Перукар пояснив, навіщо і як чергувати шампунь для догляду за волоссям восени

625

Осіння погода — випробування для жіночої краси, у тому числі і волосся. Підвищена вологість на вулиці, сухе повітря в приміщенні за опалення, шапки впливають на те, що зачіска вже не та. Багато можуть помітити, що волосся втрачають блиск, обсяг, виглядають менш живими.

Перукар Ірина Шахині звертає увагу на те, що восени необхідно переглянути догляд за волоссям і шкірою голови. Фахівець пропонує почати з очищення за схемою чергування шампунів.

Ідеальна формула для нормального типу жирності волосся:

  • 1 раз (процедура миття) живильний шампунь
  • 4/5 раз основний (для фарбованого/об’єму/для всіх типів/для натуральних/для щоденного миття).

Для жирного волосся:

  • 1 раз живильний
  • 5/7 раз основний шампунь (плюс шампунь і скраб приблизно раз на місяць).

Для сухих і пошкоджених волосся:

  • 1 раз живильний
  • 2/3 рази основний шампунь.

Під живильним шампунем мається на увазі продукт практично з будь-якої професійної лінійки без силіконів (або з водорозчинними), до складу якого входять цінні масла і протеїни, — зазначила перукар.

Читайте також:Експерт порадив, як захистити волосся під час купання в басейні

Відповідаючи на запитання передплатників, Ірина Шахині пояснила, що поживний і основний шампуні не обов’язково повинні бути одного виробника. І нагадала, волосся треба мити в міру забруднення, а не за графіком.

Восени багато з прикрістю помічають і посічене волосся. Ірина Шахині назвала сім причин їх появи.

Ваш найкращий «друг» — утюжок для випрямлення волосся. Користуєтеся регулярно: від 1 до 7 разів на тиждень. Деякі види волосся м’які і тонкі) після 1-2 проглаживаний вбиваються цим приладом, — зазначила фахівець. — Замініть на стім-під до 1 разу на тиждень. В інші дні носити зачіски, користуйтеся структурують стайлінгом. Не тільки ж прямі коси носити.

Ви — фанатка тугих кіс, джгутів і пучків. Скручене волосся труться один об одного, подушку, шапку, капюшон. Замініть на повітряні пучки з 1-4 шпильками, робіть коси з випуском.

Ви сушіть волосся після миття рушником. Тертя розриває волоски і посічені кінчики різко піднімаються вище. Сюди ж дуже жорстке рушник або груба тканина. Купіть м’яку фланелеву пелюшку для сушіння волосся після миття: кардинальні зміни гарантовані.

Ви — фанатка натуральних масляних масок для волосся: обгортання, укутування і втирання. А потім сушка феном і волосся-барбекю. Олії нанесіть на шкіру тіла, приймайте в їжу (ті, що можна) — користі однозначно більше. Замініть на живильні маски і засоби для пошкодженого волосся.

Ви все ще не купили термозахист, навіть якщо не користуєтеся феном і плойкою.

Ваш догляд за волоссям: якийсь шампунь і всі, іноді бальзам.

Знайшли збіг? Якщо так, значить, перший крок у боротьбі з січеться волоссям ви вже зробили.

А як ви доглядаєте за волоссям восени?

Всі фото: Depositphotos