Користь і шкода застосування рибячого жиру для жінок

1618

Зміст:

  • Вплив на жіноче здоров’я
  • Користь риб’ячого жиру при вагітності
  • Як приймати омега 3
  • Протипоказання до застосування та шкоду добавки
  • Риб’ячий жир для жінок є джерелом краси, молодості та репродуктивного здоров’я. Регулярне споживання біодобавки дозволить підсилити захисні функції організму, допоможе впоратися з нервозністю.У чому користь риб’ячого жиру для жінок

    Вплив на жіноче здоров’я

    При неповноцінному харчуванні жіночий організм піддається сильному стресу, відчуває недолік корисних речовин. Повна відсутність жирів провокує уповільнення метаболізму, погіршує настрій, псує зовнішній вигляд нігтів, волосся, шкіри. Так дієтологи пояснюють, для чого потрібен насичений кислотами і вітамінами жир, витягнутий з печінки тріски або червоної риби.

    Дієтологи і гінекологи виділяють наступне позитивну дію біодобавки на здоров’я:

    • покращує стан волосся і шкіри, запобігає розвиток акне за допомогою високої концентрації ейкозапентаєнової кислоти;
    • вітамін D підвищує захисні властивості шкірного покриву, збільшує регенерацію;
    • підвищує настрій, допомагає впоратися з агресією, тривожністю;
    • покращує метаболізм, допомагає при схудненні;
    • знижує больовий поріг, що дозволяє комфортніше переживати ПМС.

    Основна користь від добавки для дівчат – це поліпшення роботи репродуктивної системи. Рекомендується вживати жир в період планування вагітності, під час виношування дитини, в період менопаузи.

    Користь риб’ячого жиру при вагітності

    Під час вагітності жінка стикається з масою труднощів: підвищенням тиску, рівня цукру, появою раннього і пізнього токсикозу. Тому вагітним можуть прописувати прийом Омега 3. Добавка позитивно впливає на розвиток плода, покращує приплив крові через плаценту, забезпечує майбутній дитині міцний імунітет і зменшує ймовірність розвитку рахіту.

    Для чого приймають риб’ячий жир під час грудного годування? Молодій мамі рекомендується включити добавку до раціону для прискорення синтезу серотоніну, підтримання лактації. Особливо він необхідний при гіпоалергенною строгій дієті. Адже в перші місяці після пологів виснажений організм відчуває нестачу вітамінів, погіршується стан зубів і кісткової тканини.

    Останнім часом точаться суперечки про те, чи корисний багатий вітаміном D риб’ячий жир. Все частіше зустрічається алергія на червону рибу, яка може погіршити стан жінки і завдати серйозної шкоди плоду. Тому призначення повинен робити лікар, який веде вагітність.

    Як приймати омега 3

    В аптеках надано кілька лікарських форм біодобавки: капсули і рідина. Перший варіант підходить для всіх, хто не може пити специфічний продукт з-за його вираженого запаху і смаку. Існують певні правила застосування, слідуючи яким можна підтримати організм і поліпшити здоров’я:

  • В рідкій формі необхідно вживати не більше 2 ст. л., п’ють його після їжі. Щоб знизити дискомфорт, з’їжте відразу шматочок хліба або запийте водою.
  • Капсули в розчинних оболонках рекомендується ковтати цілими відразу після основного прийому їжі.
  • вредЯк приймати риб’ячий жир жінкам

    Для профілактики вірусних захворювань і підтримки імунітету добавку п’ють курсом. Застосування починають в осінньо-літній період, триває курс до 3 місяців. Не варто збільшувати рекомендовану дозу або самостійно продовжувати термін прийому. Безконтрольне споживання риб’ячого жиру може призводити до розвитку інтоксикації, що виражається в появі нудоти, блювання, слабкість, порушення стільця. Також спостерігаються рецидиви хронічних захворювань.

    Протипоказання до застосування та шкоду добавки

    Самостійно приймати і вибирати в аптеці біодобавку не рекомендується. Риб’ячий жир призначається тільки після ряду обстежень, адже в ньому може знаходитися невелику кількість токсинів та небезпечних хімічних сполук. Також лікарем враховується прийом інших препаратів і їх сумісність. Можливий шкоди при таких патологіях:

    • індивідуальна непереносимість складових добавки;
    • гіпервітаміноз, підвищений вміст кальцію і вітаміну D;
    • печінкова недостатність, цироз, гепатит;
    • туберкульоз у відкритій формі;
    • виразкові захворювання шлунка та дванадцятипалої кишки;
    • сечокам’яна хвороба.

    Якщо під час прийому риб’ячого жиру спостерігається погіршення стану здоров’я, з’явилися болі в животі, нудота, діарея або запори, слід терміново припинити прийом препарату. Алергія може виявлятися висипом, свербінням, набряком особи, закладеністю носа. Негативні наслідки можуть виникнути внаслідок неправильного прийому препарату. Якщо його вживати натщесерце, або за один раз випити добову норму, виникнуть проблеми з ШКТ, може з’явитися висип.

    Для підтримання імунітету та профілактики простудних і інфекційних захворювань рекомендується приймати риб’ячий жир ще з дитячого віку. Для жінок біодобавка стає джерелом краси, гарного настрою і здоров’я. Однак використовувати корисний препарат варто за призначенням лікаря і строго за приписом.

    Також цікаво почитати: селера для жінок