Застосування касторової масло для нігтів

2121

Зміст:

  • Склад касторової олії
  • Застосування касторової олії
  • Протипоказання
  • «Рицина» – слово, що викликає жах у радянського дитини. Багато дорослі досі подумки здригаються при його згадуванні. Тим не менш рицинова олія широко використовується в косметології, в догляді за нігтями і кутикулою.Рицинова олія для нігтів

    Рицинова олія для нігтів володіє рядом переваг:

    • натуральний засіб з доведеною ефективністю;
    • його просто застосовувати;
    • воно дуже недорого коштує.

    Рицинова олія – універсальний засіб, що дозволяє вирішувати безліч проблем, пов’язаних з руками і ногами. Воно допомагає регенерації і загоєнню пошкодженого шкірного покриву, зміцнює нігтьову пластину, збільшує довжину нігтів, є ефективним засобом від грибка нігтів.

    Склад касторової олії

    До складу касторової олії входять три кислоти: олеїнова, лінолева і рицинолеиновая, кожна з яких має свої позитивні властивості.

    • Олеїнова кислота – без смаку і запаху. Основний компонент оливкової олії.
    • Лінолева кислота відноситься до групи Омега-6 кислот. Вітамін F.
    • Рицинолеиновая кислота – має знеболюючу, бактерицидною і протизапальною діями.

    Наявність цих кислот визначає наступні корисні властивості олії:

    • Зміцнення волосся, нігтів та вій.
    • Позбавлення від лупи.
    • Відмінний засіб догляду за нігтьовими пластинами на ногах і руках.
    • Протизапальну і послаблюючу кошти.
    • Антибактеріальний ефект.

    Касторове масло можна застосовувати практично скрізь – в косметології, в побуті.

    Застосування касторової олії

    Рицинова олія – універсальний продукт. Зупинимося на основних сферах його використання в косметології.

    Воно використовується для лікування грибка нігтів. Входить до складу рицинолеиновая кислота дозволяє маслу здійснювати антимікробну дію. Воно ефективно при лікуванні грибкових і бактеріальних інфекцій.

    Універсальний рецепт: змішати касторове масло з харчовою содою або лимоном. Використовуючи касторку і соду – беремо по 1 столовій ложці кожного інгредієнта і залишаємо суміш на ураженої грибком поверхні на 15-20 хвилин.

    При першому застосуванні касторової олії обов’язково зробіть тест на можливу алергічну реакцію!

    Для цього нанесіть засіб на зап’ясті або ніжну шкіру на згині ліктя. Якщо через 10-15 хвилин з’явилося подразнення, користуватися маслом не слід!

    Рецепт з лимоном: 10 мл касторової олії змішати з капсулою вітаміну Е, додати краплю ефірного масла іланг-ілангу, 2 краплі – рожевого масла і збризнути лимонним соком. Отриману суміш втерти в нігтьову пластину кожного нігтя.

    Поєднання лимона і масел живить і зволожує нігтьові кутикули, насичує вітамінами, загоює тріщини, дозволяє впоратися з грибковими ураженнями. Через 15 хвилин помити руки теплою водою.

    от грибкаКасторове масло від грибка нігтів

    Суміш для зростання нігтів і волосся. Змішати в рівних пропорціях шампунь, реп’яхову і рицинова олії, змастити коріння і кінці волосся, зробити легкий масаж. Залишити маску на 30 хвилин і потім змити простим шампунем.

    Корисно втирати касторове масло в кутикулу і самі нігті. Можна комбінувати з іншими маслами. Вже після тижня використання можна помітити різницю – нігті стануть менш ламкими, кутикула, зволожена і доглянута, без задирок.

    Протипоказання

    Рицинова олія – корисний і ефективний засіб, але у деяких людей може виникнути індивідуальна непереносимість складових компонентів. В такому випадку краще від нього відмовитися. Завжди пам’ятайте, що не рекомендується використовувати масло на шкірі і нігтях більше 20 хвилин.

    В інтернеті можна зустріти велику кількість позитивних відгуків про цей продукт. Багато хто використовує це диво-як профілактичний засіб від грибка нігтів, для його лікування, як зміцнювальний і зволожуючий засіб, що дозволяє зробити нігті красивими, здоровими і доглянутими.

    Читайте далі: властивості та застосування олії чайного дерева