Можна їсти пастилу при грудному вигодовуванні

2533

Зміст:

  • Можна солодощі при лактації
  • Можна пастилу при годуванні грудьми
  • Як вживати пастилу при лактації
  • Кожна годуюча жінка стежить за своїм раціоном харчування. В період лактації виникає питання, які солодощі можна вживати без шкоди для малюка. Далі розберемо, дозволено пастила при грудному вигодовуванні.Є пастилу з натуральних продуктів при годуванні груддю можна

    Можна солодощі при лактації

    Цукровмісні продукти дарують нашому організму гормони щастя: серотонін і ендорфін. Вони дають бадьорість, знімають больові відчуття, стимулюють мозкову діяльність, надають заспокійливу дію. Солодощі допоможуть швидше відновитися після пологів, побороти депресію.

    Тим не менш, солодощі можуть завдати шкоди здоров’ю немовляти. Часто вони стають причиною прояви алергічних реакцій:

    • плям;
    • висипки;
    • свербежу;
    • коліків.

    Надлишок ласощів шкодить молодій мамі. У неї з’являється зайва вага, підвищується рівень цукру в крові. Магазинні солодощі можуть містити барвники, консерванти, які здатні привести до інтоксикації організму. Тому важливо бути впевненим в якості вживаних продуктів.

    Можна пастилу при годуванні грудьми

    Одним з найбільш безпечних солодких продуктів при грудному вигодовуванні вважається пастила. Її готують з фруктів, меду, сиропів, молока, але найчастіше можна зустріти пастилу з яблук. Продукт містить в собі багато важливих вітамінів і мікроелементів, необхідних організму годуючої матері. Є пастилу молодій мамі можна, але в помірних кількостях. Обов’язково потрібно стежити за якістю продукту, і якщо є можливість, готувати його самостійно. У домашніх умовах це зробити не складно.

    Як вживати пастилу при лактації

    Солодкість не рекомендується їсти в перший місяць після пологів. Краще почекати, поки організм адаптується і увійде в свій нормальний режим. У три місяці молода мама вже може спробувати з’їсти невеликий шматочок солодощі, але при цьому обов’язково спостерігаючи за реакцією малюка на нові компоненти в молоці. В цей час краще відмовитися від інших нових продуктів, щоб мати можливість швидко зрозуміти, що саме викликає негативну реакцію у немовляти, у випадку її появи. Якщо малюк сприйняв все нормально, то годуючій мамі дозволено вживання пастили по 100 г 2 рази в тиждень.

    Годуюча жінка не повинна повністю обмежувати вживання солодощів. У цей період часу пастила буде прекрасним і корисним порятунком. Головне – вибрати якісний продукт, який буде нести користь і мамі, і дитині.

    Також цікаво почитати: перепелині яйця для жінок