Найурожайніші: названі регіони Росії з найбільшою народжуваністю

596

Росстат назвав регіони, в яких народилося найбільше юних росіян в 2018 році. Попереду всіх за кількістю новонароджених виявилася Москва — у столиці в 2018-му з’явилися на світ 132,1 тисячі осіб. На другому місці по народжуваності виявилася Московська область — там народилися 83 тисячі осіб. Замикає трійку лідерів Краснодарський край (64,5 тисяч). Далі йдуть Санкт-Петербург (64 тисяч) та Тюменська область (50 тисяч).

© Depositphotos

Перше місце за показником народжуваності (кількість народжених на 1 тисячу жителів за рік) посіла Чеченська Республіка (20,7). Потім слідують Республіка Тива (20,2) і Республіка Інгушетія (16,3).

Менше всього в 2018 році дітей народилося в Ненецькому автономному окрузі — всього 618 малюків. Також в числі антилідерів рейтингу виявилися Калмикія (3 тисячі), Єврейська АТ (1,8 тисяч), Магаданська область (1,427 тисяч) і Чукотка (625 осіб).

До речі, нещодавно ми підбили свій рейтинг і вибрали 10 кращих місць в Росії для подорожей з дітьми. У рейтинг кращих напрямків для активного, цікавого, незабутнього і надихаючого сімейного відпочинку, крім традиційного узбережжя Чорного і Азовського моря, а також Криму, увійшли російська Балтика, Хакасія, Алтай та інші вражаючі куточки нашої Батьківщини.

Читайте також:

  • Скільки і кому: дитячі допомоги в різних країнах світу
  • Стали відомі імена дівчаток і хлопчиків, які будуть хітами в 2019 році
  • Відпочинок з дітьми: 10 найкращих країн для подорожей
Фото на анонс: Depositphotos