Що буде з тілом через місяць після повної відмови від білого хліба?

1006

Мабуть, кожна російська сім’я при складанні списку необхідних покупок на перше місце ставить хліб. Це саме той продукт, який багато хто з нас готові їсти на сніданок, обід і навіть вечерю — адже він поєднується практично з улюбленими стравами. Та й в дитинстві бабуся любила повторювати:»хліб — всьому голова».

Однак лікарі-дієтологи закликають поступово відмовлятися від звички їсти борошняне кожен день. Справа в тому, що склад класичного білого хліба не найкращим чином впливає на зовнішність і організм в цілому. Це ж, до речі, відноситься і до надмірного споживання хліба з житнього, полбяной і вівсяної муки.

Відмовившись від хлібобулочних виробів, ви неодмінно схуднете . Це пов’язано в першу чергу з тим, що хліб — висококалорійна їжа з великим вмістом в ній вуглеводів. Прекрасно засвоюється лише 2 грами міститься в продукті клітковини — все інше при регулярному споживанні відразу ж відкладається там, де це не потрібно.

Через високий глікемічний індекс ви дуже швидко наїдаєтеся, але і так само скоро можете відчути непереборне відчуття голоду. Це відбувається через те, що крохмаль, що міститься в борошняних виробах, швидко розщеплюється і потрапляє в кров вже у вигляді глюкози.

Без хліба в раціоні у вас помітно покращиться травлення . По-перше, виробники і фермери вирощують пшеницю в гігантських масштабах в штучних умовах — їм доводиться посипати її пестицидами, а для відбілювання використовувати спеціальні засоби, до складу яких входить перекис бензоїлу, сульфати натрію і кальцію, а також діоксид хлору.

По-друге, в складі продукту міститься глютен. Цей фермент при вживанні у великих кількостях нерідко призводить до порушення цілісності клітин кишечника.

Люди, які обожнюють хліб, більше скаржаться на висипання — особливо на обличчі. Найчастіше в цьому винен саме глютен — він практично не виводиться з організму і осідає на стінках кишечника, досить швидко і стрімко пошкоджуючи його ворсинки. Як наслідок, порушується функція вироблення корисних ферментів.

Повна відмова від мучного веде до виключно приємних результатів. Менш ніж через місяць ви відзначите, що запалення і прищі поступово зникають. Звичайно, якщо акне не пов’язано з якимись іншими хронічними захворюваннями.

При відмові від хліба можна відстрочити природні наслідки вікових процесів. нерідко на зовнішні прояви передчасного старіння скаржаться люди, які нехтують правилами здорового харчування і способу життя. При детальному вивченні складу біло хліба можна виявити, що в ньому практично немає цінних поживних речовин і вітамінів.

Якщо ви регулярно їсте цей продукт, то буквально губите свою красу і здоров’я. Кращим рішенням буде відмовитися або хоча б мінімізувати кількість споживаного хліба і замінити його на корисну клітковину — овочі, зелень, горіхи.

А ще життя без хліба = більше енергії . Не варто недооцінювати цей факт! зараз більшість сучасних людей скаржаться на недосипання і безсоння, підвищену стомлюваність і пригнічений настрій. А відсутність повноцінного відпочинку завжди позначається як на працездатності і уважності, так і на здоров’я і зовнішньому вигляді.

За словами медиків, нерідко саме неправильне харчування і підвищений вміст вуглеводів в раціоні заважають людині жити активним життям.