Крок у прірву: знаменитості, які звели рахунки з життям, не переживши розлучення

306

Ігор малашенко, 64 роки

25 лютого 2019 року видання «коммерсантъ» повідомило про те, що в іспанії знайдений мертвим співзасновник нтв і чоловік божени ринскі ігор малашенко. Відразу ж джерела озвучили версію про самогубство, яку згодом підтвердили журналістка ксенія собчак, головний редактор «еха москви» олексій венедиктов і сама дружина загиблого.

Смерть малашенка для багатьох стала несподіванкою-останнім часом про нього писали часто з досить позитивних приводів.

У 2018-му ігор очолював виборчий штаб ксенії собчак, яка балотувалася в президенти, тоді ж він одружився втретє — обраницею стала божена ринська, з якою бізнесмен прожив близько 7 років. Остання за пару тижнів до смерті чоловіка несподівано повідомила в соцмережах про його госпіталізацію. За словами божени, до погіршення стану здоров’я малашенка призвів складний судовий процес щодо поділу майна з колишньою дружиною оленою пивоваровою, яка, як стверджує журналістка, хотіла не просто половину спільно нажитого майна, а й регулярні, досить високі виплати.

У цьому ж ринська бачить причину смерті коханого. «у листопаді ігорю стало погано. Він був змушений поневірятися по світу, щоб не ставати податковим резидентом росії.<...>він не міг мати систематичної допомоги психотерапевта.<...>в якийсь момент він взагалі відмовився їхати на суд, сказав, що йому цього не винести, і що нехай забирають все. Суд ми виграли. Але він цього навіть не зрозумів, він був несамовитий. Так його це вибило з колії», — написала божена у своєму фейсбуці.

1 «&>»ігор неодноразово лякав мене суїцидами, розмовами похоронними», — додала журналістка.

Адвокат малашенко стверджує, що співзасновник нтв не поводився як людина, що збирається розлучитися з життям. Він був у нормальному настрої, з готовністю обговорював деталі судового процесу, будував плани. Про що саме думав малашенко в останні хвилини свого життя, не дізнається вже ніхто, але важкий шлюборозлучний процес — причина його самогубства, яка називається в пресі частіше за інших.

Кіт флінт, 49 років

Вдень 4 березня 2019 року по змі розлетілася новина про загибель фронтмена групи the prodigy кіта флінта. Його тіло було знайдено в будинку музиканта в графстві ессекс, великобританія. Смерть флінта визнана самогубством-це підтвердили колеги вокаліста, розмістивши повідомлення в офіційному акаунті the prodigy в instagram. «це правда, наш брат кіт наклав на себе руки у вихідні», — говорилося в публікації. Група відразу ж скасувала всі концерти, а в пресі почали з’являтися версії того, чому успішний музикант вирішив накласти на себе руки. При тому, що буквально за 48 годин до трагедії кіт флінт брав участь у масовому забігу на 5 кілометрів — як стверджують очевидці, він був у прекрасній формі, піднесеному настрої і продемонстрував один зі своїх кращих результатів.

З’ясувалося, що хобі і затребуваність в шоу-бізнесі були лише обкладинкою, якийсь час приховувала особисту трагедію.

За даними західних змі, в кінці 2018-го від музиканта пішла дружина — діджей маюмі каї. З нею він жив у шлюбі з 2006 року — як стверджують інсайдери, маюмі допомогла чоловікові позбутися наркотичної залежності і в цілому налагодити життя. Втім, з неназваних причин дівчина потім порвала з коханим. Вона повернулася до японії і зажадала від флінта розлучення, а також продаж їхнього особняка в графстві ессекс. Це надломило знаменитого вокаліста і стало причиною його депресії. Друзі музиканта повідомили the sun, що перед смертю кіт флінт умовляв маюмі каї повернутися, але вона залишалася непохитною. «його ніхто не любив, всі його залишили, і це його зруйнувало», — заявив лідер групи sex pistols джонні роттен, говорячи про смерть кіта флінта з виданням tmz.

Кейт спейд, 55 років

Смерть кейт спейд стала потрясінням для фешн-індустрії. Разом з чоловіком енді дизайнер створила модну імперію і змусила голлівудських зірок відкласти свої birkin, зробивши вибір на користь американської марки kate spade. «всі були впевнені, що сумка — це щось європейське, статусне, з багаторічною історією. А потім в бізнес прийшла ця наскрізь американська жінка і змінила все», — писала про спейд головний редактор vogue us анна вінтур.

Згодом кейт і енді довелося розлучитися зі своїм бізнесом, але діяльне подружжя не змогли довго сидіти без діла, створивши нову марку, названу на честь єдиної дочки.

Здавалося б, боротьба за спільний проект може тільки зблизити людей, але на ділі кейт і енді переживали серйозну кризу у відносинах.

5 червня 2018 року спейд наклала на себе руки. Поруч з тілом дизайнера була виявлена передсмертна записана, адресована дочки, в якій було написано буквально наступне: «я завжди любила тебе. Це не твоя вина. Запитай у тата»» у пресу відразу ж посипалися інсайдерські зізнання про те, що подружжя спейд були на межі розлучення. Ініціатором розставання виступав енді-він хотів піти від дружини і наполягав на офіційному розриві відносин.

