Доктор Комаровський пояснив, як не можна лікувати нежить

1715

Відомий педіатр Євген Комаровський розповідає про дитяче здоров’я не тільки в авторських книжках, але й у телепрограмі, а також невеликих відеороликах. Цей формат міні-відео присвячений відповідей експерта на запитання батьків, які часом не знають, як правильно лікувати малюків. Що робити? Звичайно, порадитися з лікарем!

Читайте також:Різновиди нежить у немовляти, їх симптоми та лікування

На цей раз темою розмови стало питання про спірний метод позбавлення від нежиті.

У дитинстві вчителька розповідала: скручиваешь ватку жгутиком і підпалюєш. Поки вона тліє, треба цим димом дихати, і закладеність проходить. Що скажете про даному методі? – поцікавилася автор запитання і підкреслила. – Зрозуміло, що ніякого відношення до наукової медицині це не має. Своїх дітей так не лечу, а ось ми дихали і чхали.

Доктор Комаровський назвав цей антинауковий спосіб позбавлення від нежиті «кошмаром». Педіатр почав пояснення з того, як відбувається процес позбавлення від нежиті: на 2-3 день – пік утворення інтерферону, на п’ятий – пік утворення антитіл, тому хвороба закінчиться за 5-6 днів, якщо ви створите правильні умови.

Педіатр також попросив розповідати дітям про те, як їх імунітет реагує на вірус, щоб малюки розуміли – організм бореться з хворобою.

Робіть правильні висновки. Не займайтеся дурницями, боріться з шарлатанством і антинауковим мракобіссям. Все одно організм виробить імунітет за 5-6 днів, – підбив підсумок темі доктор Комаровський.

Фото на анонс: Depositphotos