Дочка найстаршої росіянки, яка народила в 57 років, розповіла правду про свою появу на світ

360

Поява саші зробило її маму наталію суркову справжньою знаменитістю, адже дочку вона народила в 57 років. Новина тут же облетіла країну, потрапивши на перші шпальти газет. У 2008 році представники книги рекордів гіннесса присудили наталії звання найстарішої матері в росії і другої в світі жінки, яка народила так пізно. Довгі роки саша вірила в сімейну легенду про те, що стала плодом великої любові батьків. До тих пір, поки не натрапила на документи, де було сказано, що рідна мати їй зовсім не рідна. У всякому разі з біологічної точки зору.

В youtube-програмі олени погребизької дівчина розповіла, завдяки чому насправді в 1996 році вона змогла поповнити сім’ю, де вже виховувалися двоє дорослих дітей. Виявилося, що зачаття природним шляхом замінило екстракорпоральне запліднення, яке в той час ще тільки починало розвиватися.

«це (природне зачаття) була версія мами, яку вона всім активно транслювала. Але потрібно розуміти, що таке не може бути в принципі. Думаю, що найбільший її страх був у тому, що про це дізнаюся я. Ця таємниця, яку вона хотіла зберегти. У підсумку вже в дорослому віці спливли всі архіви, і виявилося, що в книгу рекордів гіннесса вона потрапила завдяки тому, що була першою жінкою в світі, яка народила екошну дитину в постменопаузу. Біологічно моя мама мені не мама, на відміну від батька. Бралася донорська яйцеклітина „»розгойдувалася» в організмі мами. Хто та жінка, який там біологічний набір-не відомо, інформація засекречена. Я це ніколи не дізнаюся», — зізнається саша.

Дівчина пояснює, що в ті часи вважалося, якщо жінка завагітніла (і не важливо, чи був донорський матеріал), виносила і народила здорову дитину, то поява на світ малюка можна сміливо назвати «природним шляхом». Тому ніяких зносок у присудженні гучного титулу як найстаршій матері наталії сурковій робити не стали.

Було кесарів. Я третя дитина, і там було без варіантів. Запропонували — вона погодилися. До цього всі пологи були природні. Вона годувала мене грудьми, настільки «розкочегарила» себе, щоб зробити мене, що було грудне вигодовування. У мене десь на підкірці навіть є ці спогади, тому що вона досить пізно перестала мене годувати — мені було вже два з чимось роки,-згадує саша.

До речі, таємницею виявилася покрита біографія не тільки біологічної матері, а й батька. Ходили легенди, що тато саші — афганський композитор, який назвав дівчинку саніят, і заради зустрічі з коханим наталії доводилося постійно літати у військовий кабул.

Насправді вона туди літала збирати народні пісні, бо працювала музичним редактором. Ніякого роману там не було. Вже в москві пішов слух, що є геніальний дагестанський композитор, і мамі доручили краще дізнатися, хто це. У 1993 році вона полетіла в дагестан знайомитися з ним. Незважаючи на те, що у нього була сім’я в москві, роман все-таки зав’язався, — зізнається олександра.

За словами олександри, зараз з рідним батьком вона не спілкується, адже практично відразу після її народження ширвані чалаєв залишив наталію з новонародженим малятком на руках. Пізніше виявилося, що крім «офіційної» сім’ї в столиці у чоловіка є ще одна — в дагестані, де підростає дочка, яка молодша за сашка всього на рік.

Олександра не заперечує, що згадує дитинство швидше зі злою іронією, адже будучи ще дитиною встигла вдосталь насититися своєю популярністю. Мама ж саші, якій вже немає в живих (жінка померла від раку грудей в 2016 році. — прима. Ред.) з радістю розповідала телеканалам і пресі історію народження дочки знову і знову, навіщось прикрашаючи дійсність.

При цьому ситуація в сім’ї була не такою, як вона розповідала, — історію про те, як що з татом вирішили створити гілочку життя на дереві їх любові. Потім стало з’ясовуватися, що захотілося, як зараз би сказали, похайпіть. І мама від мене це не приховувала, — каже дівчина.

Проблем з грошима в сім’ї не було, а ось маминої любові і турботи саші не вистачало. В результаті дівчинкою займалися старша сестра, родичі, друзі і няні. Наталя ж, за словами дочки, була дівою, а діви не няньчаться з дітьми. Природно, ні про які відверті розмови у форматі «дочки-матері» у олександри теж не було.

Статеве виховання — ні, як я народилася — ні, хлопчики — ні, відносини — ні. Це все просто було табу, — каже героїня.

Зате були музична і художня школи плюс заняття літературою. Можливо, саме тоді в саші зародилася любов до малювання, яке через багато років їй стало в нагоді. Зараз дівчина працює декоратором, допомагаючи навіть в самих бюджетних квартирах створювати домашній затишок.

+1

Людмила янкіна