Скраб для губ в домашніх умовах: як зробити

1338

Зміст:

  • Плюси і мінуси домашнього скрабу
  • Поради з використання
  • Як зробити домашній скраб для губ
  • Скраб для губ обов’язково повинен бути в арсеналі кожної жінки. Цей засіб дозволяє позбутися від сухості і лущення, вирівняти рельєф. В результаті помада краще лягає і не скочується. Та й без косметики доглянуті губи виглядають чудово. І зовсім не обов’язково купувати дорогий засіб в магазині. Скраб легко приготувати в домашніх умовах.

    Домашній скраб для губ обновлює і очищує шкіру

    Плюси і мінуси домашнього скрабу

    Багато хто любить домашню косметику за її натуральність. Приготовані своїми руками кошти вважаються більш безпечними. Виготовити скраб самостійно не складе праці. Інгредієнти зазвичай доступні, їх можна знайти практично на будь-якій кухні. Навіть якщо доведеться щось докупити, цього вистачить надовго. І в будь-якому випадку вийде дешевше, ніж відправлятися за засобом в магазин.

    Є у домашнього скрабу для губ і недоліки. Його не можна довго зберігати. Доводиться робити невелику порцію, яку вистачить на один раз, або викинути залишки. Хоч його готують з того, що є на кухні, такий засіб не можна назвати абсолютно безпечним. Продукти харчування з супермаркетів не завжди можуть похвалитися натуральністю. Те, що зараз продається в продуктових магазинах, іноді шкідливіше синтетичних компонентів в косметиці.

    У промисловому виробництві намагаються використовувати безпечні речовини. Звичайно, алергенність і гіпоалергенність суто індивідуальні, але косметичні компанії вибирають компоненти, які викликають негативні реакції у мінімуму людей. А продукти харчування нерідко провокують напади алергії.

    Щоб уникнути алергічної реакції, потрібно перед використанням домашнього скрабу для губ провести тест на чутливість.

    Домашній скраб може бути не так ефективний, як покупний. У косметичній промисловості використовуються більш активні компоненти, які не купити в аптеці або магазині. До того ж можна не вгадати з пропорціями. А якщо взяти дуже жорсткі абразивні частинки, можна поранити ніжну шкіру губ.

    Поради з використання

    Перед використанням скрабу важливо підготувати губи. Спочатку рекомендується розпарити їх за допомогою ватних тампонів, змочених у гарячій воді. Засіб потрібно наносити акуратно, уникаючи давили і розтягуючих рухів. Живильний скраб можна залишити на губах, але не довше, ніж на 5 хвилин. Після завершення процедури необхідно нанести бальзам або крем. Якщо цього не робити, може виникнути подразнення, а шкіра з часом стане суші.

    Абразивні частинки повинні бути м’якими. Ніжну шкіру губ легко пошкодити, тому для неї не підійдуть засоби, що використовуються для тіла, наприклад, подрібнені абрикосові кісточки. Від солі і агресивних кислот теж краще відмовитися. Процедуру проводять не частіше 1 рази в тиждень влітку, коли сонце найбільш активне. У холодну пору року, коли губи страждають від низьких температур і вітру, допустимо застосування скрабу раз в 4-5 днів. І, звичайно, не можна користуватися засобом, якщо на губах є глибокі тріщини, заїди і герпесні висипання.

    Як зробити домашній скраб для губ

    Принадність домашньої косметики для губ в тому, що для приготування можна взяти практично будь-який продукт. Інгредієнти можна змінювати за своїм бажанням. І не потрібно турбуватися про типі шкіри. Всі кошти універсальні.

    скраб для губ

    Скраб для губ легко зробити в домашніх умовах

    Найбільш популярні домашні рецепти розглянемо нижче.

    Скраб з вівсянкою. Подрібнені вівсяні пластівці ідеально підходять для скрабування ніжної шкіри. Вони забезпечують м’яке відлущування без пошкоджень. Ефективний вівсяний скраб з розтопленим теплим шоколадом. Краще взяти гіркий, адже в ньому вищий вміст какао-бобів. Засіб забезпечує приплив крові, робить шкіру більш гладкою і пружною.

    Скраб з цукром. Основа засобу повинна бути жирна. Підійде бальзам для губ або рослинне масло. Краще взяти оливкова, але можна і соняшникова. Кокосове масло ідеально для домашньої косметики. Крім живлення і пом’якшення воно допомагає прискорити загоєння тріщин. Цукровий скраб хороший тим, що крупинки розчиняються у процесі та не завдають шкоди тонкій шкірі.

    Скраб з медом. Продукт можна використовувати в чистому вигляді або змішати з цукром. Популярний рецепт скрабу «Лакшмі». Для приготування знадобиться по краплі оливкового масла ши, по дрібці імбиру, кориці, куркуми і какао. Куркуми повинно бути зовсім небагато, так як ця спеція забарвлює шкіру. Якщо переборщити, губи придбають помаранчевий відтінок. Можна обійтися і без меду. Засіб все одно залишиться ефективним. Воно допоможе видалити ороговілі клітини і наситити шкіру.

    Скраб з кави. Для приготування знадобиться дрібно перемелений кави. Він погано розчиняється, тому потрібно наносити засіб дуже акуратно. В якості основи підійде сметана. Кавовий скраб має омолоджуючу дію і приємно пахне. Засіб тонізує шкіру, робить її пружною.

    Скраб з маслами. Підійде коричне, кокосове, апельсинове, мигдальне, з виноградної кісточки, бергамотова. Також можна взяти рицинова, лляна та оливкова олія. Потрібно змішати по одній краплі кожного з них. Як скрабірующіх частинок використовують цукор, кава, вівсянку. Таким скрабом можна користуватися в холодну і вітряну погоду. Засіб захищає губи від негативного впливу навколишнього середовища.

    Скраб з ківі. Ефективний і простий скраб. Дрібні насіння фрукта є прекрасними абразивами, а кислота в його складі підходить для м’якого пілінга. Ківі потрібно розім’яти і змішати з чайною ложкою вершкового масла. Засіб живить і позбавляє від лущення. Але влітку їм краще не користуватися, так як оновлена шкіра не винесе яскравого сонця.

    домашние рецепты

    Скраб для губ з ківі чудово оновлює шкіру

    Скраб з полуницею. Якщо змішати м’якоть полуниці з медом, вийде відмінний регенеруючу і тонізуючий засіб. Шкіра оновиться, стане більш гладкою. Можна приготувати засіб з цукру і полуниці.

    Скраб з аспірином. Перед застосуванням аспірину необхідно переконатися, що відсутні протипоказання. Таблетку подрібнюють до порошкоподібного стану. Змішують з масляною основою і меленою кавою. Скраб запустить процеси регенерації, допоможе прискорити загоєння мікротріщин, врятує від запалення.

    Скраб з вазеліном. Засіб забезпечує тривале зволоження і захист губ від шкідливого впливу навколишнього середовища. Застосовується разом з медом. Ідеальний для холодного часу року.

    Можна додавати свої інгредієнти, змінювати склад і комбінувати кілька рецептів. Головне, щоб основа була досить жирною, а скрабирующие частинки – м’якими.

    Скраб, приготовлений вдома, допоможе повернути губам доглянутий вигляд і заощадить кошти. Можна скористатися популярними рецептами або придумати власний. Але завжди потрібно пам’ятати про протипоказання і дотримуватися рекомендацій щодо застосування.

    Читайте в наступній статті: що краще шугарінг або віск