Догляд за тілом: віск для депіляції в домашніх умовах

1320

Зміст:

  • Види і способи васкинга
  • Рецепти для видалення волосся
  • Рецепт
  •  
  • Корисні поради
  • Чого не потрібно робити
  • Васкинг або видалення зайвого волосся за допомогою воску відбувається наступним чином: віск наносять на ділянки шкіри, волосся міцно прилипають до нього, а потім видаляються.

    Воскові смужки — популярний і доступний спосіб депіляції

     

    Такий метод має переваги:

  • Ефективність. Волосся видаляються з коренем, шкіра протягом декількох тижнів залишається гладкою.
  • Роздратування, викликане депіляцією, проходить за лічені години.
  • Бджолиний віск – натуральний продукт: не пересушує шкіру, живить, діє м’яко.
  • При регулярному використанні волосся відростає повільно, а іноді й зовсім зникають.
  • Можливість видаляти волосяний покрив у важкодоступних місцях самостійно.
  • Недолік, відлякуючий дівчат, — хворобливість процедури. Повторна депіляція менш болюча, так і проводиться рідше, ніж гоління.

     

     

    Види і способи васкинга

     

    Види воску і проблемні місця визначають використання різних технік васкинга.

    Гарячий віск

    Випускається у формі дисків, брикетів, гранул. Кращий для чутливої шкіри, вимагає професіоналізму і спеціального устаткування: воскоплава чи термостата. Температура воску під час проведення процедури повинна бути 60° C. Якщо є необхідні навички та обладнання, то перешкод для проведення такої процедури в домашніх умовах немає.

    Віск в гранулах користується більшою популярністю, завдяки економічності, гипоаллергенності, меншій температурі плавлення. Гранульований або плівковий віск після розтоплення і нанесення, завдяки наявним у складі масел, утворює плівку, яка знімається і простіше менше ушкоджує епідерміс.

     

     

     

    Недоліки способу в тому, що є ризик обпектися. Потрібно бути уважним, щоб не перегріти засіб.

     

    Гарячий віск наноситься шпателем, після застигання зривається разом з волосками. Хворобливість при цьому способі знижується за рахунок того, що шкіра нагрівається, і фолікули видаляються простіше.

    Закінчивши процедуру, заспокоюють шкіру з допомогою компресу з крижаних кубиків, потім змащують зволожуючим кремом.

     

    Тепла воскова паста

    Засіб підходить для домашніх умов. Пасту пакують як в баночки, так і в картриджі з роликовим аплікатором, що полегшує нанесення. Температура пасти під час процедури не перевищує 50° C. Теплий віск наноситься шпателем або роликом, після застигання зривається. Потім проводяться заспокійливі процедури. Засіб підходить для будь-яких ділянок тіла, результат тримається близько місяця.

    Холодний віск

    Форма випуску – воскові смужки. Засіб купується у спеціалізованих магазинах, супермаркетах. Переважно трохи відросло волосся.

     

    Вибирайте смужки, спеціально призначені для тієї ділянки тіла, який збираєтеся обробляти.

     

    Етапи проведення: смужку прогріти в долонях, приклеїти на потрібну ділянку, розгладити і швидко зірвати. Щоб уникнути роздратування, роблять прохолодний компрес і шкіру змащують кремом, олією, бальзамом, що йдуть в комплекті.

     

     

    Рецепти для видалення волосся

     

    Позбутися від волосинок на тілі, використовуючи зазначений спосіб депіляції в домашніх умовах, не так складно, як здається. Труднощі виникають на перших порах, але поступово, у міру накопичення досвіду, процедура стає простою і звичною. Для зручності доведеться купити воскоплав або термостат і шпателі. Використовують готові склади і приготовані своїми руками.

    Щоб позбутися сумнівів, слід зробити депіляцію готовим засобом і приготованим самостійно.

     

     

    Рецепт

     

    Це універсальний рецепт, підходить для різних ділянок тіла. Що потрібно:

    • бджолиний віск – 100 г;
    • парафін – 50 г;
    • каніфоль – 200 р.

    Підготовка до процедури: інгредієнти поміщають в воскоплав і розтоплюють. При відсутності обладнання використовують емальований посуд і водяну баню. Спочатку нагрівають до високої температури, щоб рівномірно змішати всі продукти. Поки гріється віск, готують паперові або тканинні смужки. Необхідна температура суміші 40 – 45° C. Стежити за температурою, маючи спеціальний пристрій значно зручніший. Консистенція готового воску нагадує рідкий мед.

    подготовка

    Теплий віск наносять шпателем або лопаткою

     

    Нанесіть суміш на проблемну ділянку, зверху прикривають тканиною або папером, розгладжують і чекають застигання. Після цього різко проти зростання волосків відривають. Подразнену шкіру обробляють охолодженим бальзамом або кремом. Іноді роблять крижані компреси на короткий час або просто протирають крижаними кубиками з настою ромашки.

    Якщо склад не витратиться за один раз, то він може зберігатися до наступної процедури, перед використанням його просто підігрівають до потрібної температури.

     

     

     

     

     

    Фахівці рекомендують користуватися готовим воском, при виробництві якого точно дотримуються пропорції інгредієнтів.

     

    Перед нанесенням засобу проблемну ділянку обробляють присипкою або кукурудзяним крохмалем. Віск краще закріпиться на волосках, роблячи процедуру більш щадною.

     

    Корисні поради

     

    Є деякі тонкощі проведення васкинга, які враховують при використанні будь-якого виду воску:

  • Якщо на шкірі залишилося трохи суміші, її змивають содовим розчином, який готують так: 1 ст. л. соди заливають літром окропу, остуджують і промивають проблемну ділянку.
  • Проводите васкинг або шугарінг, коли не планується вихід з будинку.
  • За 2 дні до процедури обробіть проблемну ділянку скрабом або жорсткою мочалкою.
  • Під час місячних біль відчувається сильніше.
  • Протипоказання: травми шкіри, хвороби дерми, варикоз, цукровий діабет.
  • Перед епіляцією слід проконсультуватися у лікаря.
  • Підготовку до процедури починають заздалегідь, щоб вона була результативною і менш болюча.

     

     

    Чого не потрібно робити

     

    В цілях безпеки і щоб уникнути розчарувань по відношенню до васкингу є те, що не рекомендується робити перед процедурою і під час неї:

  • Не потрібно розігрівати віск в мікрохвильовій печі, якщо це не зазначено в інструкції. Є ймовірність того, що розігріється нерівномірно.
  • Не наносити віск, не перевіривши температуру.
  • Якщо планується видалення волосинок на обличчі, протягом 3 днів перед процедурою не користуються засобами з ретинолом, яке здійснює дерму чутливою до механічних впливів. З волосками видаляється шар епідермісу.
  • Правильно проведена депіляція принесе задоволення, радість і красу.

    воск для депиляции в домашних условиях

    Переваги депіляції підтверджуються результатом

     

    Дівчата, спробували віск для депіляції в домашніх умовах, до бритвенному верстата не повертаються. Васкинг безпечний і ефективний: використовуючи бритву, є ризик отримати довго загоюються порізи, а гладка шкіра зберігається максимум три дні. Необережне поводження з гарячим воском може призвести до опіків, але завжди є альтернатива: використання пасти, воску в гранулах або готового набору воскових смужок.

    Дивіться далі: волосся сухі що робити