Загадкова смерть у ванній: що ховається за загибеллю боллівудської попелюшки

253

Шрідеві капур у своїх пізніх інтерв’ю створювала собі нову біографію. Як дочка багатих батьків, що виросла у величезному будинку з прислугою, улюблениця сім’ї, вона випадково потрапила в кіно і як відразу ж стала зіркою. Капур подобався міф, що вона народилася зі срібною ложкою в роті, і згодом всім своїм життям зірка боллівудського кінематографа буде намагатися стилю рафінованої аристократичності відповідати.

В реальності ж життя шрідеві капур була більше схожа на історію попелюшки.

Дівчинка з величезними очима народилася 13 серпня 1963 року в селі сівікасі в штаті тамілнад в сім’ї адвоката і домогосподарки. Про те, що дочка виросте красунею було зрозуміло відразу. У шрі амма янгер айяпать (повне ім’я капур) була канонічна зовнішність: тонке обличчя, великі мигдалеподібні очі, копиця каштанового волосся.

Єдине, що бентежило батьків — це сильна замкнутість дівчинки. Вона цуралася ровесників, не любила групові ігри і нових людей вдома. Поки одного разу батьки не взяли шрідеві з собою на весілля. Побачивши там, як танцюють в сарі жінки, як звучить музика, як шумно і яскраво індійське торжество, вовченя шрідеві пішла танцювати. Дівчинка кружляла в танці і сміялася весь вечір, здається, саме в той день шрідеві назавжди позбулася своєї замкнутості.

Її артистичні здібності помітили і заїхали випадково в гості представники боллівудської кінокомпанії. «як це випадково?»- запитаєте ви. Звучить як болливудское кіно. А ось так про свою першу зустріч з продюсерами розповідали батьки майбутньої зірки. Ті нібито запропонували батькові спробувати його дитину-дочку на роль в новому фільмі kandan karunai на тамільською мовою, і вона проби пройшла. Так зовсім юної шрідеві прокинулася зіркою.

Треба відзначити, що під час зйомок проявився завзятий характер боллівудської попелюшки — вона не скаржилася на багатогодинні зйомки, могла терпіти перенесення дублів, малятко капур ніколи не нила і працювала нарівні з дорослими акторами.

Після виходу фільму на екран пропозиції нових зйомок посипалися на маленьку актрису. До 14 років вона знялася вже в 20 картинах, причому на декількох мовах: тамільською, хінді, віз і малайялам. Напевно згадають про шрідеві і російські глядачі. В срср в широкому прокаті йшли фільми» джулія«,» зуб за зуб«,» колір бідності — червоний«,» родинні узи», де капур грала головні ролі.

У міру того як росла дівчинка, множилася і її слава. До 20 років на її рахунку були десятки картин, вона двічі номінувалася на премію filmfare awards, а в 1982 році навіть була удостоєна індійського «оскара» за роль у фільмі на тамільському meendum kokila. Тут варто відзначити, що капур могла філігранно працювати в різних амплуа. Так, у фільмі» шахрайка «їй довелося зіграти сестер-близнят, а в картині» миті любові » двох абсолютно різних за характером персонажів.

Влітку 1996 року шрідеві вийшла заміж за відомого продюсера боні капура, від якого народила двох дочок — джанві і кхуші.

Заради сім’ї індійська зірка вирішила зробити паузу в кар’єрі і більше шести років відмовлялася від нових ролей. Повернулася капур на екран в 2012 році з фільмом «інгліш-вінгліш». І знову фільм мав успіх, і знову посипалися нові сценарії. У 2017 році вийшов ювілейний, 300-й, фільм за участю шрідеві.

Драма «мама» мала для зірки величезне значення, адже вона не тільки була в ній актрисою, але ще виступила і в якості режисера. І вийшла вона в той рік, коли з початку кар’єри шрідеві пройшло рівно півстоліття. Останній фільм shiddat, де знялася актриса, з’явився на екранах вже після її відходу.

У лютому 2018 року шрідеві вирушила в дубай на весілля племінника. Після закінчення торжества актриса вирішила затриматися в оае ще на пару днів, щоб відпочити і порадувати себе шопінгом. Але весілля так втомила капур, що два дні вона просто не виходила з номера.

А 24 лютого боні капур вирішив зробити сюрприз коханій жінці і прилетів до неї в дубай. Справа в тому, що всі роки свого сімейного життя подружжя завжди подорожували разом, виключення робилися рідко і тільки заради зйомок шрідеві. Ось і цього разу боні подумав, що дружина без нього сумує і вирішив прилетіти на побачення до неї.

Побачивши його на порозі, шрідеві страшно зраділа. Чоловік і дружина довго обговорювали весілля, події минулих днів, вирішено було піти в ресторан, а потім разом за покупками. Шрідеві вирушила у ванну, а чоловік сів дивитися чемпіонат з крикету. Коли вона не з’явилася з ванної через годину, боні захвилювався і став кликати її.

Однак на стукіт у двері спальні йому ніхто не відповів. Він увійшов до кімнати і зрозумів: дружина все ще у ванній. Двері були не замкнені, і увійшовши, він побачив у воді абсолютно нерухому шрідеві. Голова її була під водою, актриса не подавала ніяких ознак життя.

Швидко витягнувши тіло благовірної з води, він кинувся до телефону і викликав лікарів. Але приїхали медики тільки констатували кончину. Вони ж заявили, що смерть не була насильницькою.

Смерть шрідеві і сьогодні викликає безліч питань. У крові актриси був виявлений алкоголь, хоча в звичайному житті вона цуралася спиртного. На тілі не було виявлено травм, інсульт або інфаркт лікарі також виключили.

Чому 54-річна шрідеві, повна сил і енергії, раптом пішла під воду і навіть не спробувала покликати на допомогу? відповіді на це питання немає досі. А слідство у справі про смерть блискучої шрідеві все ще триває.

Ксенія алексєєва