Навіщо я розповідаю мамі, що відбувається у мене в родині? Потім ці закиди…

452

Ви згодні з тим, що іноді корисно промовчати? Перекипеть всередині, записати на папері все, що хочеться сказати, і охолонути. Але немає ж!.. Мова, який іноді ворог, так і норовить все вибовкати. Кому? Подругам, мамі… Як раз про свою звичку все розповідати мамі поділилася користувач з ніком в Мережі Аліна.

Як перестати розповідати мамі? — шукає відповіді автор. — Справа в тому, що ми звикли все життя один одному розповідати. А зараз я розумію, що їй не потрібно знати багато речей. Але у мене немає нікого зовсім. Та і якщо були, я не вважаю за потрібне подругам-знайомим розповідати. А з мамою і поділитися можна… і підкаже. Хоча багато її підказки дурниця вже… і докори потім.

Читайте також:Монолог мами: «Як я виховую сина з чоловіка в «жіночому царстві»»

Більш досвідчені подруги порадили автору цієї історії навчитися стримувати себе в бажанні розповісти мамі, що відбувається у неї в сім’ї.

Взяти себе в руки і тримати язик за зубами, — рекомендувала Марія.

Поговорити самої з собою, якщо треба, то прямо з емоціями. Можна виплеснути на папір. Мені, наприклад, допомагає. Я мамі теж не все говорю, хоча стосунки у нас дуже хороші. Просто мама у мене все близько до серця приймає. Будь-яку дрібницю. І я розумію, що краще зайвий раз не хвилювати. (Liliya)

Знати, що ви так робите гірше своєї сім’ї. Зокрема, чоловікові або про кого розповідаєте (МамаДжентльмена)

З’ясувалося, що багато користувачки Мережі по-доброму позаздрили автору цієї історії, так як теж хотіли б мати довірчі стосунки з мамою.

Вже краще мамі, ніж подругам) Мами хоч і пожурять або упрекнут, але не будуть зловтішатись, заздрити, перетирати з іншими або розпускати плітки (Планова)

А я навпаки хотіла б такі стосунки з мамою, але у мене немає таких відносин, так і подруг немає, як заміж вийшла всі кудись поділися (Катька Молятька)

Читайте також:Що робити? Родичі чоловіка проти обраного імені для дитини

Думка більшості подруг — розповідати, але інформацію обов’язково фільтрувати! Це допоможе уникнути закидів у майбутньому.

Теж розповідаю більшу частину свого життя мамі. Вона для мене самий вірний друг. І поради дає хороші. Але те, від чого вона буде сильно переживати, не кажу, принаймні, в момент розпалу подій. Ви скоро забудете, а мама ні (Ганнуся)

А що поганого в тому, що у Вас є з ким поділитися? Фільтруйте трошки інформацію. Я з мамою як з подругою можу поговорити на будь-які теми, правда, мене потім не дорікають не в чому. Але я і зайвого не кажу (Яна)

Мама — найближча людина на Землі! Назавжди! Особливо, це добре, коли з мамою настільки близькі стосунки. Чому ви ставите такими питаннями? Продовжуйте ділитися з мамою, може, трохи фільтруючи, або зменшуючи розповідь. Або перед тим, як розповісти, поясніть, що не чекаєте рад, просто выговариваетесь… І навіть якщо, і ткне носом, потім, у ваші помилки… Перетерпите… Будьте терплячі і стримані. Більш кращого друга, у вас не буде… Ви тепер — теж мама… У вас таке ж попереду (Рита)

А у вас є близька людина, з ким можете поговорити по душах?

Всі фото: Depositphotos