Специфіка догляду за комбінованою шкірою обличчя

446

Зміст:

  • Особливості комбінованого типу
  • Чим відрізняється догляд за комбінованою шкірою обличчя
  • Правила догляду для змішаної шкіри
  • Корейська догляд за шкірою
  • Поради косметолога: робота над помилками
  • Професійний догляд і народна мудрість
  • Догляд за комбінованою шкірою обличчя трохи складніше, ніж за іншим типом. Доводиться постійно балансувати між зволожуючими і підсушують препаратами, одночасно дбати про жирних, сухих і нормальних ділянках. Правильно підібравши процедури, можна надовго зберегти молодість і виглядати привабливо при будь-яких обставин.

    Особливості комбінованого типу

    Така шкіра зовні виглядає непогано, має рівну структуру, але в Т-зоні, розташованої на носі, підборідді і лобі, отмечаютсярасширенные пори і підвищена сальність шкіри.

    За комбінованою шкірою обличчя необхідний постійний догляд

    Одночасно на щоках, повіках, скронях шкіра залишається сухою, часто червоніє і лущиться. З проблемною шкірою стикається більшість підлітків, особливо дівчат. Причина криється в збільшеної концентрації в організмі гормону тестостерону, що впливає на виділення залозами жиру. З віком цей процес вирівнюється, стан шкіри поліпшується до 30 років, обличчя виглядає більш здоровою, і різниця на ділянках вже не так помітна.

    Якщо виникли сумніви, де розташовані зони різного типу, їх дозволить простий тест. Через 2 години після вмивання промокніть обличчя паперовою серветкою і подивіться, на яких дільницях залишаться жирні сліди, а які залишаться сухими. Таке дослідження стане в нагоді в подальшому при виборі уходового кошти.

    Чим відрізняється догляд за комбінованою шкірою обличчя

    З-за наявності ділянок різного типу потрібно одночасно виконувати зволоження, матування, підсушування. Обійтися одним кремом тут не вийде, доведеться вирішувати відразу кілька проблем. Догляд включає ряд етапів, кожен з яких має свою специфіку.

    • Очищення. Умивання обов’язково проводиться з використанням мусів, гелів, пінок не частіше двох разів на день. Вода повинна бути теплою, щоб звузити пори на ділянках з жирною шкірою і не викликати роздратування і лущення на сухих. Протягом дня для освіження застосовується термальна вода, спреї, вологі серветки.
    • Тонізація. Використовуйте лосьйон без спирту і сульфатів, надає заспокійливу, протизапальну дію. Підходять тоніки на основі ромашки, шавлії, зеленого чаю, до складу яких входять антиоксиданти, саліцилова і гіалуронова кислота.
    • Зволоження. Для кожної ділянки, денного та нічного застосування потрібен свій крем. Наприклад, для сухої U-зони необхідні кошти з поживним складом, в який входять жирні і фруктові кислоти, ефірні олії, гліцерин. Для жирних зон склад засобу повинен включати ламінарію, гіалуронову кислоту, пептиди, вітаміни.
    • Пілінг. Глибока очистка необхідна не частіше, ніж раз на тиждень. Особливу увагу варто приділяти Т-зоні.
    • Парові ванночки. Процедура допоможе прибрати чорні точки, стимулює роботу судин. В домашніх умовах вона виконується перед сном.
    • Живильні маски. Їх включають у комплексний догляд і застосовують ввечері, коли шкіра краще всього сприймає поживні речовини.

    Склади наносяться масажними рухами, злегка забиваються пальцями на поверхню. При запаленнях допускається застосування спиртових лосьйонів, після чого необхідно нанести легкий живильний крем.

    Правила догляду для змішаної шкіри

    Цей тип шкіри примхливий і дуже сприйнятливий до сезонної специфіку. Влітку допускається використання препаратів для жирного типу шкіри. В цей час можуть з’являтися комедони і міліуми, позбутися яких допомагають м’які скраби і лосьйони з отшелушивающим ефектом. У складних випадках послухайте поради косметолога і зверніться в салон для проведення глибокого очищення, але найчастіше досить щоденного догляду і регулярного пілінгу.

