Маленька передпокій: як візуально збільшити простір і вмістити все необхідне

592

Враховуючи невеликі розміри приміщення при вході в квартиру, грамотно організувати простір – завдання не з легких. Багатофункціональність даної зони передбачає як наявність меблів, так і достатня кількість вільного простору, щоб мешканцям і гостям було комфортно одягатися. Також не варто забувати і про зону зберігання, яка повинна бути досить місткою, але при цьому не обмежувати рухи.

Читайте також:Ідеї для дому: що і як зберігати в квартирі і на балконі?

Ми поділимося з вами порадами та секретами дизайнерів з оформлення інтер’єру невеликих передпокоїв і організації зберігання в них. Адже ця важлива частина квартири формує у гостей перше враження про весь вашому домі.

1. Пастельні відтінки

Світлі, консервативні відтінки стін – найкраще рішення для маленького холла, при цьому не має значення, в якому стилі ваш інтер’єр.

© Instagram @karta_remonta

2. Геометричний принт

Якщо мінімалізм і однотонні стіни – не ваш варіант, то придивіться до геометричних узорів. Дизайнери відзначають, що подібний орнамент робить приміщення просторіше, а вертикальні смуги на шпалерах візуально додають висоти низьких стель.

© Instagram @karta_remonta

3. Плитка

На підлозі найвдаліше буде виглядати поперечно укладена плитка або інше підлогове покриття.

© Instagram @alyaxas

4. Освітлення

Для коридору хорошим рішенням стануть підвісні стелі з кількома світильниками або декілька джерел світла.

© Instagram @knyazeva_design

5. Дзеркала

Чим більше відбиваючих поверхонь в просторі, тим візуально він здається більше. Відмінним рішенням стане висока підлогове дзеркало навпроти глянцевою меблів. Також можна використовувати таке індивідуальне дизайнерське рішення, як величезне дзеркало на всю стіну, виготовлене за вашими індивідуальними розмірами. Для економії простору можна розташувати дзеркало на вхідних дверях або на дверцятах шафи.

© Instagram @ganzhula.design

6. Меблі

Краще всього розташувати біля однієї стіни, а другу залишити повністю вільною.

© Instagram @my__sweet_home_

7. Вузький шафа-купе

Прекрасне рішення для вузького коридору, особливо з дзеркальними або глянцевими фасадами.

© Instagram @_marina_ky

8. Кутова меблі

Якщо кутовий шафа підходить у ваш інтер’єр, сміливо купуйте його. Можливо, зовні він здається досить компактним, але на ділі вміщає в себе безліч речей: верхній одяг, шапки, шарфи, капелюхи, сумки і навіть взуття.

© Instagram @penza58mebel

9. Вішалка

Відкрита вішалка з гачками займає набагато менше місця, ніж навіть самий вузький шафа. Але на ній повинні висіти тільки сезонні речі, які ви і члени вашої сім’ї носите щодня. Інакше передпокій буде виглядати недбало і захламленно.

© Instagram @kushnerova.3dviz

10. Штанга

Набирає останнім часом популярність варіант дизайну – довга підлогова або настінна вішалка-стійка. До неї краще всього придбати модні однакові вішалки і розвішувати той одяг, який ви носите в даний час.

© Instagram @nolte.nn

11. Навісні полки і тумби

Цікава ідея – розташувати меблі вище рівня підлоги, заощадивши тим самим простір для кількох пар взуття на кожен день. Підвісна шафа або тумбочка створить ефект легкості і свободи простору.

© Instagram @nolte.nn

12. Галошница для взуття

Вузька галошница – не тільки стильний предмет інтер’єру, але і дуже містка! Ви можете скласти в неї до 24 пар взуття, незважаючи на скромні габарити.

© Instagram @mebelny95.ru

13. Пуф з секретом

Якщо вам потрібно місце, щоб присісти і зав’язати шнурки, то вибирайте практичні моделі пуфів або лавок з прихованим місцем для зберігання: полицями, дверцятами.

© Instagram @mebel_from_dagestan

14. Оригінальні гачки

Незвичайні і веселі гачки сподобаються і дорослим і дітям і прикрасять будь-який інтер’єр. А повісити на них можна все необхідне.

© Instagram @olgagerasimova08

15. Килимки

Не піддавайтеся спокусі купити маленький килимок, він лише вкоротить і без того маленький коридор. А ось килимова доріжка на всю довжину коридору візуально витягне його.

© Instagram @_interior.style

16. Приємні дрібниці

Гребінець, гумки для волосся, косметика, монети, ключі, квитанції, окуляри, футляри та інші речі часто хаотично розкидані в коридорі. Організуйте місце для зберігання для таких дрібниць в коридорі у вигляді невеликої вазочки, яскравого стильного підноса або додаткової полички.

© Instagram @mebelksg

Вибирайте ідеї, які підійдуть під ваш інтер’єр, і сміливо вставляйте їх.

Фото на анонс: Instagram @interier_kvartir, @loft_krdru, @mebelion_kgz