Корисні властивості пажитника для жінок

1709

Зміст:

  • Що це таке
  • Корисні властивості пажитника для жінок
  • Пажитник – багаторічна рослина, багате амінокислотами, вітамінами і мінералами. Використовується для лікування і попередження захворювань різної природи. Особливо корисний пажитник для жінок, він застосовується в гінекології, косметології, для схуднення та стимулювання лактації.

    Що це таке

    Пажитник більш відомий як хельба. Використовується для терапії та профілактики багатьох патологій.

    Корисні властивості пажитника для жінок використовуються в гінекології, для схуднення, лактації і в косметології

    Насіння пажитника активно використовуються як в медицині, так і в кулінарії у складі прянощів хмелі-сунелі.

    Корисні властивості пажитника для жінок

    Його користь полягає в унікальному складі, насіння містить:

    • натуральні аналоги гормонів;
    • аминокарбоновые кислоти;
    • аскорбінову кислоту, ретинол і вітаміни групи В;
    • мікроелементи (калій, магній, натрій та інші);
    • клітковину.

    Натуральність і багатий склад дозволяють використовувати лікувальну дію грецького сіна в гінекології, косметології, для зниження ваги і збільшення обсягів грудного молока.

    У гінекології корисні властивості пажитника використовуються для зниження больового синдрому інтоксикації і під час менструації. Корисний настій насіння при полікістозі репродуктивних органів, а також для підвищення лібідо. Ефект досягається завдяки вмісту диосгенина і ізофлавонів, які є аналогами естрогенів. Завдяки антифлогистическим властивостями трава використовується для терапії вагінального кандидозу та дисбактеріозу.

    У косметології настій застосовується для покращення стану та кольору шкіри.

    Для боротьби з висипаннями, виведення пігментних плям і купірування запальних процесів використовуються маски з подрібненого насіння з додаванням яєчного жовтка або оливкової олії.

    Для схуднення хельба використовується завдяки здатності покращувати роботу травного тракту. Крім цього, пажитник стимулює виведення надлишкової рідини з організму, завдяки сечогінній ефекту. Настій покращує метаболічні процеси, надає відчуття ситості і заряджає енергією. Для зниження маси тіла досить випивати по 2 склянки настою двічі на добу.

    Застосування рослин для стимуляції лактації можливо завдяки вмісту натурального аналога пролактину, що відповідає за вироблення грудного молока. Для цього достатньо випивати по 2 склянки настою щодня. Для поліпшення смакових характеристик у ході застосування можна додавати мед при відсутності алергії у немовляти.

    Для приготування корисного настою слід залити 1 столову ложку насіння однією склянкою окропу.

    Протипоказання до використання хельбы: індивідуальна чутливість, вагітність, гормональний дисбаланс, маткові кровотечі, виразково-ерозивні патології ШКТ, онкологія.

    Пажитник – рослина дуже корисна, використовується в гінекології в складі комплексної терапії при болях під час менструації і патології репродуктивних органів. Лікувальні властивості допомагають впоратися із зайвими кілограмами, збільшити синтез грудного молока. Маски, приготовані з подрібненим насінням пажитника, застосовуються для лікування висипань і запалень на шкірі.

    Читайте також: правила харчування по аюрведе для жінок