Звучали й інші версії самогубства спейд — наприклад, невдачі в бізнесі і враження від суїциду робіна вільямса. Але після публікації тексту передсмертної записки мало хто в них вірив. Втім, не можемо не відзначити, що енді спейд зробив все можливе, щоб ніяк не асоціюватися із загибеллю дружини.

» ми були найкращими друзями, які намагалися подолати розбіжності. Ми спілкувалися напередодні, і вона здавалася щасливою. Нічого не віщувало трагедію. Це зробила не вона, а її внутрішні демони, з якими вона боролася», — прокоментував подію чоловік порталу access. Що саме це були за демони, так і залишилося невідомим.

Мері кеннеді, 52 роки

Прокляття роду кеннеді наздогнало і племінника вбитого президента сша джона кеннеді — роберта френсіса кеннеді-молодшого. У 2012 році змі повідомили про самогубство його дружини мері. Її тіло було знайдено у власному будинку. Версія про те, що мері пішла з життя добровільно, була висунута миттєво, оскільки поруч із загиблою була знайдена передсмертна записка, зміст якої не розголошується. Здавалося б, все до того і йшло: мері кілька років страждала від алкогольної залежності, її не раз ловили на водінні в нетверезому вигляді і відправляли на примусове лікування. Життя матері чотирьох дітей летіло під укіс. Однак, як писали в пресі після її смерті, причиною тому стало розлучення з чоловіком і його численні зради.

Роберт френсіс кеннеді-молодший прийняв рішення остаточно розійтися з дружиною в 2010 році, проте шлюборозлучний процес так і не був завершений до її смерті. Після самогубства дружини роберт заявив, що зробив для неї все, що міг.

Навіть більше, ніж слід було. За деякими даними, чоловік регулярно зраджував мері, чим доводив її до відчаю. Через це вона впала в депресію, а розлучення лише посилив цей стан.

Тим, хто добре знав мері кеннеді, її самогубство досі здається дивним. «вона була однією з найбільш позитивних людей, яких я знаю. У неї був спокійний і дуже приємний голос», — розповів один з приятелів жінки виданню usa today.

У дослідницьких матеріалах про дружину роберта френсіса кеннеді часто йдеться про її любов до дітей, чоловіка, відкритість і добродушність. Мері була зразковою матір’ю і дружиною, але за кілька років перетворилася на залежну жінку, яка мала проблеми з законом. Свідки плутаються в свідченнях, коли точно почалися душевні проблеми мері, але судова тяжба з чоловіком, який бажав свободи, однозначно їх посилила.

Микита развозжаев, 25 років

Молодий кореспондент нтв микита развозжаев потрапив в першосмугове зведення новин, коли в прямому ефірі його вдарив п’яний дебошир під час святкування дня вдв.

Історія швидко забулася, проте буквально через рік ім’я журналіста знову зазвучало зі сторінок газет, коли громадськість дізналася про його раптову кончину.

Смерть микити була визнана самогубством. На своїй сторінці в соцмережі він залишив записку, в якій просив вибачення у рідних.

» хочу вибачитися перед батьками … Я залишився один на один зі своїми думками в чужому місті. Будь ви поруч, все склалося б інакше«, — цитувала зміст послання развозжаєва газета»московський комсомолець».

Однак журналісти зачепилися не за це. У повідомленні микита також звернувся до своєї дружини тетяни: «таня. Улюблена моя. Я довго думав і зрозумів — без тебе життя немає. Мені ніколи не знайти такий, як ти. Я мріяв бути з тобою, вірив, що ти пробачиш мене. У цьому немає твоєї провини.<...>прости мене за те, що зробив боляче, за те, що кинув.<...>я обіцяв, що буду любити тебе до кінця своїх днів — і це єдина обіцянка, яку я дотримав». Поговоривши з колегами і знайомими сім’ї микити развозжаєва, журналісти «московського комсомольця» з’ясували, що кореспондент перебував у процесі розлучення з дружиною тетяною, який переживав «не просто сильно, а болісно». ЗабувшиОсобисті проблеми микита намагався в нових відносинах, про що також стало відомо з його передсмертної записки. На жаль, у нього це не вийшло.

Степан морозов, 38 років

14 травня 2015 року наклав на себе руки степан морозов — актор, відомий ролями в серіалах «каменська», «достоєвський», «дорога маша березіна», а також у ряді театральних постановок. За даними телеканалу нтв, незадовго до загибелі морозов відповідально готувався до головної ролі в одному з вистав рамт і напередодні, на генеральному прогоні, поводився як зазвичай. Степан не залишив передсмертної записки, тому точна причина того, що сталося невідома. Однак, як з’ясувалося пізніше, до страшного вчинку актора могли підштовхнути особисті проблеми. Приблизно за півроку до цього він розійшовся з дружиною — діаною морозовою — і переїхав в окреме житло. Діана подала на розлучення, через конфлікти степан не бачився з сином — все це артист переживав вкрай болісно.

«степан, я знаю, дуже переживав і страждав через розставання з дружиною і сином-малюком, він їх обох дуже любив»,-повідомив художній керівник рамт олексій бородін в бесіді з «комсомольською правдою». До слова, він також уточнив, що психологічний стан морозова не викликав побоювань — ніщо не віщувало біди.