Курага для організму жінки: вживання під час вагітності і на дієті

1488

Зміст:

  • Корисні властивості
  • Чим корисна курага
  • Можливу шкоду
  • Є курагу уві сні
  • Сушений абрикос рекомендовано вживати людям із серцевими захворюваннями і гіпертонією, а також існує конкретна користь кураги для організму жінки. У сухофрукті міститься велика кількість вітамінів, мінералів і кислот, які підтримують здоров’я репродуктивної системи. Приготувати продукт нескладно, тому дієтологи рекомендують додавати в різні страви.Корисні властивості кураги для організму жінки

    Корисні властивості

    Курага є корисним десертом, який рекомендується є в чистому вигляді, додавати в каші, варити напої. Корисні властивості сушеного абрикоса наступні:

    • виведення холестерину;
    • профілактика тромбозу, атеросклерозу;
    • усунення вугрової висипки.

    При схудненні сухофрукт допомагає вивести токсичні речовини, поліпшити травлення, запобігти запори, зберегти красу і здоров’я шкіри, волосся, нігтів.

    У складі кураги міститься безліч вітамінів, які відновлюють гормональний фон і дозволяють зберегти молодість. Для щоденного перекусу досить з’їсти 20-50 г у чистому вигляді або додати в кашу, сир на сніданок.

    Для вагітних досить з’їдати 4-5 плодів в день. Сухофрукт дозволяє підтримувати нормальний розвиток плоду, забезпечує потребу організму мами і малюка в корисних речовинах.

    Чим корисна курага

    Є курагу можна цілий рік, особливо корисним буде самостійно зібраний і висушений абрикос. Якщо сухофрукти купуються в магазині, плоди повинні бути оранжевого або світло-коричневого кольору, без слідів плісняви, вм’ятин і кислого запаху, без кісточки. Кілька легких рецептів, в яких описано, як вживати сушений абрикос:

  • Компот із сухофруктів. Візьміть 0,5 кг плодів, залийте 1 л гарячої води. Тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин, потім додайте пару гілочок м’яти і меліси. Отриманий відвар можна пити теплим або охолодженим. Також деякі жінки рекомендують заморозити напій у формочках для льоду і протирати обличчя кубиком щоранку.
  • Вітамінний коктейль для вагітних. Для приготування суміші буде потрібно 100 г кураги, 1 л води. Залийте сухофрукт окропом і варіть на повільному вогні ще 20 хвилин. Після процідіть напій, плоди збийте в блендері. Отримана суміш перемішується з медом і заливається відваром. Якщо жінка страждає від закрепів, рекомендується додати рецепт чорнослив.
  • Суміш для підвищення імунітету і очищення організму під час дієти. Потрібно мед, горіхи, родзинки та курага в рівних частинах. Сухофрукти запарюють на 5-10 хвилин, після віджимаються, подрібнюються в блендері з іншими інгредієнтами. Готовий продукт зберігається в холодильнику і вживається щодня натщесерце.
  • Також плоди добре поєднуються зі свининою, качкою, додаються в плов, рисову, чи пшеничну кашу. Якщо ви любите їсти сухофрукти в чистому вигляді, не забувайте його ретельно промивати від пилу і бруду.

    Можливу шкоду

    Шкоду від сухофрукта виникає при надмірному його вживанні, при наявності або загостренні таких захворювань: діарея, виразка, панкреатит, гастрит, холецистит, цукровий діабет. Також виділяють абсолютні протипоказання, до яких відносяться алергічна непереносимість, гіпотонія.

    При ожирінні включення висококалорійного продукту в дієту має бути обговорена з лікарем.

    Є курагу уві сні

    Часто жінки звертаються до сонникам з питанням, до чого сниться сушений абрикос. У більшості тлумачень таке бачення обіцяє радісна подія, схвалення коханої людини, зустріч зі своєю другою половинкою. Курага уві сні персоніфікує всю життя і її «смак». Тому згадайте, які відчуття були при поїданні сухофрукта, який у неї був аромат і зовнішній вигляд.

    Курага є доступним, смачним і цінних сухофруктом, який рекомендують вживати для підтримки імунітету ще з раннього дитинства. Плоди, багаті вітаміном Е, дозволяють надовго зберегти молодість, запобігти розвитку серйозних захворювань. Для підтримки жіночого організму досить з’їдати 4-5 плодів день.

    Також рекомендуємо почитати: харчова сода користь і шкоду для здоров’я