Для краси і здоровя: експерти назвали кращі джерела природного колагену

847

З чим у вас асоціюється слово «колаген»? Припустимо, більшість відразу уявляють собі образи, що нав’язуються рекламою, про молодість шкіри і красу. Однак фахівці воліють бачити цю тему ширше. І, в тому числі, в ракурсі дитячого здоров’я.

Читайте також:Як використовувати альгінатние маски для особи в домашніх умовах

Колаген являє собою білок, який служить основою сполучної тканини усіх органів.

Функції колагену в організмі:

  • основа сполучної тканини, скріплює клітини, створюючи каркас всього організму;
  • запобігає розриви і пошкодження тканин при навантаженнях;
  • є основою шкірного покриву, гладкість, відсутність зморшок і пружність якого безпосередньо залежать від колагену і його достатності;
  • утримує разом з гіалуронової кислотою вологу в клітинах.

Щоб організм не відчував дефіцит колагену, цей білок має надходити разом з харчуванням або у вигляді добавок.

Для повноцінного утворення колагену в нашому організмі харчування повинно містити всі необхідні замінні і незамінні для людини амінокислоти і мінерали, де глицину приділяється підвищена увага, — пояснює остеопат Юрій Тітов.

© Depositphotos

Де шукати колаген? Спеціаліст перераховує його види:

Тваринний колаген. Тваринний або бичачий колаген виробляється з шкур, кісток і хрящів великої рогатої худоби.

Морський колаген. Це більш складний і дорогий процес виготовлення колагену з риби, рибної луски і інших частин морських організмів.

У свою чергу, тваринний і морський колаген можна розділити на:

природний колаген. Це природна форма колагену, що міститься в шкірі, зв’язках, хрящах. Саме такий колаген ми отримуємо з їжею, поїдаючи курячу ніжку або гризучи хрящі.

Найкращий колаген, який ми можемо дати організму — гідролізований колаген. Таку форму можна отримати тільки заводським способом, а ми можемо спожити його тільки у вигляді добавок.

© Depositphotos

А ось дієтолог, доктор медичних наук Ешлі Барриент впевнена в тому, що вироблення колагену в організмі може посилити вживання певних продуктів:

Я відмовляю людей від додавання колагену. Ваше тіло не буде використовувати цей додатковий колаген. Замість цього добре збалансована дієта, багата нежирним білком, корисними для серця жирами, фруктами і овочами, містить всі необхідні для синтезу колагену поживні речовини.

Дієтолог радить включити в раціон:

  • червоний перець,
  • помідори,
  • лосось,
  • батат,
  • пісну індичку,
  • яйця,
  • насіння соняшника.
© Instagram @zoozulya, @tanysha6666, @alexander.v.kuzmin, @kafedrakrasoty, @m_n_view, @kuchvalskaya_life, @lenakalandina1

Остеопат Юрій Тітов попереджає:

приймаючи добавки, ми хочемо бачити результат відразу. Але процеси одужання відбуваються довго, вимагають тривалого і постійного надходження всіх необхідних речовин.

Тому зробіть свою їжу продуктів, що містять колаген. Зверніть увагу: для прийому добавок, що містять цей білок, потрібна консультація спеціаліста.

Фото на анонс: Depositphotos