МОДНІ ТЕНДЕНЦІЇ В ДИЗАЙНІ ІНТЕР’ЄРУ 2020 РОКУ

1440

В тренді залишається еклектика. У цьому стилі змішується старе і нове, класичне і оригінальне, розкіш і аскетизм. У сучасних інтер’єрах нерідко зустрічаються елементи зі східного і західного дизайну. Еклектика вважається одним з найскладніших стилів, так як непросто дотримати грань між контрастом і безладним використанням абсолютно не поєднуючимися один з одними деталями. Але основне, на що слід звертати увагу – комфорт мешканців будинку або квартири. Саме тому еклектика продовжує залишатися актуальною протягом декількох десятиліть. З такою роботою впоратися самостійно практично не можливо, тому радимо звернутися до фахівців за посиланням Polyakova.biz

Основні риси, властиві інтер’єру: гра на контрасті; використання предметів різної фактури і розмірів; зручна функціональність меблів; об’єднання предметів обстановки однією характерною рисою, найчастіше, кольором. В еклектичному інтер’єрі не слід застосовувати одночасно більше трьох стилів. Щоб створити затишну комфортну обстановку, важливо дотримуватися почуття міри. В еклектиці це правило є одним з найважливіших.

У 2020 році залишаться актуальними і такі стилі, як: ар-деко; скандинавський; бохо; сучасна класика; еко-стиль. Ар-деко рекомендується для тих, хто любить розкіш і вишуканість. Основний акцент робиться на дорогих меблів, в тому числі виконаної за індивідуальним замовленням, що забезпечує її ексклюзивність. У таких інтер’єрах основою є стримані благородні кольори. Скандинавський стиль актуальний вже не перший сезон. Натуральні матеріали, світлі відтінки, функціональна обстановка – основні риси інтер’єру. Меблі вибирається компактна і ергономічна. Бохо, навпаки, рекомендується людям яскравим і нестандартним. Оригінальні орнаменти і принти, соковиті кольори, елементи декору різних напрямків дозволяють додати інтер’єру індивідуальності. Цей стиль відмінно підходить для створення інтер’єрів дитячих кімнат.

Еко-стиль актуальний протягом останніх декількох років. Для нього характерне використання тільки натуральних матеріалів, природних кольорів. Стиль дозволяє стати ближче до природи навіть жителям мегаполісів. Завдяки йому приміщення стають затишними і комфортними. Лофт рекомендується для сучасних людей, які вважають за краще функціональність і мінімалізм. Дизайн в цьому стилі відрізняє оригінальність і нестандартність. У ньому великий потенціал для творчості і самовираження, тому він залишається актуальним протягом декількох років. Основними характеристиками стилю вважається багато простору і світла. Тому він часто використовується для квартир-студій. Кольори Одним з найбільш трендових відтінків 2020 року називають «пряний мед». Це карамельний колір, який може мати бурштиновий або піщаний відтінок. Він добре поєднується з білим, особливо в класичних інтер’єрах.

Серед інших модних трендів сезону дизайнери відзначають: насичений бордовий в комбінації з сірими або мідними відтінками; мармуровий колір додає в інтер’єр благородства і аристократизму; сірі відтінки залишаться популярними і в наступному сезоні; білий колір є класикою, особливо для невеликих приміщень; елементи позолоти актуально виглядатимуть в кімнатах, оброблених в класичному стилі. В тренді залишаться сіро-зелений, м’ятний, горіховий. Актуальними є рожеві і фіолетові відтінки. Для модних інтер’єрів нерідко використовуються темні теплі тони. Але таке рішення підійде тільки для просторих приміщень.

Оздоблення в обробці перевага віддається натуральним матеріалам. Особлива перевага віддається мармуру. Він застосовується як для обробки, так і в Елементах інтер’єру. Мармур використовується в якості підлогового покриття, при оформленні камінів і підвіконь. На кухні з нього виконуються стільниці, які відрізняються не тільки естетичним зовнішнім виглядом, але і довговічністю. Натуральне дерево актуально і для обробки поверхонь, і для меблів. Серед найпопулярніших порід відзначають ясен, горіх, дуб. Стінові панелі з дерева гармонійно вписуються в різні стилі. У сучасних інтер’єрах все популярнішим стає скло. Цей матеріал додає в приміщення світла і простору, при цьому не зменшуючи функціональність обстановки. У невеликих приміщеннях слід використовувати дзеркала, що візуально збільшить площу. Зі скла можуть виконуватися полички і перегородки. Серед популярних матеріалів для обробки відзначають: декоративна цегла; фактурні шпалери; мармур і натуральний камінь; дерево. У сучасних інтер’єрах хоча б одну стіну обробляють цеглою. Особливо популярний даний прийом в стилі лофт, хай-тек, модерн. Цегла покривають спеціальним складом, щоб надати йому лиску.

