Може бути затримка місячних після антибіотиків

2320

Зміст:

  • Може бути затримка місячних після антибіотиків
  • Скільки днів після прийому антибіотиків триває затримка
  • Що робити при затримці менструації
  • Регулярна менструація і стабільний менструальний цикл – головні ознаки жіночого здоров’я. Але іноді після прийому антибіотиків менструації збиваються, і жінки починають турбуватися про свій стан.

    Може бути затримка місячних після антибіотиків

    Антибіотики можуть спровокувати затримку, але найчастіше вона трапляється у жінок, менструальний цикл яких спочатку був нерегулярним. Якщо він стабільний без будь-яких коливань, вірогідність затримки після прийому антибіотиків мінімальна.

    Затримка місячних після антибіотиків може бути нормальним явищем

    Затримка не виникає безпосередньо через антибіотиків. Ці препарати призначаються лікарем у випадку, якщо організм жінки не здатний без істотних втрат самостійно перебороти інфекцію. Тоді не антибіотики є провокаторами затримки, а інші фактори. До них відносяться:

    • гормональний дисбаланс, внаслідок якого можлива затримка. Измненение концентрації гормонів може бути спровоковано стресами і нервовим перенапруженням;
    • гінекологічні операції. У цьому випадку хірургічне втручання, а не ліки, стає причиною затримки.
    • призначення антибіотика внаслідок сечостатевої інфекції. Патологія стає провокатором затримки.

    Антибактеріальні препарати можуть спровокувати затримку тільки у разі, якщо вони призначаються після операції щитовидної залози або на тлі хірургічного аборту, а також при їх поєднанні з гормональними контрацептивами. Але відгуки більшості лікарів свідчать, що антибіотики в 95% випадків є другорядним фактором.

    Скільки днів після прийому антибіотиків триває затримка

    Якщо після застосування антибіотиків затримка триває кілька діб, а потім починається менструація, і не супроводжується незвичними для жінки симптомами, все в порядку і приводу для занепокоєння немає.

    Якщо ж затримка триває більше тижня, при цьому з’являються незвичні виділення, а жінка відчуває болі внизу живота, це тривожні симптоми, з якими потрібно звернутися до лікаря.

    Якщо затримка триває місяць і більше, навряд чи вона сталася-за прийому антибіотиків. Потрібно відвідати лікаря для з’ясування справжньої причини та її подальшого усунення.

    Що робити при затримці менструації

    Почекайте кілька днів. Якщо за цей час місячні настали, і ви відчуваєте себе добре, не варто турбуватися – продовжуйте жити звичним життям. У разі появи неприємних симптомів або відсутності менструації, рекомендується звернутися в жіночу консультацію.

    Самостійно визначити, з-за чого стався збій, а також зробити висновки про тяжкість і небезпеку патології, неможливо. Єдина причина затримки, яку жінка може виявити сама з допомогою тесту, це вагітність. Якщо вона виключена, без професійної допомоги лікаря не обійтися.

    Затримка місячних після антибіотиків буває нормальним явищем. У деяких випадках вона сприймається, як симптомом розвивається патології. Якщо затримка триває більше тижня, зверніться до лікаря для з’ясування причин збою і проведення коректного лікування.

    Дивіться далі: персистуючий фолікул яєчника