Дієта для вагітних для схуднення

689

Зміст:

  • Загальні рекомендації для майбутніх мам в перший триместр
  • Корисні рецепти для вагітних
  • Правильне харчування майбутньої мами – запорука сприятливого розвитку вагітності, відсутність токсикозу і зайвих кілограмів. Збалансована дієта для вагітних для схуднення допоможе скинути непотрібні кілограми без шкоди здоров’ю майбутнього малюка. Головне, чим потрібно керуватися при виборі меню дієти – це різноманітність продуктів і їх якість.За необхідності лікар-дієтолог допоможе скласти приблизний раціон щодня

    Загальні рекомендації для майбутніх мам в перший триместр

    Майбутнім мамам на початкових етапах вагітності необхідно дотримуватися деяких простих правил харчування, щоб не поправитися:

    • Харчуватися дробно, розпланувати раціон на 4-5 прийомів на кожен день.
    • По можливості відмовитися від смаженої, гострої та солоної їжі, замінити її на тушковану і запечену в духовці.
    • Віддавати перевагу низькокалорійним продуктам.
    • Не забувати про прийом деяких комплексів вітамінів, призначених лікарем.
    • Вживати натуральні продукти, багаті мікроелементами і корисними речовинами.
    • Здійснювати пішаки прогулянки на свіжому повітрі, бажано після прийому їжі.

    При надмірній вазі майбутній мамі загрожує поява деяких серйозних захворювань, таких, як хвороби серцево-судинної системи, варикозне розширення вен, ендокринні збої, підвищений артеріальний тиск, переношування плода.

    Корисні рецепти для вагітних

    Майбутній мамі з зайвою вагою рекомендується вранці перед сніданком випивати склянку чистої води для очищення організму і тим самим попередньо заповнюючи шлунок і не дозволяючи переїсти. На сніданок корисні каші зі злаків з додаванням сухофруктів, кефір, овочевий салат. Другий сніданок може включати зелений чай з галетним печивом або фрукти.

    На обід можна вжити овочевий суп, запечену курку або рибу. На полуденок рекомендується приймати кефір або натуральний йогурт, а на вечерю подають відварну курку або шматок пісного м’яса з овочевим салатом. За необхідності на ніч можна з’їсти яблуко чи моркву.

    Другий триместр період, коли вагітним бажано обмежити прийом екзотичних фруктів, ягід, щоб не спровокувати алергічну реакцію.

    На даному етапі необхідно поступово збільшувати обсяг білкової їжі, необхідної для здорового росту малюка. Добова норма майбутньої мами на даний період має становити не більше 2500 ккал. Сидіти на строгій дієті або голодувати вагітним суворо заборонено, але іноді робити розвантажувальні дні можна.

    Час від часу рекомендується проводити розвантажувальні дні на гречці. Це крупа багата мікроелементами, покращує травлення, допомагає засвоєнню кальцію, так необхідного для мами і майбутнього малюка. Щоб крупа зберегла свої корисні властивості, склянку гречки рекомендується з вечора залити окропом і наполягати до ранку.

    Вранці потрібно розділити крупу на рівні порції і вживати протягом дня. Гречку бажано не солити, але до неї можна додати кефір або натерти яблуко.

    диета для беременных для похуденияВ перший триместр гречка буде незамінним продуктом на столі майбутньої мами

    Замість основного блюда на вечерю можна приготувати дієтичну картопляно-сирну запіканку. Нарізану часточками картоплю відварити, остудити і додати яйце і вершкове масло, масу розім’яти. Сир додати до картопляної маси, перемішати і викласти на деко, запікати до золотистої скоринки.

    Для перекусу корисним виявиться салат з морської капусти, дрібно нашаткованої і заправленої рослинною олією. До капусти можна додати дрібно нарізаний огірок.

    Крім збалансованого харчування для підтримки форми, майбутня мама може звернутися до тренера, який розпише по днях заняття спортом або плаванням, що також сприятливо позначиться на здоров’ї майбутнього малюка і не дасть набрати зайві кілограми.

    Також рекомендуємо почитати: як схуднути під час вагітності