Не хочу обслуговувати чоловіка, як його мати…

787

Існує жарт про те, чому казки закінчуються весіллям головних героїв, а про те, що буде далі, автор не розповідає. Ось і в житті так: починаються будні, в яких дружини стикаються з новим переліком обов’язків. І не всіх це влаштовує.

Читайте також:Реальна історія: чоловік критикує кулінарні здібності дружини

У Мережі обговорюють досить емоційне пояснення користувачки про те, що вона не хоче миритися зі своїм становищем у сім’ї.

Дівчата, от як ви дбаєте про чоловіка? — задає питання Катя. — Я росла без батька, приклад відносин між чоловіком і жінкою немає. Бачила, що мама весь час опікувалася брата і мене це бісило. Я сама себе обслуговувала, бо було шкода маму, вона втомлювалася. І зареклася, що мій майбутній чоловік буде хоча б сам собі борщ наливати. І принесе брудні речі в ванну. Але як кажуть, не зарікайся!

Знайшла собі чоловіка дужче. Але у нього багато плюсів! І це врівноважує його мінуси. Я живу зі свекрухою. Вона жінка дуже гарна, мудра. У наші відносини не лізе. Але є одне Але! Вона розчиняється в дітях, як курка-квочка. Все зробить для них.

Коли я прийшла в сім’ю, я повинна вести і робити все так само. Але це все не моє! Мене дратує постійна готування, потім подай, прибери. Чому не можна хоча б покласти самому собі їжу, прибрати в раковину? Напевно, я погана господиня?

Молода матуся намагається розібратися:

Просто хочу знати межу. І не ставати чоловікові мамою. Хочу, щоб він бачив мене жінкою, а не домогосподаркою, яка бігає навшпиньки перед ним! У мене ж є й інші інтереси, є дитина! Не хочу на шию ще й його вішати.

Ось приклади з його мамою: йдемо ми на морі, вона збирає йому пакет з плавками, накидка, шапка. Їде в шлях: наллє йому води, зробить бутерброди, яблука, овочі. Розумію, що це турбота.

Але я ще боюся зробити несамостійним. Я бігаю по будинку за донькою, готую ( т. к. їжа у нас повинна бути свіжою і різноманітної), убираюсь. Прогулянки з малям. Вона у мене погано спить, постійно прокидається. У дівчат чоловіки, як вони кажуть, можуть в кафе піти або самі все розігріти, поки їх дружини з дитиною або на роботі. Мій же чоловік гребує є в кафе або харчуватися пельменями з магазину.

Не знаю, що це? Ревнощі до свекрухи? Заздрість, що вона більш господарська? Моя лінь? Як чоловіка не зробити ще однією своєю дитиною?

Більш досвідчені в сімейному житті користувачки Мережі розповіли про своє життя, про те, як організували побут.

Готую і я, і чоловік. Чоловік рідше, звичайно. Спокійно може помити посуд, прибрати, хоча він ріс без батька з мамою і бабусею! Любити свою дитину та піклується про нього — це добре! Але я вважаю, що треба привчати його до самостійності! Я буду виховувати свого сина Самостійним людиною, а не « маминим синочком»! Зараз такий час, що жінка працює нарівні з чоловіками. І якщо вона ще звалює на себе дитину, будинок, чоловіка… Для мене чоловік — це помічник, опора, підтримка! Доглядати треба за дитиною! Але, на жаль, дуже багато таких чоловіків… які вважають, що їм жінка повинна! І це так, тому що їх так виховала інша жінка (Олена)

Я все сама роблю і дбаю про чоловіка. І не хочу, щоб він думав, що хтось з нас з його мамою краще доглядає. Він пішов від мами і живе зі мною, але не хочеться, щоб змінювалося що то в його житті. Він звик до чистоти. До порядку. Не хочу бути гірше. Намагаюся бути ідеальною дружиною (Печенька Печенькина)

Свекруха нам іноді і їду має, і купує. Ви просто більш самостійна (Віка)

Читайте також:Свекруха взяла онучку на руки лише для того, щоб з нею сфотографуватися

Якщо ми вечеряємо разом, то я все приготую і все після приберу і посуд всю помию. Але ось вранці я сплю з дітьми, і готувати сніданок не встаю. Хоча ми теж живемо поки що зі свекрухою і вона точно як ваша курочка-квочка. Один час я намагалася як вона, з міркувань, що чоловік таки звик так. А потім перестала. Ну не така я, і не так вихована. Мій тато сам готував, і прибирав, і посуд мив. Притому, що він орав, як віл. Якщо я не зайнята нічим іншим, то звичайно, все роблю я. А якщо у мене інші справи, чоловік все робить сам. Як-то так. Ви не зобов’язані підлаштовуватися під те, як робить свекруха, якщо для вашої родини це не норма. Головне, щоб чоловіка це влаштовувало, звичайно (Машуня)

У нас в сім’ї з чоловіком партнерські відносини, тобто побут і догляд за дитиною ми ділимо навпіл. Я не хочу бути конем і тягнути все на собі, та й чоловік не побутовий інвалід і обслужити себе сам в змозі. А відносини раб-цар я не сприймаю і про це чоловікові було сказано відразу (Nineeel)

Це турбота. Я дбаю колосально про чоловіка, він взагалі не стосується домашніх справ, дитиною теж займаюся. Але з іншого боку, я не думаю про фінанси т. к. заради нас він оре, щоб у нас все було (Анастасія Макухіна)

Моя свекруха теж розчиняється в своїх дітях. Але і про мене не забуває, я ж тепер теж її донька в якійсь мірі. Може і посварити свого сина (мого чоловіка), якщо що не так. Я дбаю про чоловіка в силу своїх можливостей, можу і шкарпетки випрати вручну, мені не важко ) якщо це дійсно потрібно. Але і чоловік у мене — не дитя) позавчора повністю всю їжу готував (суп, друге, салат), тому що у нас захворіла донька, не злазила з рук. У нас як-то по мірі можливостей все в родині) ми команда, так би мовити (Аліна)

Нічого дивного немає у відношенні свекрухи і вашого чоловіка. Вона-мати його. Тому і робить все для сина. Так само як і ви готуєте різноманітну їжу дитині. Коли ми приїжджаємо в гості до батьків чоловіка, свекруха так само піклуватися про чоловіка. А я не така поїсти, вдома завжди є. Але я не бігаю навшпиньки перед ним. Ліжко заправить, поїсти сам накладе, я теж, як і він, працюю, ще й дитина, так що маю право. Коли мені погано, чоловік, навпаки, каже: «Не роби нічого, сам зроблю». Спочатку привчайте до таких відносин. Це я кажу з досвіду дорослих і прожили життя жінок, які по молодості бігали перед своїми чоловіками. А під старість років ниють. А свекруха уваги не звертайте… вона мати, її право (Світлана)

А ви згодні з думкою автора?

Всі фото: Depositphotos