Монолог мами: «Я подивилася в дзеркало і зрозуміла, що виглядаю як прислуга у своєї дитини»

855

До вагітності я була тонка, дзвінка. Обожнювала робити манікюр. Навіть могла дати фору майстрів нігтьового сервісу. Працювала в сфері організації свят. Непросто, але дуже цікаво. Такий драйв — потрібно було постійно щось вирішувати, шукати, знаходити, створювати, а потім дивитися на результат і пишатися собою. Так, мені таке життя подобалася…

Вся ця круговерть завершилася, коли я завагітніла. Очікування сина було непростим, мене постійно укладали на збереження. Натерпілася я тоді: крапельниці, уколи, ліки… Втомилася дуже.

Читайте також:Порада для мам, які з-за втоми стають дратівливими

Досить з мене цієї активності!

Тому, коли синочок народився здоровим, видихнула. І вирішила: все, досить з мене цієї активності! Буду звичайної матусею в декреті. І почалися мої розваги: замість тімбілдінга – ліплення з кінетичного піску, замість весілля – домашній пікнік на дачі.

1,5 року декрету пролетіли як один день. Мені здається, це було безкінечне годування, вкладання, прогулянка, купання…

Відображення, я тебе не впізнаю…

А потім, коли ми збиралися з сином на чергову прогулянку, я немов опритомніла і подивилася на своє відображення в дзеркалі. Побачила там себе і свого гарного синочка. Для прогулянки нарядила його у костюмчик матроски. Ми нещодавно зробили стрижку, тому волоссячко лежали чудово. І поруч була я: з землистим кольором обличчя, зморшками на лобі й під очима, з недбалим пучком, сережками, які не змінювала з вагітності, розповніла (не сильно, але вже треба було носити об’ємні речі). І закралася думка: я виглядаю як бідна родичка при синові. Ні, навіть як прислуга…

І це я? Та, яка перед поїздкою на роботу довго вибирала, що надіти. Що завивала волосся так, що кучері викликали заздрість у колег. Чий манікюр намагалися повторити дівчинки-співробітниці. Куди я поділася справжня?

Ау, хто на дні?

Тепер розумію – там ситуація була не точкою кипіння, ні, вона була дном, куди я опустилася. Так, я просто забула про себе. Напевно, звідси і погіршення відносин з чоловіком. У нас раніше була традиція забиратися ввечері на диван і базікати про все. А коли я тільки й говорила, що ми зробили за день, чоловікові це набридло. Ми з ним познайомилися, коли я була тим самим вогником. І в кого перетворилася?..

Головне – бачити мету

Я вирішила займатися спортом. Будинки, приблизно за 40 хвилин. Знайшла в Інтернеті відео з вправами для своїх проблемних місць. І вже через 3-4 тижні побачила – ніжки стали тоншими. Потім стала разом з сином ходити на стадіон. Він сидів у колясці або велосипеді, а я накручувала кола за 6 км. Виходило 12-15, в залежності від лінії бігової доріжки на стадіоні, за якою шагала. Йшла швидко – приблизно 7 км/ч.

Читайте також:7 вправ для схуднення, які можна робити під час гри з дитиною

І як же було здорово бачити свою талію! Потім з’явився прес. Перестала їсти солодощі на ніч. Стала пити воду по 1,5 літра в день. Поверталася я справжня! І жити стало веселіше. До речі, на своє схуднення я не витратила ні копійки (що радувало, так як працював тільки чоловік).

Не дарма кажуть, коли людина готова до змін – вони наступають. В той момент, коли я знову полюбила себе і перестала бути сірою мишкою, до мене звернулися мої колишні конкуренти. Виявляється, вони за мною спостерігали до декрету і хотіли запропонувати роботу. Але я завагітніла і зникла з радарів». А потім знайшли мене в соцмережах і запропонували попрацювати. Погодилася спробувати. І якщо вийде – звільнюсь і перейду до них.

Моє правило: мама не повинна бути втомилася від життя

Так от, до чого я цю історію вирішила вам розповісти. Дівчата, не растворяйтесь повністю в своєму чудовому материнство. Інакше в один з днів теж виявите втомилась від життя тітку. А які ж ми тітки? Ми – молоді, красиві, розумні, веселі.

Тому давайте-ка займатися спортом, частіше мити волосся, зачісуватися, а не крутити нашвидку пучок. Щаслива мама – щаслива сім’я. Це я перевірила на собі.

А ви задоволені своїм відображенням у дзеркалі?

Всі фото: Depositphotos