Дієта для ледачих на воді

712

Зміст:

  • Що таке «дієта на воді»
  • Протипокази для голодування
  • Яку воду краще пити
  • Скільки пити води
  • Один день на воді
  • 1-2 дні на воді з медом
  • Інші рекомендації для схуднення
  • Людський організм здатний деякий час підтримувати свої сили тільки на одній воді, хоча така ситуація є для нього стресовій. Дієта на воді, тобто короткочасне утримання від їжі, а також перехід на раціональне харчування, може піти на користь, особливо якщо є схильність до переїдання на тлі психологічного дискомфорту і неправильного харчової поведінки.

    Що таке «дієта на воді»

    Зайва вага — це не тільки естетична проблема, тому краще зайнятися оздоровленням якомога раніше. Дієта на воді — це легкий і доступний всім спосіб запобігти розвитку захворювань, спровокованих ожирінням.

    Дієта на воді доступна кожному

    Якщо є зайва вага і ніяк не вдається повністю перейти на раціональне харчування, але при цьому є сильне бажання схуднути – можна спробувати дієту в наступних варіантах:

    • Один день тільки на воді, без їжі.
    • 1-2 дні на воді з медом. Тверда їжа при цьому також не вживається.
    • Вода і правильне харчування. Оптимальний варіант для стабільних і довгострокових результатів нормалізації ваги. При цьому слід заміщати водою шкідливі для здоров’я напої. Прибрати з раціону жирне, борошняне, а також консерви.

    Перші 2 варіанти — це очисне голодування. Воно допоможе скинути 1-2 кг за рахунок хорошого очищення кишечника. Варіанти дієти на воді можна чергувати, поступово коригуючи раціон в сторону правильного харчування. Розвантажувальні дні на одній воді або на воді з медом дозволяється практикувати кожну тиждень, якщо немає дискомфорту і протипоказань.

    Якщо вдасться поєднати дієту з помірним фізичним навантаженням, це обов’язково допоможе вирішити проблему із зайвою вагою і поліпшити загальний стан організму.

    Протипокази для голодування

    Голодування на воді не рекомендується проводити безконтрольно при таких станах і патологіях:

    • вагітність;
    • цукровий діабет;
    • дефіцит маси тіла;
    • виражені патології ШЛУНКОВО-кишкового тракту, серця, нирок.

    Курс лікувального голодування необхідно проводити під контролем лікарів. Не слід різко міняти харчовий раціон, навіть якщо мається на увазі перехід на правильне харчування, особливо, якщо є проблеми з боку ШЛУНКОВО-кишкового тракту і нирок.

    Яку воду краще пити

    Питна вода не повинна бути занадто жорсткою, тобто з підвищеним вмістом солей кальцію. Це шкідливо для нирок, може спровокувати розвиток сечокам’яної хвороби. Жорстка вода залишає сильну накип у чайнику при кип’ятінні, утворює на поверхні неприємну плівку. Таку воду краще не використовувати для пиття, особливо тим, у кого проблеми з нирками. Це ж відноситься і до мінеральної води з високим ступенем мінералізації, яку не можна пити безконтрольно тривалий час або у великих кількостях.

    сколько пить водыСкільки пити води – підкаже дієтолог в кожному конкретному випадку

    В дієтах для схуднення краще використовувати м’яку бутильовану питну воду без газу або очищену в домашніх умовах за допомогою якісних фільтрів. Воду можна пити кімнатної температури, теплу або гарячу, але не обпалює. Звичка пити занадто гарячу рідину призводить до проблем зі слизової ротової порожнини, глотки і стравоходу, аж до онкології. Занадто холодна вода, наприклад, з холодильника – прийнятний варіант в період літньої спеки. Рекомендується пити воду невеликими ковтками або через трубочку.

    Якщо хочеться використовувати талу воду, то краще приготувати її наступним чином:

  • Заморозити воду, потім поставити ємність у тепло для відтавання льоду.
  • Вилити воду, яка розморозилася в першу чергу, коли більша частина ще заморожена.
  • Використовувати для пиття середню порцію води. При цьому в ємності ще має залишатися трохи льоду.
  • Розморозити і вилити останню порцію води.
  • Для пиття найбільш корисною і очищеної від сторонніх домішок є друга порція талої води.

    Скільки пити води

    Загальна рекомендація – 1,5-2 л води в добу. Але краще виходити з індивідуальних потреб організму, враховувати стан нирок і серця. Не варто намагатися випити саме 2 л води в день, якщо виникають сильні дискомфортні відчуття. При захворюваннях нирок слід дотримуватися рекомендацій лікаря щодо питного режиму.

    Один день на воді

    Використовуючи цей варіант дієти, можна отримати хороші результати по очищенню кишечника, що особливо актуально після рясного і багатоденного святкового застілля. Після надмірного переїдання організм потребує відпочинку і відновлення. Одноденне очищення на одній воді нешкідливо для здоров’я і має позитивні відгуки при правильній практиці.

    Більше одного дня голодувати на воді не слід, щоб не піддавати організм, а особливо головний мозок, сильного стресу внаслідок дефіциту глюкози.

