Настоянка прополісу для волосся: користь і застосування

1169

Зміст:

  • Спиртова настоянка прополісу для волосся: користь
  • Правильне застосування настоянки
  • Прополіс активно використовується в косметології, а спиртова настоянка на його основі займає одну з лідируючих позицій серед засобів, здатних боротися з різними проблемами волосся і шкіри голови.

    Спиртова настоянка прополісу для волосся: користь

    Настоянка прополісу – дієвий засіб для посилення росту волосся, зміцнення коренів, зниження жирності та усунення лупи. Також вона використовується від випадіння волосся у періоди авітамінозу ранньою весною і пізньою осінню.

    Настоянка прополісу для волосся покращує якість локонів

    Спиртову настойку можна приготувати самостійно або придбати в аптеці. У будь-якому випадку, в ній міститься цілий комплекс активних компонентів, серед яких ефірні олії, дубильні речовини, вітаміни групи В. Вони забезпечують виражений позитивний вплив на волосся при правильному застосуванні.

    Правильне застосування настоянки

    Якщо ви вирішили приготувати настоянку самостійно, додайте 25 г прополісу в 1 л з концентрацією спирту 70%. Протягом 3 діб не чіпайте настоянку, а потім збовтайте її.

    Найпростіший спосіб використання — після миття обполіскувати волосся настоєм. Кращого ефекту можна домогтися, якщо поєднувати настоянку з іншими компонентами.

    Для зростання і посилення густоти 1 ч. л. настоянки змішайте з 1 л відвару кропиви. Отриманою рідиною за допомогою ватного диска обробіть шкіру голови. Оптимальний курс застосування засобу — щодня протягом 1 місяця.

    Для запобігання випадання досить обполіскувати волосся після миття розчином, що складається з 250 мл води і 1 ч. л. прополісу.

    Для запобігання жирності розведіть 1 ч. л. настоянки в 250 мл відвару хмельових шишок. Розчином щоденно змащуйте шкіру голови за допомогою ватного диска.

    Якщо вам потрібно ліки від лупи, звичайну хну розведіть водою до консистенції рідкої сметани, додайте туди 2 ч. л. прополісу. Маску нанесіть на корені волосся і шкіру голови, залиште на півгодини і змийте шампунем. Проводите такі маніпуляції 1-2 рази на тиждень до повного зникнення лупи.

    Настоянка прополісу – ефективний засіб для усунення недоліків волосся і шкіри голови. При її правильному застосуванні можна позбутися багатьох проблем і поліпшити стан локонів.

    Дивіться далі: обліпихова олія для волосся