Домашня косметологія: обліпихова олія для обличчя

969

Зміст:

  • Корисний склад обліпихи
  • Переваги обліпихової олії для обличчя
  • Застосування для косметичного догляду
  • Рецепти домашніх засобів
  • Крем від прищів в домашніх умовах
  • Олійна есенція з насіння обліпихи зазвичай застосовується для загоєння ран, і набагато рідше — в косметичних цілях. Але знаючи лікувальні властивості продукту, з нього можна самостійно приготувати ефективні омолоджуючі засоби.

    Корисний склад обліпихи

    Чагарник з яскраво-помаранчевими ягодами відомий людині вже 2000 років. Здобуте з його насіння масло служить ліками від кашлю, хвороб шлунка, алергії. Продукт швидко виліковує опіки, порізи, виразки та інші ушкодження епідермісу.

    Обліпихова олія для обличчя допоможе усунути безліч косметичних дефектів

    Користь для шкірного покриву пояснюється складом рослини. У нього входять:

    • вітаміни А, Е, К, В;
    • рослинні гормони;
    • бета-каротин;
    • терпени і глюкозиди:
    • мінерали — мідь, залізо, селен.

    Найбільш дієві компоненти обліпихи — ізорамнетин, кверцетин та мірицетин. Володіючи властивостями антиоксидантів, що ці речовини запобігають раннє старіння і відмирання клітин. Масляний екстракт насіння обліпихи на 70% складається з цілющих жирних кислот, що уповільнюють шкідливий вплив вільних радикалів.

    В косметології застосовують 3 види олійною вичавки — з насіння, м’якоті ягід або суцільних плодів. Найбільше корисних речовин міститься в третьому варіанті.

    Переваги обліпихової олії для обличчя

    Оздоровлення і омолодження шкірного покриву — основні дії продукту. Він усуває перші ознаки в’янення дерми, зволожує епідерміс і насичує клітини корисними елементами. Олійні процедури підвищують пружність шкіри, покращує її колір і надають внутрішнє сяйво.

    Відновлюючи ліпідний баланс, засіб допомагає позбутися від сухості і лущення. Завдяки вітамінам і бета-каротинам знімається роздратування, освітлює пігментні плями.

    Жирні кислоти й антиоксиданти сприяють розгладженню дрібних зморшок.

    Масляний екстракт обліпихи рекомендується як зволожуючий і живильний засіб для сухої шкіри. Він підходить і для інших типів епідермісу — нормального, чутливого, увядающего. При надлишку шкірного сала також корисні олійні аплікації — вони нормалізують роботу шкірних залоз і усувають вугровий висип.

    Застосування для косметичного догляду

    Масло обліпихи володіє стійким яскраво-оранжевим кольором. Щоб уникнути фарбувального ефекту, продукт необхідно змішувати з іншими компонентами — молоком, цілющими травами, медом.

    Кислоти, що містяться в ягодах обліпихи, глибоко проникають в клітини епідермісу. Тому масляні процедури можна проводити не довше 15 хв. Після них слід обов’язково скористатися зволожуючим кремом.

    Зовнішнє застосування продукту може викликати алергію — почервоніння, висип і набряки. Перед першим використанням слід зробити шкірний тест — нанести кілька крапель масла на внутрішню частину зап’ястя і поспостерігати за реакцією протягом доби.

    Запах обліпихи іноді викликає нудоту. У таких випадках рекомендується розводити продукт іншими олійними есенціями і додавати кілька крапель будь-якого аромамасла — іланг-ілангу, троянди, пачулі.

    маскаМаска з обліпихової олії живить і зволожує шкіру

    Рецепти домашніх засобів

    Найважливіший елемент для харчування шкірних клітин — омега-7 і омега-5 жирні кислоти. Ці речовини становлять 30% масла обліпихи. Включаючи його до складу домашньої косметики, можна швидко усунути сухість шкіри. Ось 3 ефективних засоби:

    • Зволожуюча маска. Готують суміш з 3 ст. ложок молока, 1 ч. ложки рідкого меду і такої ж кількості знежиреного сиру. Молоко підігрівають до температури + 60ᵒ С, додають до нього інші інгредієнти і вимішують до отримання однорідної кашки. Вливають 5 г масла обліпихи і, ретельно перемішавши, наносять на щоки, лоб, підборіддя і шию. Через 15 хв змивають складу теплою водою.
    • Бальзам від зморшок. Беруть яєчний жовток і 1 ч. ложці сметани, соку алое і зеленого яблука. Розтирають до білизни жовток зі сметаною. Додають соки і 5 г масла обліпихи. Добре перемішавши, наносять на лоб, вилиці, щоки і підборіддя. Витримують 15 хв.
    • Домашні патчі для області навколо очей. Складають вчетверо шматок марлі і вирізають круг діаметром 7-8 див. Розрізають його навпіл. Ставлять на слабкий вогонь каструлю з водою, у неї поміщають скляну банку з сумішшю з 2 масел — какао і обліпихової, взятих у рівному обсязі. Підігрівають складу до температури + 60ᵒ З і просочують їм підготовлені шматки марлі. Накладають латки на ділянки під очима і витримують 15 хв.

    Олійні процедури проводять двічі на тиждень протягом 2-3 місяців, потім потрібно зробити 2-тижневу перерву.

    Крем від прищів в домашніх умовах

    Вугровий висип викликає надлишок шкірного сала, закупоривающего пори. Активні речовини обліпихи прискорюють циркуляцію крові в шкірних покривах, що зменшує сальні виділення. В результаті пори очищаються, знімається біль і подразнення.

    Крем готують таким чином:

    • Ставлять на водяну баню скляну банку з 100 г масла виноградної кісточки. Додають 1 ст. ложку бджолиного воску.
    • Прогрівають суміш на тихому вогні, поки віск не розплавиться. Кладуть 10 г масла какао і ретельно перемішують.
    • Знімають банку з вогню і дають суміші охолонути до кімнатної температури. Вливають 15 крапель масляного екстракту вітаміну Е і 5 г масла обліпихи.
    • Через півгодини збивають суміш до стану густої кремоподібної маси. Перекладають її в баночку і прибирають на зберігання в холодильник.

    Крем використовують вранці і ввечері, виконуючи з його допомогою 10-хвилинний масаж обличчя. Це допомагає протягом 2-3 тижнів позбутися від вугрової висипки, звузити пори, усунути жирний блиск. Наносити крем слід економно — обсяг завбільшки з горошинку для 1 сеансу.

    Обліпихова масло для особи слід застосовувати з обережністю. У людей з високою чутливістю продукт може викликати печіння і свербіж. У подібних випадках необхідно звертатися до лікаря.

    Також рекомендуємо почитати: оливкова олія для волосся