Колекція психолога: 7 незвичайних ігор для дітей на свіжому повітрі

466

Які літні забави люблять ваші малюки? Ліплять паски в пісочниці, ловлять сачками метеликів і бабок?… Дбайливі батьки можуть зараз перерахувати катання на велосипедах і самокатах, запуск повітряного змія, хованки. Все це чудово!

Читайте також:Грайте вдома: незвичайні дитячі рухливі ігри з нитками…

Хочете нові ідеї для дитячих ігор разом з батьками? Адже це так важливо – проводити час з дітворою! Повірте, коли малюки підростуть, у них залишаться чудові спогади про те, як тато і мама грали з ними на дачі або в міському парку.

Особистої підбіркою літніх ігор поділилася у своєму блозі двічі мама і психолог Ксенія Васильєва.

У нас зібралася непогана добірка вуличних ігор

Каченята в гнізді

Игра © Depositphotos, Pinterest, Factory Direct Craft, fancifulsparrow, Instagram @tilda_loves_teddy, @daisymaesgiftware

Гра починає з того, що ми збираємо гілочки для гнізда. Потім це гніздо будуємо. Потім мама-качка відкладає в гніздо яйця. У нас це великі пластикові яйця з-під машинок, але можна зробити і саморобні. І качки-батьки починають висиджувати яйця і приносити один одному їжу. А далі гра пливе по хвилях дитячої фантазії. Наприклад, наші каченята ходили в дитячий сад, знайомилися там з поросятами, а тато-качка в цей час чинив гніздо.

Хованки яєць

Игра © Depositphotos

Одна дитина ховає у дворі яйця з іграшками всередині, другий потім ходить і шукає їх. Можна допомагати словами холодно і гаряче. В цьому році в цю гру вони вже грають самі.

Пошук скарби

Игра © Depositphotos, Instagram @v_pohod_s_toporom

Малюємо карту двору. Хрестиком відзначаємо місце, де сховано скарб. Розрізаємо карту на частини, кожен шматочок засовуємо в яйця. Яйця ховаємо в різних місцях.

Розслідування

Игра © Depositphotos

У дворі в різних місцях ховаємо дрібні іграшки і фотографуємо їх. На фотографії повинно бути не відразу очевидно, що це за місце. А потім по фотографії потрібно знайти іграшку.

Тир

На дитячому будиночку крейдою (а можна ще піною) малюємо дві мішені. Кожній дитині видаємо з водного пістолета (або пляшки-бризкалки) і кожен повинен стерти свою мішень.

Квест

Пишемо записки, ховаємо їх, а в кінці шляху велика іграшка.

Смуга перешкод

Игра © Depositphotos

Тут в хід йде все: валяються колоди, старий триколісний велосипед, тунель, скакалка, магнітна риболовлі. Загалом, все, що попадеться під руку, може стати елементом такої смуги перешкод.

Ще в колекції улюблених ігор активних дітей – футбол, бадмінтон, баскетбол, настільний теніс, хокей на траві, міні-гольф, плавання і ін

Якщо у вас є запас каміння-голяка, фахівець радить і з ними придумати гру.

Зробити з них, наприклад, іграшкову їжу. Або перетворити каміння в різнокольорових жуков.

А які літні ігри подобаються вашій дитині?

Читайте також:

  • Від 0 і старше: кращі дитячі ігри на пікніку
  • Щасливого шляху: у що грати з дитиною в автомобілі
  • Порада дня: розвивайте малюка, граючи з ним в сюжетні забави
Фото на анонс: © Depositphotos