Можна прибрати рубці від прищів на обличчі

706

Зміст:

  • Шрами: їх види та особливості
  • Професійні способи позбутися рубців
  • Допоможе народний засіб
  • Іноді проблема ліквідації рубців від прищів на обличчі здається практично нерозв’язною. Запалення на шкірі давно пройшло, але залишилася після нього нерівність нікуди не зникає і псує зовнішність. Щоб позбутися цієї неприємності, потрібно розуміти природу її виникнення і раціонально вибрати підходящий для конкретного випадку спосіб.

    Шрами: їх види та особливості

    Прищі з’являються з різних причин, але незмінно викликають неприємні і хворобливі відчуття, негативно позначаються на зовнішності. У молодому віці турбує вугрі, пов’язана з гормональними змінами в період статевого дозрівання. У зрілих людей акне викликають захворювання шлунка, підвищена секреція сальних залоз, порушення ендокринної системи.

    Лікар порадить оптимальний спосіб прибрати рубці від прищів на обличчі

      У кожному разі способи боротьби з проблемою відрізняються, і що з’явилися в процесі шрами мають свою специфіку:

      • нормотрофические. Ці рубці плоскі, не виступають над рівнем шкіри і майже не відрізняються від неї за кольором і еластичності. Вони з’являються при нормальному загоєнні сполучних тканин після глибокої рани. Починати боротися з ними потрібно якомога раніше, тоді велика ймовірність досягти очікуваного результату;
      • гіпертрофічні. Вони схожі на щільні горбки і пов’язані з патологічно слабким розсмоктуванням колагену. Часто утворюються на спині і грудях і вказують на присутність захворювань, виявити які допоможуть аналізи;
      • атрофічні. Їх викликає дефіцит колагену, з-за якого після видалення шрамів залишається заглиблення в шкірі. Для лікування знадобляться апаратні процедури або кислотні пілінги, вартість яких досить висока;
      • пігментні плями. Вони можуть бути світлими або темними, виділяючись на тлі однорідного кольору шкіри. Причиною може бути нестача або надлишок меланіну. В деякій мірі допомагає крем з гидрохиноном або гідроксикислоти.

            Щоб правильно вибрати спосіб лікування, потрібно проаналізувати зовнішній вигляд рубця, оцінити його стан і можливу причину появи. Це складний етап, з яким самостійно впоратися важко. Часто доводиться звертатися за допомогою до косметолога або дерматолога. У будь-якому випадку порушення пов’язані з травмами та пошкодженням шкіри, так що потрібен вплив на наслідки і усунення походження.

            Професійні способи позбутися рубців

            Медицина пропонує засоби різних форм і методик, які зменшують неприємні прояви, що маскують або повністю видаляють зовнішні вади. Вони відрізняються за ціною і ефективності і можуть застосовуватися в комплексі. Розглянемо методи позбавлення від рубців:

            • мазь або гель. Найпопулярнішим вважається препарат Контрактубекс, який попереджає утворення рубців, розгладжує невеликі нерівності, усуває свербіж і почервоніння. Він простий у використанні, оперативно діє, хоча лякають суперечливі відгуки;
            • шліфування. Застосування лазера дозволяє прибрати ущільнення, видалити рубцеву тканину, розгладити неглибокі нерівності. Процедура хвороблива, виконується в клініці;
            • пластична операція. Це радикальний спосіб, справляється з великими шрамами, які видаляються хірургічним шляхом;
            • пілінги. Абразивні і механічні процедури зручні, безболісні, але не підходять для глибоких нерівностей;
            • ін’єкції. Введення під шкіру препаратів з гіалуронової кислотою діє омолоджуюче, розгладжує невеликі шрами. Недоліком методу є здатність сироватки розсмоктуватися, що пояснює обмежений термін дії.

            Якщо ви зважилися на таку процедуру, звертайтеся в перевірену клініку з хорошою репутацією. Маніпуляцію повинен проводити фахівець. В іншому випадку є ризик погіршити свій стан.

            Допоможе народний засіб

            Проблема існує давно, і придумано безліч способів її розв’язання в домашніх умовах. Не всі вони однаково ефективні, в більшості випадків їх завдання – профілактика і маскування. Самостійно можна наносити кремоподібні склади, маски, растирки, робити масаж і розгладжувати нерівності. Не варто розраховувати на швидкий результат, лікування займе не один місяць. Зате рубці стануть менш помітними, покращиться самопочуття, шкіра придбає еластичність і пружність.

            избавиться

            Простіше позбутися від свіжих рубців

            До складу визнаних масок входять натуральні продукти, багаті вітамінами і мінералами. Зростання клітин стимулює масло оливи і камеї, покращує циркуляцію крові екстракт лаванди, огірок освіжає, а лайм відбілює небажану пігментацію. У природі знайдеться рішення на будь-який випадок, важливо лише правильно підібрати компоненти і підготуватися до регулярного і тривалого нанесення.

            Прибирати сліди від прищів слід якомога швидше після їх появи. Єдиний радикальний спосіб їх вапна – хірургічна операція, інші методи просто роблять їх менш помітними. Вибір знайдеться на будь-який смак, але нехтувати консультацією лікаря не варто. Він підкаже найкращий варіант, допоможе підібрати процедуру, порекомендує порядок догляду за обличчям.

            Також рекомендуємо почитати: як зволожити шкіру обличчя