Дмитро Шепелєв подарував синові телефон і зізнався, скільки годин дає йому на спілкування та ігри

636

Дмитро Шепелєв самотужки виховує 6-річного Платона, який з’явився на світ в його відносинах зі співачкою Жанною Фріске, яка померла від невиліковного захворювання. Знаменитий тато регулярно розповідає про те, як проводить час із сином, ділиться відео і фотографіями з спільного зі спадкоємцем відпочинку.

Читайте також:Дубль два: Дмитро Шепелєв подорожує по Італії разом з сином

Посади Дмитра Шепелєва про Платоні завжди викликають інтерес користувачів Мережі. А один з них викликав бурхливе обговорення. Мова йшла про дітей, гаджетах, часу, що малюки можуть проводити в Мережі, і батьківський контроль за цим.

Я подарував синові телефон. Думаю, ви розумієте як це зворушливо, вхідний дзвінок, а на екрані саме рідне ім’я, – поділився з передплатниками Дмитро Шепелєв. – Він блискавично, інтуїтивно освоїв доступні функції, включаючи ті, про існування яких я навіть не знав. У телефоні я встановив обмеження — 20 хвилин в день — а після блокування до завтра. Доступними залишаються тільки телефонні дзвінки та аудіо-книги. І зараз найцікавіше. Я переглядаю статистику і бачу, що після блокування, коли вже не доступні ігри та дитячі програми, син сидить в «погоді»(!) і «годиннику»(!!)😂тобто тупо, без справи гортає. Я вважаю, що гаджети — це круто, але в міру як солодке або мультфільми. Мене злять батьки, які передоверяют дітей планшета. Мені шкода дітей, для яких гаджет — єдині ліки від нудьги. Поки що мої обмеження працюють. Але ще трохи і юний хакер з легкістю їх обійде, в цьому немає ніяких сумнівів.

View this post on Instagram

A post shared by Дмитро Шепелєв (@dmitryshepelev) on Jul 5, 2019 at 4:54am PDT

Телеведучий звернувся з питанням до більш досвідченим батькам:

Що ви робите, щоб у ваших дітей не включився мобільний зомбі-режим?

Користувачі Мережі відгукнулися на прохання Дмитра Шепелєва та розповіли, як йде справа з гаджетами в їх сім’ях:

У моєї дитини є гаджети і доступ до них. Я не забороняю. Але він і не потопає. Йому цікавіше проводити час з друзями. Просто ввечері прогляне Ютуб небагато, або пограє в гру . Так що все залежить від навколишнього світу і друзів. А якщо дитині нудно,то звичайно він потопає в режимі онлайн….

Відключили інтернет і не однієї гри немає на телефоні (10 років синові), він йому став не цікавий, живемо в селі: річка, футбол, ходить у пришкільний табір до обіду, ось так і живемо, весело.

Не купуємо телефони. Вважаю, що нема чого до пори до часу. Старшому 7, є gps-годинник для дзвінків. І все. Ну і самі не сидимо при дітях в гаджетах.

Все геніальне – просто. У дочки звичайний телефон з функцією дзвінка ну і ліхтарик 😂😂😂 Їй залипати не де…. Це моя позиція, кидайте тапками 😂

Тільки зайнятість дитини(спорт, гуртки, проводження часу з батьками) і особистий приклад(не мій випадок, на жаль. Але мені пощастило, може тижнями не заряджати телефон, т. к. є інтереси інші)

Встановіть програму батьківського контролю, там є ліміт, після якого блокується телефон, а пароль знає тільки батько. Дзвонити тільки і приймати дзвінки дитина може.

Бути прикладом самим і відкладати частіше гаджети. І якщо чесно, і можна бути відвертою, то краще зовсім не дарувати до моменту, коли телефон стає необхідним; або телефон з функцією телефону і не більше.

© Instagram @dmitryshepelev

Дмитро Шепелєв потім зазначив, що в парі дитина-гаджет намітився позитивний перевага:

Хороша новина — на канікулах син за тиждень жодного разу не згадав про свій телефон.

Читайте також:«Завжди був м’яким батьком»: Дмитро Шепелєв розповів, як карає за витівки сина

Про гаджетозависимости раніше замислювалися і інші знаменитості. Наприклад, багатодітна мама Марія Погребняк, яка разом з чоловіком Павлом виховує трьох синів – 11-річного Артема, 9-річного Павла і 7-річного Олексія, – не приховує:

У моїх дітей iPhone 5 і 6! І то, я їх їм купила за гарне навчання! До цього були звичайні — кнопкові!

