Застосування олії розторопші для волосся

864

Зміст:

  • Користь і шкода
  • Використання в домашніх умовах
  • Багатокомпонентні рецепти
  • У народі розторопшу називають «чортополох». Це невибаглива рослина, що росте в великих кількостях у полях, лісах, уздовж доріг. Олія розторопші для волосся коштує недорого, проте низька ціна не применшує всіх його корисних для шевелюри властивостей. Розглянемо переваги і недоліки даного косметичного засобу, а також способи його використання для оздоровлення локонів.

    Користь і шкода

    Дане масло багате вітамінами, кислотами, мікроелементами. Містяться в його складі вітамін А, Е, С а також група вітамінів В надають волоссю блиск, відновлюють структуру пошкодженого волосся, живлять шкіру голови і перебувають на ній волосяні фолікули.

    Олія розторопші для волосся допомагає від лупи, посічених кінчиків, алопеції

    Пальмітинова, лінолева, стеаринова та олеїнова кислоти добре зволожують волосся, роблять його м’яким і шовковистим, попереджають облисіння. Біофлавоноїди захищають волосся від несприятливого впливу зовнішнього середовища, пробуджують волосяні цибулини.

    Застосування даного продукту рекомендовано при:

    • посічених кінчиках;
    • підвищеної ламкості волосся;
    • тьмяною шевелюрі;
    • лупи;
    • часте використання фена, прасування та інших приладів, травмуючих локони;
    • підвищеному випаданні волосся.

    Олія розторопші – один з найбезпечніших рослинних продуктів. При зовнішньому його використанні немає абсолютно ніяких протипоказань.

    Вживання всередину олії розторопші не рекомендовано вагітним, дітям до 4 років, в період загострення хвороб печінки і жовчного міхура.

    Використання в домашніх умовах

    Використовувати олію розторопші для шевелюри можна як у чистому вигляді, так і в поєднанні з іншими корисними для волосся компонентами. При нанесенні в чистому вигляді його попередньо розігрівають до температури 40 °C, потім втирають масажними рухами в шкіру голови, розподіляють по всій довжині локонів. Після цього волосся обертають плівкою або поліетиленовим пакетом, обмотують рушником для утеплення.

    Маску залишають на 1-2 години, потім голову миють теплою водою з використанням шампуню.

    Багатокомпонентні рецепти

    Щоб підсилити ефект кошти, до олії розторопші додають різні корисні для шевелюри інгредієнти. Добре зарекомендували себе такі маски:

  • Для сухих пасм. Для приготування маски змішують 1 ст. л. олії розторопші, оливи та кокоса, додають туди по 5 крапель рідких вітамінів А і Е, 1 ч. л. гліцерину, 1 ч. л. магазинного бальзаму для волосся. Отриману масу рівномірно розподіляють по всій довжині волосся, обертають голову рушником, змивають через 60 хвилин.
  • Маска для волосся після фарбування. Щоб зміцнити локони після агресивного впливу фарби, готують таку суміш: 2 ст. л. олії розторопші змішують з 2 ампулами нікотинової кислоти, наносять отриманий склад на пасма, втирають у шкіру голови, змивають через 30 хвилин.
  • Для зростання локонів. У рівних пропорціях змішують олія розторопші і цибульний сік, втирають отриману масу в корені протягом 5-10 хвилин, обмотують голову рушником і залишають на ніч.
  • При приготуванні масок не рекомендовано використовувати металевий посуд, краще розводити олії розторопші в скляних, керамічних або порцелянових ємностях.

    Олія розторопші – дивовижний продукт, що поєднує недорогу ціну і корисні для волосся властивості. Його можна використовувати протягом тривалого часу, без будь-яких побічних ефектів.

    Читайте також: масло розмарину для росту волосся