    косметика

    Для сухих і жирних ділянок застосовується різна косметика

    При високій сонячній активності знадобляться захищають від ультрафіолетових променів препарати, що містять віск, рослинні і тваринні жири. Взимку шкірі теж необхідний особливий догляд. На неї діють зовнішні фактори, але одночасно у зв’язку з гормональними коливаннями змінюється внутрішня структура і обмін речовин. В цей час порушується гідроліпідний баланс, з’являється лущення і роздратування.

    В таких умовах догляд повинен бути більш м’яким, потрібні відновлюючі засоби. Необхідно переглянути свій арсенал, включити в нього більше поживних і зволожуючих складів.

    Корейська догляд за шкірою

    Думка, що у жінок в Кореї ідеальна шкіра помилково. Просто в цій країні розроблені кращі методики догляду та відновлення будь-якого епідермісу. Всі склади містять натуральні інгредієнти, впливають на проблемні ділянки, покращуючи їх стан. У комплекс для догляду за шкірою комбінованого типу входить більше 10 видів препаратів, розроблена оптимальна методика нанесення.

    Корейські фахівці пропонують змінити ставлення до догляду, зробити його філософією та способом життя. В препарати включені натуральні масла, які глибоко проникають в пори і очищають їх, легкі пінки на водній основі, трав’яні суміші, ампули з вітамінами, концентровані сироватки.

    Кількох диво-масок недостатньо для досягнення ефекту. Тільки пройшовши всі 10 етапів можна отримати ідеальну шкіру.

    Поради косметолога: робота над помилками

    В бажанні бути красивими ми часто перебільшуємо і добиваємося протилежного результату. Косметологи рекомендують при догляді за обличчям використовувати тільки засоби підходять для вашого типу шкіри і не допускати таких помилок:

    • часті пілінги. До складу скрабів входять абразивні частинки, ефективно видаляють бруд, частинки епідермісу, але при цьому травмуючі шкірний покрив, стираючі поверхневий захисний шар, викликають посилене виділення сала залозами;
    • дуже піниться, косметика. При вмиванні велика кількість піни якісно змиває бруд, але зменшує захисні властивості шкіри. Містяться в пінку активні речовини викликають порушення пігментації і поява вугрів;
    • надмірний нічний догляд. Якщо нанести занадто багато крему перед сном, він не встигає всмоктатися, змішується з потом, погіршує проникнення повітря. Результатом стають набряки і втомлений вигляд;
    • нанесення макіяжу відразу після крему. Після ранкового комплексу по догляду слід почекати кілька хвилин, дати крему вбратися, надлишки промокнути серветкою. Якщо поквапитися, пудра і тональний крем ляжуть нерівномірно, швидко попливуть.

    При догляді за таким непростим типом шкіри як змішаний не варто поспішати. Дотримуючись наведених рекомендацій, можна зберегти свіжий колір обличчя і уникнути додаткових проблем.

    Професійний догляд і народна мудрість

    Весь комплекс по догляду можна придбати в магазині. Продукція відомих брендів досить дорого коштує і не завжди підходить для конкретного випадку. Щоб знайти свій варіант, іноді доводиться перепробувати десятки кремів і лосьйонів.

    Альтернативою служить відвідування косметолога, що теж не завжди зручно, або використання приготованих самостійно масок на натуральній основі:

    средства

    Грамотно вибрані засоби очищають шкіру і приховують недоліки

    • очищаюча. Для неї знадобляться вівсяні пластівці, яєчний жовток і ложка меду. Всі інгредієнти змішайте, нанесіть на обличчя і через 15 хвилин змийте теплою кип’яченою водою;
    • зволожуюча. Спробуйте фруктову маску, з’єднавши 100 г натертого яблука, дині або абрикоса, з 50 мл кефіру;
    • тонізуюча. Для її приготування знадобляться половина натертого на тертці банана, яєчний жовток і мед. Замість фруктів можна використовувати розтоплений на водяній бані шоколад, тоді суміш швидко позбавить від набряків і поверне шкірі сяйво.

    Перевагою домашніх масок є їх доступність, безліч варіантів, ефективність. Наносьте кожну з них раз на тиждень, доповнюючи розроблений для себе комплекс по догляду.

    Якщо виробити правильний порядок дій, розуміти потреби своєї шкіри, догляд за обличчям стане звичкою і не буде в тягар. Постійна турбота дозволить підтримувати шкіру у хорошому стані і зробить її привабливішою.

    Також рекомендуємо почитати: догляд за шкірою обличчя після тридцяти років