Монолог мами: «Я знайшла спосіб позбавлення від іграшок без дитячих сліз і з користю для бюджету»

1195

По мірі дорослішання дитини в нашому домі зростає кількість іграшок. Спочатку це були брязкальця, потім перші развивашки… З часом прибирання в дитячій кімнаті стала перетворюватися на випробування – як можна прибрати все це відносне невелику кількість коробок? Я навіть купувала розумні системи зберігання і розкладала іграшки в них. І дуже від цього втомлювалася. Ляльки, машинки, конструктори, коляски, дитяче доміно і лото, книжки…

Читайте також:Порада дня: не купуйте дитині багато іграшок

Може, відразу на смітник?

Потім стала складати все в мішки і виносити на балкон. Звідти – в гараж. Чоловік сердився і просив все виносити відразу на смітник. Адже Я поступово займала ті полки, на яких лежали його інструменти.

Деякі іграшки роздавала, але все – не могла. То жадібність (жаба душила, як я це називаю), то спогади – а ось з цієї собачкою ми грали, коли доньці виповнилося 1,5 року. Цей паровозик подарували їй на другий день народження…

Я не можу продавати дитячі іграшки в Інтернеті

Продавати іграшки мені було складно. На це потрібно дуже багато часу: все сфотографувати, опублікувати з описом. Потім чекати дзвінків і повідомлень, призначати зустрічі, зустрічатися десь у місті або самовивозом. Приїжджали не все… В загальному, після 3-4 іграшок я кинула цю затію.

Корисні ідеї треба запозичувати!

Як-то раз на одній з західних сайтів, де іноді читаю цікаві статті про лайфхаки для мам, натрапила на розповідь про гаражної розпродажу. В Америці часто таке влаштовують. Наприклад, вішають оголошення: «У такий-то день запрошуємо сусідів на гаражну розпродаж! Приходьте!» Відкривають двері гаража і продають за невисокою ціною все, що вже не потрібно.

А це ідея! Разом з донькою ми перебрали наші іграшки. Ті, з якими були пов’язані ніжні спогади, відклали. Інші вирішили продати чи обміняти.

Розпродаж іграшок + пікнік на дачі = дитяче свято

Розпродаж організували на нашій дачі (вона знаходиться в межах міста і відносно недалеко від дитячого садка, куди ходить дочка). В чат дитячої групи і чат будинку відправила оголошення про розпродаж. Запросила в ній брати участь усіх бажаючих. Попросила заздалегідь попереджати, щоб я розуміла, помістяться всі бажаючі на наших 4 сотках. Ще написала, що після розпродажу буде пікнік: нехай приносять фрукти, печиво, воду, чай.

Читайте також:Від 0 і старше: кращі дитячі ігри на пікніку

Це було неймовірно! Відгукнулося багато матусь! В результаті у нас на дачі вийшов свято дітей і дитячих іграшок. Всі приїхали зі своїми столиками. Іграшки продавали за ціною від 15 до 150 рублів. Багато були на обмін.

Ми виставили наші три мішка непотрібних кубиків, конструкторів, ляльок, машинок і м’яких іграшок. Донька сама продавала і заробила майже три тисячі рублів. Ще й обміняла деякі свої іграшки. Вона була рада!

Розпродаж вийшла веселою. Дітвора спочатку продавала, купувала і обмінювала свої іграшки, а потім був пікнік. Ми поєднали столи, на яких до цього були розкладені іграшки, і виявилося, що частування дуже багато: фрукти, овочі, домашня випічка, морси, компоти, чай, млинці. Вийшов веселий дитячий свято.

Правда, потім чула відгуки про те, що «краще б показали іграшки». Спочатку засмутилася, а потім подумала – ну і добре, нехай говорять, що хочуть.

Несподіваний ефект розпродажі… Це радує!

І ось що ще цікаво… Моя п’ятирічна донька стала більш серйозно ставитися до вибору іграшок. Якщо раніше вона могла попросити в магазині – купи то чи це, зараз вже дивиться на ціну і розмірковує, а швидко це їй набридне, чи є у неї схоже… Мабуть, зрозуміла, що ту ляльку, які ми їй купували майже за 2 тисячі, вона продала за 150 рублів (за умовами ми не ставили ціни вище цієї позначки).

Нам і нашим друзям розпродаж іграшок сподобалася. Вирішили і наступної весни ще раз її провести. До того часу як раз накопичаться нові вже набридлі іграшки 🙂

Розкажіть, як ви робите з непотрібними іграшками?

Всі фото: Depositphotos