я більше на тренування не одягну!А комбез реально класний. Він подобався і дітям і дорослим, навіть підходили, запитували, де я такий купив?! — В чому справа? — питаю.- Ну — каже — надів на тренування, а там його якийсь хлопчик висміяв. Більше не одягну.- Добре — кажу — вдягай, що вважаєш правильним. Одне прохання, коли прийдеш на тренування в наступний раз, підійди до цього хлопчика, запитай, чи задоволений він тим, як ти одягнений. Адже ти тепер для нього одягаєшся, а не для себе.Задумався. — А тобі самому цей комбез подобається? — запитую — Подобається — Ну, — кажу — вирішуй самЧто щось мені підказує, що для мене епопея під назвою «я це носити не буду» тільки починається. Як ви себе ведете в такій ситуації? Який одяг відмовляються носити ваші діти? Пишіть! Мені дуже цікаво!

View this post on Instagram

A post shared by Дмитро Шепелєв (@dmitryshepelev) on Nov 3, 2019 at 9:33pm PST

Шанувальники телеведучого його підтримали і поділилися своїми лайфхаками по вихованню дітей:

Мій хоче носити тільки спортивне, надіти джинси, джемпер — це ціла трагедія до сварки, що робити, на жаль, не знаю😀. В школу, звісно, як годиться, брюки і сорочка без проблем.

Я своєму синові купувала шкарпетки в тон до трусів. Інакше ніяк! Відпустило тільки в 11 років😁

У нас є комбез такий класний, дорогий зараза! Дитина відмовляється його одягати тільки із-за того що в ньому «як дівчинка»! Хоча в ньому немає нічого девчачьего… Ніякі вмовляння не допомогли((( пішли купувати інший

Кажу, добре не подобається не подобається, тоді я подарую річ іншій дитині😊 зазвичай після цих слів дочка бере свої слова назад

Даю волю. Тиждень тому з мішурою замість шарфа пішов гуляти. Але синові поки 3 роки. Як буде далі, без поняття 🤣 Послухаю тут)))

До речі, незважаючи на юний вік Платона, його зоряний тато вже зараз перейнявся вибором школи для спадкоємця. Дмитро зізнається, що його гнітить радянський підхід до освіти. Телеведучий ходив на день відкритих дверей в столичну школу і здивувався, що там досі працюють вчителі, які викладали 35 років тому.

Синові не так давно виповнилося 6 років. Я почав вибирати школу, ходити на дні відкритих дверей. Прийшов в одну пристойну у центрі Москви, гуляю, заглядаю в кабінет. Сидить літня огрядна дама. — Заходьте! Які питання? — Вибираю, кажу. — А от раніше ніхто не обирав! А зараз і ходять, ходять, та в рот вчителю заглядають. Я тут вже 53 роки, між іншим. Я отетерів. Виходить, що їй 75 років, не менше. І у вересні їй знову дають перший клас! І адже відразу зрозуміло, як вона буде вчити: сидіти від сюди і до обіду, вивчити з 9-ї по 13-ю, «а ось у наш час» тощо. Мені реально стало не по собі. Адже це зовсім не про любов до дітей, не про любов до знань, це про жорстку систему, в якій до дитини немає ніякого діла. Зрозуміло, що нас так вчили і здавалося, що це нормально, як і те, що біляшами в їдальні смерділо і комп’ютерний клас був за ґратами і під замком. Але для дітей своїх хочеться іншого. Я найменше хочу, щоб сина в школі «ламали», – ділився він.

У підсумку Шепелєв вирішив, що його хлопчик буде вчитися в школі з англійським ухилом. Правда, для цього йому знадобиться цілий рік вивчати мову в підготовчій школі. Про це він розповів у програмі «Сьогодні ввечері». Такий серйозний підхід у виборі майбутньої школи для сина здивував ведучого програми, а за сумісництвом такого ж ніжного батька Максима Галкіна.

Щось не схоже, що ти м’який батько. Особливо у поєднанні з цієї інтонацією і окулярами, — зазначив Максим Галкін.

Шепелев с ПлатономФото: Instagram @dmitryshepelev
Фото на анонс: особистий блог зірки.