    Рідина вживається в комфортному кількості, невеликими ковтками протягом усього дня, коли з’являється відчуття голоду. Підкисляти воду не варто, щоб не спровокувати виникнення сильного апетиту. В цей день потрібно зайняти себе чим-небудь цікавим, захоплюючим, сходити на невелику прогулянку, але без сильного фізичного навантаження. Намагатися не відвідувати місця, де продається, готується, споживається їжа. Краще уникати зайвих харчових подразників, які можуть погано позначитися на емоційному стані.

    1-2 дні на воді з медом

    Якщо немає алергії на мед, можна використовувати варіант очищення на воді з медом. В цьому випадку організм не відчуватиме різкої нестачі глюкози. Таку дієту можна використовувати навіть більше 2-х днів, якщо виникає таке бажання і дозволяє стан здоров’я. Це «дієта для ледачих», так як все, що потрібно зробити – розвести ложку меду в склянці води. Краще використовувати акацієвий мед, так як він найменш алергенний і містить велику кількість фруктози, що корисно при схудненні. Дозування – від 1 ч. л. на склянку води. Корисний також мед у стільниках.

    Диета для ленивыхВода з медом — дієта для ледачих

    Для отримання хороших результатів слід правильно увійти в дієту. Напередодні, за 3-4 дні, виключити з раціону:

    • жирне м’ясо;
    • кондитерські солодощі;
    • копченості;
    • консерви;
    • картопля;
    • фастфуд;
    • алкоголь.

    Потрібно додати в раціон більше свіжих овочів і зелені, містять рослинну клітковину, яка покращує роботу кишечника. В цьому випадку організм почне процес очищення вже на стадії підготовки, що позитивно позначиться на результаті – допоможе нормалізувати вагу, а при регулярній практиці поліпшить стан здоров’я.

    Виходити з дієти слід поступово, краще на свіжовичавлених соках, розбавлених водою при необхідності. Бажано відразу не накидатися на торт або жирну свинину з смаженою картоплею, тобто на те, що виключалося на час дієти. Якби звична їжа була корисною і правильною, то й голодувати не довелося б.

    Інші рекомендації для схуднення

    Щоб не виснажувати організм і психіку крайнощами від обжерливості до голоду, слід звернути увагу на варіант дієти, найбільш наближений до правильного харчування. У такому разі ймовірність появи зайвих кілограмів набагато нижче, ніж на традиційному харчуванні.

    Рекомендується почати з поступового заміщення чистою питною водою напоїв, що викликають зневоднення організму. До них відносяться:

    • кави;
    • солодка газована вода;
    • алкоголь, в тому числі пиво.

    Хронічне зневоднення підступна тим, що розвивається поступово і непомітно. Такий стан не тільки погіршує всі процеси в організмі, але і є причиною депресії, поганого настрою, зниження працездатності. Потрібно пити достатньо чистої питної води. Газовану воду краще не використовувати, щоб не провокувати виникнення гастриту. Корисні водні настої лікарських трав, наприклад, фіточай з м’ятою. Також рекомендується пити свіжі овочеві і фруктові соки, які можна розбавляти водою.

    РезультатыКращі результати схуднення з’являються при правильному харчуванні

    Всі овочі, особливо свіжі – це низькокалорійні продукти, які практично не мають в складі жирів, позбавлені шкідливих вуглеводів і містять корисну клітковину. Правильне харчування для схуднення та оздоровлення передбачає включення в щоденний раціон таких продуктів як:

    • свіжі овочі, зелень;
    • фрукти, за винятком солодкого винограду і бананів;
    • ягоди;
    • хліб з борошна грубого помелу, цільнозерновий, з висівками;
    • нешліфований, бурий або дикий рис;
    • гречка;
    • сочевиця зелена квасоля;
    • паростки бобових і злакових;
    • кисломолочні продукти зниженої жирності.

    Ці продукти, які можна їсти, не побоюючись поправитися. Допускається вживання свіжої якісної риби. Фрукти рекомендується їсти окремо від будь-якої їжі, щоб уникнути бродіння. Воду краще пити окремо, перед їжею або через годину-дві після прийому їжі. Це потрібно робити, щоб харчової ком правильно формувався і переварювалась під впливом травних соків, без зайвого розбавлення водою.

    Якщо під час їжі виникає сильна спрага, потрібно скорегувати харчування – збільшити споживання соковитих овочів, перестати пересолювати їжу. При правильно складеному раціоні спрага під час їжі не з’являється, і не дуже корисна звичка запивати їжу зникає сама собою.

    Акцент у харчуванні рекомендується робити на свіжих соковитих овочах і фруктах, що містять у своєму складі багато рідини, яка до того ж більш корисна, ніж тала або будь-яка інша питна вода.

    Сенс дієти на воді полягає в тому, щоб знизити негативні наслідки вживання шкідливих продуктів. Радикальні методи — це очищають організм короткочасні голодування, які неефективні для довгострокового схуднення. Зайва вага тут же повернеться, якщо знову почати практикувати той тип харчування, який привів до ожиріння. Ефективне і комфортне схуднення можливо тільки в тому випадку, якщо повсякденний раціон (не тільки на період дієти) буде складатися з таких продуктів та страв, які не сприяють набору зайвих кг.