Коли вводити мясо в прикорм дитині?

981

Зміст:

  • Коли давати дитині м’ясо
  • Яке м’ясо давати
  • Починаючи з шестимісячного віку, настає такий період, коли вводити м’ясо в прикорм стає необхідністю, адже материнського молока починає не вистачати. Прикорм рекомендовано засновувати на білковій їжі, вибираючи гіпоалергенні м’ясні продукти.Введення м’яса на грудному вигодовуванні

    Коли давати дитині м’ясо

    Введення м’яса в прикорм повинен бути не раніше, ніж за 6-8 місяців життя малюка, якщо він на грудному вигодовуванні. Ідеально, якщо м’ясний продукт вводиться через два місяці після отримання перших харчових добавок дитиною, які перебувають на штучному вигодовуванні. Раніше покладеного часу м’ясо давати не рекомендовано з наступних причин:

    • травна система дитини ще не здатна перетравлювати важку білкову їжу;
    • м’ясний білок надає велике навантаження на нирки;
    • при введенні раннього прикорму є ризик алергічної реакції на продукт.

    Яке м’ясо давати

    Визначившись з часом прикорму, необхідно вибрати, яке м’ясо вводити.Продукт досить важко перетравлюється, тому починати краще з кролика. Він не має великий процент жиру і є найбільш легким для перетравлення. Якщо дитина добре переніс кроляче м’ясо, то через два-три тижні можна урізноманітнити харчування індичкою. Ці два види м’яса добре засвоюються і не викликають негативної реакції з боку шлунково-кишкового тракту.

    когда вводить мясо в прикорм ребенкуКоли вводити м’ясо в прикорм дитині — підкаже педіатр

    Останнім видом м’яса для прикорму може стати курка. Вирішуючи, як вводити м’ясо в прикорм дитині, курку потрібно розглядати в останню чергу. Вибирати краще домашню птицю, готуючи її без шкіри, вибираючи найбільш нежирні шматочки і ретельно піддавати їх кулінарній обробці.

    Дітям для прикорму не підійде свинина, оскільки в ній високий відсоток жиру навіть у найбільш дієтичних шматочках. Яловичина або телятина часто провокують алергічні реакції і важкі для перетравлення. Ці різновиди м’яса краще пропонувати не раніше, ніж з трьох років.

    Введення прикорму для немовляти – відповідальний етап для роботи його органів травлення. Зустрічаючись з новим продуктом, шлунок може відповісти алергічною реакцією, запором або діареєю, здуттям живота. У даному випадку варто порадитися з педіатром, коли вводити м’ясо в прикорм дитині, і при необхідності змінити продукт або відстрочити введення білкової їжі.

    Також рекомендуємо почитати: шпинат при грудному вигодовуванні