Косметичне масло какао: його властивості і застосування

800

Зміст:

  • Основні характеристики і властивості
  • Використання
  • Масло какао є натуральним жиром без будь-яких добавок. Виробляють його з насіння бобів шоколадних дерев. Незважаючи на відносно недовгий застосування засобу, воно швидко стало популярним, адже олія має більш ніж 300 корисними ефектами. Користь і шкода були ретельно вивчені фахівцями в різних сферах. І в першу чергу доведено його чудове дію в косметології.

    Косметичне масло какао використовується для живлення шкіри і зміцнення волосся

    Основні характеристики і властивості

    Зовні має світло-жовтий колір, вершковий запах, що віддалено нагадує молоко з шоколадним відтінком. Масло крихке, воно легко розм’якшується при зіткненні з тілом, тому активно використовується в косметології.

    Характеристики масла воістину дивні. У його складі переважають насичені жири, які становлять в обсязі близько 64%, а все інше належить ненасиченим. Ці особливості дозволяють у першу чергу використовувати масло для косметичних цілей. В олії виявляються корисні амінокислоти, вітаміни, мінерали і навіть теобромін – натуральне антибактеріальний засіб.

    Використання

    У процесі вивчення основних характеристик продукту з’ясувалося, що особливо корисним масло какао є для шкіри і волосся.

    Масло какао застосовують з метою:

    • захисту шкіри від зневоднення в жаркий час року;
    • запобігання лущення восени і взимку;
    • пом’якшення шкіри;
    • зменшення розтяжок;
    • насичення поживними речовинами, що містяться в олії

    Використання масла какао для особи допустимо при будь-якому типі шкіри. Люди з сухою шкірою можуть залишати маску з олії на цілу ніч, а власникам нормальної і жирної шкіри рекомендовано додавати його як один з компонентів зволожуючого крему. При шкірі, що в’яне, з віковими змінами хороший ефект справлять косметичне масло какао, екстракт виноградних кісточок.

    Для жирної шкіри використання компонента можливо разом з ефірними концентратами розмарину і лаванди, а також олією мигдалю або ріпаку.

    свойства

    Масло какао робить шкіру м’якою та еластичною

    Масло стане справді рятівним при темних колах під очима. Впоратися з ними допоможуть масляні компреси, для цього продукт розтоплюють на водяній бані і у вигляді аплікацій наносять на проблемні зони, які придбали більш темний відтінок. Вже через кілька сеансів можна помітити освітлення шкіри на пару тонів і підвищення тургору.

    В результаті застосування масла какао для волосся відзначається шовковистість і збільшення обсягу.Щоб досягти найкращого ефекту, до масла какао додають масла розмарину, імбирного кореня, реп’яхову олію, а також екстракти різних рослин, наприклад, лопуха, материнки, фіалки і шипшини. Такі інгредієнти відмінно живлять і зміцнюють їх біля коріння, протидіючи випадання, сприяють зменшенню перерізу і додають блиск. Примітно те, що всі рецепти дуже прості для приготування, а інгредієнти знайдуться в будинку у кожної господині.

    Косметичне масло какао – дивовижний продукт природи, тому його активно застосовують і в косметології. Засіб благотворно діє на шкіру, покращує структуру волосся, тому входить до складу професійних косметичних засобів, а також використовується в домашніх умовах.

    Читайте в наступній статті: кокосове масло для засмаги