Текстура в моді все натуральне, наближене до природи. Цього правила дотримуються і при виборі текстилю. Перевага віддається м’яким матеріалам, в числі яких оксамит і замша. Вони можуть використовуватися як для пледів або накидок, так і для оббивки меблевих гарнітурів. Текстиль вибирають в залежності від стилю приміщення. Однак натуральні тканини гармонійно виглядають практично в будь-якому інтер’єрі. Килими знову в моді. Якщо кілька років тому всі прагнули від них позбутися, то тепер їх можна повертати назад. У спальні актуальні килими, що імітують шкури тварин. У вітальню слід вибирати вироби з оригінальним орнаментом, вони можуть стати яскравим акцентом в класичних інтер’єрах.

У сучасних інтер’єрах актуальні наступні поєднання: шкіра і дерево; рельєфні і гладкі поверхні; дерево і камінь; дзеркало і метал і ін. При розробці дизайну дотримуються наступних правил: не слід використовувати матеріали з однаковою текстурою. Наприклад, в разі, якщо в інтер’єрі присутній натуральне дерево, то слід виключити ламінат або плитку, що імітують цей матеріал. Глянцеві поверхні використовуються в класичних інтер’єрах, вони надають обстановці урочистість. Матеріали з різною фактурою можна застосовувати для виділення зон. Ефектно виглядає обробка з контрастною фактурою, рівною і рельєфною, матовою і глянсовою. В еко-стилі вдало виглядає комбінація дерева і живих рослин. Дзеркальні та металеві поверхні застосовуються для сучасних стилів. Мармур в усі часи служив показником розкоші і достатку. Цей матеріал не втрачає своєї привабливості і в сучасних інтер’єрах.

Меблі вважається остаточним штрихом при створенні інтер’єру. У 2020 році актуальними залишаться предмети інтер’єру з елементами ручної роботи. Ексклюзивні гарнітури додадуть приміщенню індивідуальність і неповторну атмосферу. Меблі зі скла або прозорого пластика стає все популярнішим з кожним роком. Стелажі, полички, столи, приліжкові тумби відрізняються функціональністю і практично не завантажують простір. У новому сезоні актуальна вінтажна меблі. Предмети обстановки з середини 20 століття характеризуються класичними формами і кольорами. Однак слід уникати громіздких шаф і інших габаритних предметів інтер’єру. В тренді функціональні компактні гарнітури, вбудовані меблі, що займає мінімум простору.

Таким чином, можна виділити кілька основних правил, яких слід дотримуватися, створюючи модний дизайн інтер’єру: меблі повинна виступати не тільки декоративним елементом, але й бути практичною і функціональною; дзеркала візуально розширюють простір, тому в невеликих квартирах їх обов’язково слід застосовувати в обробці; еклектика в моді, тому припустиме змішування відразу декількох стилів, сміливі експерименти, оригінальний декор; актуально ретельно продумане освітлення, де основне джерело світла обов’язково доповнюється локальними, які виділяють певну зону або меблі; при оформленні інтер’єрів акцент робиться на індивідуальність дизайну, в ньому повинні відображатися смакові переваги, характер, статус господарів будинку. Інтер’єри, виконані за індивідуальними проектами, вважаються довгостроковим трендом. Дизайнери продумують обстановку так, щоб власники приміщень відчували себе в ній максимально комфортно. У 2020 році не відзначається багато змін в дизайні інтер’єрів. Актуальними залишаються такі стилі, як ар-деко, лофт, еклектика та ін основна вимога до інтер’єрів полягає у функціональності і зручності. Незалежно від того, скільки грошей виділяється на ремонт, приміщення повинно виглядати стильним і респектабельним.