Марія Погребняк пояснила свою позицію про те, коли у дітей повинні з’являтися сучасні гаджети:

Я проти цього фанатизму, бігання за останніми моделями📱💻⌚️🖥Особливо👆🏻, коли вашим дітям мало років, а у них вже в руках самі останні гаджети! Хочуть новий телефон або планшет, нехай збирають! Виграють шкільні олімпіади, вчаться на 5 ( допустимо пару 4-ок) займають призові місця у спорті! Діти повинні розуміти, що просто так їм ніхто нічого не принесе! Ми даємо дітям найкращу освіту, яке є! Вони у нас повністю завантажені, якщо що-то по справі потрібно, то звичайно купимо! Але це не означає, що ми будемо виконувати їх кожні хотілки.

© Instagram @mariapoga_

В особистому блозі про гаджетах розмірковував і популярний артист Дмитро Пєвцов. Актор опублікував спільний з сином відеоролик, на якому вони вирішили підняти серйозну і болючу тему ігроманії серед дітей та їх бездумного поводження зі смартфоном. Дмитро закликав батьків замінити дорогі гаджети своїх дітей звичайними кнопковими телефонами, а Єлисей попросив врятувати його однокласників, адже, за його словами, з ними скоро не буде про що говорити.

ШКОЛА! Хто-небудь замислювався про те, чому в мережі так багато роликів про жорстокості шкільних вчителів? Причин багато, але… Одна з них (ця думка прийшла у голову моєї дружини, Ольги Дроздової) — СМАРТФОНИ, з якими наші діти приходять у клас. І ЗАМІСТЬ НАВЧАННЯ мають змогу: «сидіти» в інтернеті, повзаючи по непотрібним і безглуздим сайтів, грати в ігри, листуватися з «друзями»… І крім цього, мають можливість ЗНІМАТИ на телефон ВСЕ, ЩО ЗАВГОДНО, в тому числі і доведених до сказу (самими школярами) наших безправних вчителів. Вже якщо ми, дорослі, часом не можемо втриматися від спокуси зайвий раз «залізти» в телефон, то що говорити про наших дітей… Товариші батьки! Відправляйте дітей у школу з КНОПКОВИМИ ТЕЛЕФОНАМИ!

View this post on Instagram

A post shared by Дмитро Пєвцов (@dima_pevtsov) on Mar 9, 2019 at 3:49am PST

Тему гаджетів в особистому блозі підняв і популярний доктор Комаровський. Відомий педіатр пояснив:

Якщо дитина використовує гаджети до того, як починає пізнавати основи устрою життя, швидше за все, це може впливати на психіку, порушувати координацію рухів, призводити до травматизму і так далі. Дитина бачить, як котиться м’яч, а потім падає в річку. У реальному житті реакція буде за типом «наша Таня голосно плаче». А коли це сталося на екрані, дитина не розуміє, що м’яч зник назавжди. Інший момент: коли треба бігати, стрибати, скакати, в результаті чого формується рухова система, ростуть легені, серце, а судини навчаються адаптуватися до постійно мінливої фізичної активності, людський дитинча сидить і дивиться на мерехтливий екран. До чого це призведе, не знає ніхто.

Як лікар, я категорично проти комп’ютерних ігор до дворічного віку. Далі є стандартне правило, яке батькам шалено складно дотримуватися, — не більше двох годин екранного часу в добу. Пам’ятайте: мама як розвиваюча гра набагато корисніше. Тато, який разом з дитиною будує з кубиків будиночок, в тисячу разів крутіше, ніж будь гаджет. Але татові легше уткнуть однорічної дитини в мультики, а самому відпочивати. Це неправильно.

© Instagram @doctor_komarovskiy

У міру дорослішання дитина знайомиться з електронними гаджетами. Проте в самому ніжному віці для нього важливіше те, що розвиває дрібну моторику рук, дозволяє розрізняти шарудливих, м’яка, тверда, гладка, тепле, холодне… А гри в гаджетах цього не навчать. Тому відкладіть «комп’ютеризацію» малюка на той вік, коли вона принесе йому користь в плані розвитку.

А в якому віці у дитини з’явився перший гаджет?

Фото на анонс: Instagram @dmitryshepelev